شناسهٔ خبر: 67861871 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

نماینده اراک در مجلس:

سفارتخانه‌ها باید قطب و سنگر صادرات باشند

کامیار زادفر

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: سفارتخانه‌ها باید قطب و سنگر صادرات باشند.

صاحب‌خبر -

نادرقلی ابراهیمی امروز، ششم مردادماه در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان مرکزی اظهار کرد: در پنجم مرداد سال ۶۵ بهترین تولیدکنندگان ما در صنایع اراک شهید شدند ولی کمر صنعت ما نشکست و مقتدرانه ایستاد. امروز وظیفه ما استمرار شرایطی است که منجر به افتخار آفرینی بیشتر می‌شود.

وی افزود: برای ما نمایندگان در خصوص قوانین تولید و صادرات پیشنهاد بیاورید. اکنون در ابتدای برنامه هفتم هستیم و در برنامه سنواتی و ضوابط اجرایی بودجه باید راهکارهایی ببینیم تا رفع موانع ارزی، صادرات و واردات متوازن و پیدا کردن کشورهای هدف را به دنبال داشته باشد.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه سفارتخانه‌های ما باید قطب و سنگر صادرات ما باشند، افزود: متاسفانه سفارتحانه‌ها و رایزن‌های اقتصادی ما خوب عمل نمی‌کنند.

وی با تاکید بر استمرار صادرات اظهار کرد: یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات استان از افق ۴۷ میلیارد دلاری کشور رقم خوبی است ولی کفایت نمی‌کند. باید روش‌هایی را که می‌تواند زنجیره ارزش را در مباحث و خوشه‌های مختلف تعریف کند پیدا کنیم.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بعضی از این ۲۴ شرکت صادرکننده برتر استان از فرصت‌های یارانه‌ای به خوبی استفاده کرده‌اند. ارز ترجیحی و نیمایی برای بعضی شرکت‌ها می‌تواند اثربخش باشد.

وی با بیان اینکه رفع موانع ارزی در چه خوشه‌ای از زنجیره ارزش تعریف می‌شود؟ گفت: ما هنوز خوشه بندی درستی در بحث صادرات نداریم. اگر اظهارنامه صادراتی استان ما در استان‌های دیگر اعلام می‌شود چرا ما مشوق‌هایش را نمی‌گیریم و آنها می‌گیرند؟

ابراهیمی با تاکید بر اقتصاد دیجیتال و بازاریابی مدرن تصریح کرد: شدت تحریم‌ها به گونه‌ای است که با روش‌های عادی نمی‌توان از سد تحریم‌ها گذشت. باید روشی تدبیر کنیم که با استفاده از آن بازار صادراتی مطمئن، پایدار و با ارزآوری مناسب فراهم شود.

وی اضافه کرد: با مشارکت تولید کننده، صادرکننده و تعیین دقیق زنجیره ارزش می‌توانیم بازارهای هدف پایداری مشخص کنیم و ارز حاصل از صادرات را وارد کشور کنیم و راهکارهای برون رفت از این مشکلات را به نتیجه برسانیم.

ابراهیمی تصریح کرد: ما در این مدت، بسیاری از راهکارهای حل مسائل را پیدا کردیم و به نتیجه خوبی رسیدیم. نرخ بیکاری استان به ۴.۷ درصد رسیده است که خیلی خوب است ولی مطلوب نیست. در بعضی شهرستان‌های استان نیز نرخ بیکاری، منفی شده است.

وی با بیان اینکه ما هنوز به دستاوردهای مطلوب نرسیده‌ایم گفت: شرایط مطلوب صادراتی باید رقم بخورد. ما اصرار داریم که باید شرکت حمل و نقل هوایی در استان ایجاد شود. امکان بهره برداری از چنین شرکتی به شدت برای ما فراهم است.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: در بحث صادرات و گمرک و واردات باید مجوزهایی گرفته شود و به فکر ورود سرمایه و سرمایه گذار باشیم. مشوق‌ها و مزایای صادرات ما در حوزه گمرکی باید برای استان خودمان باشد و این مصداق رو به جلو رفتن است. چرا محصولات ما باید به استان‌های دیگر برود و مزایای آنها برای استان‌های دیگر باشد؟

وی افزود: استان مرکزی زمانی ۴۰ شرکت تجاری بزرگ صادرکننده در حوزه فرش داشته و بیشترین ارز کشور از محل فرش بدست می‌آمده است گفت: ما چنین توانایی را نزدیک به صد سال پیش داشتیم که نشان می دهد زنجیره درستی در آن زمان با علم روز طراحی شده بود و باعث شده بود روشی را در آن زمان تبیین کنیم که منجر به تولید و صادرات پایدار شود.

انتهای پیام

نظر شما