شناسهٔ خبر: 67944456 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اعلام کرد:

مصوبه افزايش نرخ کود اوره لازم‌الاجراست/ سرمايه‌گذاري 8 ميليارد دلاري پتروشيمي‌ها در ميدان‌هاي گازي

صاحب‌خبر -
مصوبه افزايش نرخ کود اوره لازم‌الاجراست/ سرمايه‌گذاري 8 ميليارد دلاري پتروشيمي‌ها در ميدان‌هاي گازي
خبرگزاری آریا - احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ضمن تکذیب شایعات مطرح شده درخصوص توقف مصوبه افزایش نرخ کود اوره گفت: اوره تولیدی واحدهای پتروشیمی براساس نرخ جدید در حال فروش است و مصوبه هیئت وزیران که در تاریخ 24 تیرماه تصویب شده،‌ لازم‌الاجرا است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا) ، احمد مهدوی ابهری در یک نشست خبری که امروز (دوشنبه) در محل انجمن صنفی پتروشیمی برگزار شد، اعلام کرد: در سه ماه نخست سال جاری رقمی معادل 20 میلیون و 410 هزار تن محصول پتروشیمی تولید شد، از این میزان حدود 3 میلیون تن در داخل به فروش رفت و معادل 3 میلیارد و 390 میلیون دلار محصول پتروشیمی نیز صادر شد.
مهدوی ابهری گفت: همچنین از این میزان 7 میلیون و 740 هزار تن صادر شد و حدود 11 میلیون تن خوراک بین‌مجتمعی و درون‌مجتمعی بوده است.
او اعلام کرد: در صورت ادامه این روند، ارزش صادرات محصولات پتروشیمی در 1403 از میزان صادرات سال گذشته پیشی خواهد گرفت.
راه‌اندازی طرح‌های پتروشیمی با پیشرفت فیزیکی بیش از 80 درصد
مهدوی ابهری با اعلام این‌که در تلاش هستیم تا طرح‌های پتروشیمی با پیشرفت فیزیکی بیش از 80 درصد را امسال وارد مرحله راه‌اندازی کنیم، افزود: طبق مذاکرات صورت گرفته قرار بر این است تا بانک مرکزی به سمت کمک به طرح‌هایی که نیازمند منابع کمتر از 50 میلیون دلار هستند، پیش برود.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ادامه داد: با توجه به چنین مساله‌ای، اکنون بانک مرکزی در حال بررسی 11 طرح است که در صورت تأمین منابع موردنیاز این طرح‌ها، شاهد ایجاد زمینه لازم برای تحقق جهش تولید در صنعت پتروشیمی خواهیم بود.
افزایش قیمت اوره و تعیین تکلیف مطالبات
او با بیان اینکه صنعت پتروشیمی از 5 سال گذشته در تلاش برای منطقی‌تر کردن قیمت فروش کود اوره و پرداخت مطالبات اوره‌سازها بود، گفت: در این زمینه بارها جلسات مختلفی را برگزار کرده‌ایم و به دنبال پیگیری‌های صورت گرفته به توافقاتی در زمینه افزایش قیمت کود اوره و تعیین تکلیف مطالبات دست پیدا کردیم.
مهدوی ابهری ادامه داد: از آبان 98 تاکنون هر کیسه کود اوره به جهاد کشاورزی با نرخ 40 هزار تومان فروخته می‌شد، بر اساس مصوبه جدید، این قیمت به 240 هزار تومان در هر کیسه و به 4800 تومان در هر کیلو افزایش یافت. طبق این مصوبه قرار است مابه‌التفاوت آن از محل دارایی‌های دولت پرداخت شود.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ضمن تکذیب شایعات مطرح شده درخصوص توقف این مصوبه گفت: هم‌اکنون اوره تولیدی واحدهای پتروشیمی براساس نرخ جدید در حال فروش است و مصوبه هیئت وزیران که در تاریخ 24 تیرماه تصویب شده،‌ لازم‌الاجرا است.
تشکیل نهاد رگولاتوری در صنعت پتروشیمی
او گفت؛ تشکیل نهاد رگولاتوری در صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از زیرساخت‌های لازم برای افزایش مشارکت مردم در این صنعت تلقی می‌شود که این امر سبب جان گرفتن بخش خصوصی خواهد شد.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با تاکید بر ناترازی انرژی اعلام کرد: صنایع پتروشیمی مصرف‌کننده گاز است و این انجمن از ابتدای دولت سیزدهم موضوع سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی را در توسعه میدان‌های نفتی و گازی برای تأمین خوراک آغاز کرد.
او در ادامه صحبت‌های خود نیز از امضای 10 تفاهم‌نامه مابین بین وزارت نفت و پتروشیمی‌ها در سال جاری خبر داد.
او همچنین به تغییر برخی از مشکلات موجود در میدان‌های مشخص شده اشاره کرد و گفت: امروز در این زمینه نشستی برگزار و مقرر شد تا امکان جذابیت سرمایه‌گذاری 8 میلیارد دلاری پتروشیمی‌ها در میدان‌های نفت و گاز فراهم شود که تحقق این امر باعث افزایش 200 میلیون مترمکعبی تولید گاز در کشور خواهد شد.
آخرین وضعیت تولید بنزین از متانول
دبیر کل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در خصوص آخرین وضعیت تولید بنزین از متانول افزود: صحبت‌هایی با سرمایه‌گذاران چینی برای تولید بنزین از متانول انجام شده اما اجرای آن نیازمند تصویب آیین‌نامه‌ تخفیف در نرخ خوراک گاز است.
او اعلام کرد: در این زمینه پیشنهاد اعمال تخفیف 30درصدی را ارایه کرده‌ایم، اعمال نشدن این تخفیف با هیچ‌گونه توجیه اقتصادی همراه نخواهد بود.

نظر شما