به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ علی فولیان در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده که با حضور اعضای کارگروه در استانداری قزوین برگزار شد، گفت: آسیبهای اجتماعی سرمنشاء و ریشه بسیاری از مفاسد و جرایم محسوب میشوند و کاهش و کنترل آن همواره از برنامههای اولویتدار و انتظارات جدی رهبر معظم انقلاب از دستگاههای مسئول بوده است.
این مقام قضائی ادامه داد: همه ما مسئولان نسبت به اقشار آسیبپذیر جامعه وظیفه داریم و دارای تکلیف قانونی هستیم؛ به خصوص در قبال کودکان و زنان که بیشتر در معرض خطر هستند و شکنندهاند.
وی اضافه کرد: این کودکان بیدفاع، آیندهسازان کشور هستند و حمایت از حقوق آنها، وظیفهی حاکمیت است.
این مقام مسئول اظهار کرد: همه ما در برابر کودکان کار، کودکان بدسرپرست و کارتن خوابها و... مسئولیم؛ اگر اقدامات ما در جامعه منجر به شادی کودک بیسرپرست و یا بدپرست شود، دستگیر آخرت ما نیز خواهد بود.
فولیان در ادامه تصریح کرد: در سالهای گذشته در خصوص موضوعات حضانت، طلاق، کودکآزاری، کودکان بدسرپرست و بیسرپرست، در دو بخش محاکم خانواده و دادسراها با نگاهی خشک و قانونی؛ صرفاً در زمینه رسیدگی به اختلافات و همچنین عدم توجه کافی به کودک با مشکلات عدیدهای روبرو بودهایم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین در ادامه با اشاره به فرمایشات پیامبر اسلام(ص) مبنی بر اینکه "از ما نیست کسی که به خردسالان رحم نکند"، عنوان کرد: کودکان آسیبپذیرترین قشر در محاکم هستند، تغییر رویکرد از قضایی خشک به رویکردی اجتماعی، حمایتی و طبیبانه و همچنین حمایت صد درصدی از کودکان نیازمند استفاده از تمامی ظرفیتهای مورد نیاز است.
فولیان در این نشست پس از تشریح فلسفه وجودی تشکیل دادرسی افتراقی؛ به تفسیر شرح اقدامات، اهداف و جامعه هدف مجتمعهای شوق زندگی پرداخت و گفت: این مجتمع که در آن ارائه خدمات اجتماعی با همکاری دستگاه قضایی و سایر دستگاههای دارای تکلیف به صورت متمرکز صورت میپذیرد؛ محیطی خلاق، نوآورانه و دوستدار کودک است که با الگویی مشارکتجو و همافزا با بهره گیری از ظرفیت های بین بخشی بر پایه همکاری جمعی و با رویکرد مواجهه کنشی، فعال و بهنگام بنا نهاده شده است.
وی ادامه داد: این مجموعه به عنوان یک قرارگاه برای کاهش آسیبهای اجتماعی عمل خواهد کرد و فرایند شناسایی تا خدمات دهی را به صورت کارشناسی اجرا خواهد کرد و این مهم تنها با کار جمعی و مشترک همه اعضا امکان پذیر خواهد شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: این مرکز به دنبال آن است که رویکردها را در مواجهه با آسیبهای اجتماعی کودکان از پراکندگی به یکپارچگی، از تک نوازی یا نگاه بخشی به هم افزایی و انسجام، از نگاه بخشی به کار ائتلافی و شبکهای تغییر دهد.
فولیان با یادآوری اینکه این مرکز کانون اصلی همافزایی بین دستگاهی در حوزه مسائل اجتماعی و استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد است، ادامه داد: در این محل یک کار مشارکتی متفاوت و ضروری شکل گرفته است، همه در این مکان جمع شدند تا بتوانند در زمینه کاهش یک آسیب اجتماعی گام بردارند و در جهت اجرای کاملتر قانون حمایت از اطفال و نوجوانان (مصوب ۱۳۹۹) به ویژه ماده۶ و قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست مصوب ۱۳۹۲ اقدام کنند.
وی اذعان کرد: این مجتمع با هدف ارائه الگوی نوآورانه، همافزا و جامع به منظور حمایت موثر از اطفال و نوجوانان در وضعیت مخاطرهآمیز، دختران آسیبدیده یا در معرض آسیب تشکیل شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین گفت: ایجاد هماهنگی و همافزایی بین دستگاههای مسئول، نهادهای حمایتی و نهادهای مردمی به منظور مداخله بهنگام، اثربخش و تخصصی و کیفیتبخشی، تسهیلگری و تسریع با رویکرد مددکاری اجتماعی در فرایندهای حمایت از گروههای هدف، مهمترین راهبرد این مجتمع است.
وی یادآور شد: اقدامات این مجتمع در زمینه انسجامبخشی، هماهنگی و پیگیری اجرای تکالیف قانونی دستگاههای ذیربط در سایه حمایت از گروههای هدف و ایجاد ظرفیت برای شبکهسازی و جلب مشارکت مردم و نهادهای مردمی محقق میشود.
این مقام قضائی ادامه داد: این مجتمع دارای بخش های مختلف جهت پیگیری، شناسایی و رفع آسیب های اجتماعی است و نمایندگان دستگاهها، شعب دادگاهها، مشاورین، وکلا، بهزیستی، نیروی انتظامی، سمنها، خیرین و.... در این مجتمع به جهت ارائه خدمات یکپارچه در راستای حمایت از گروههای آسیب پذیر مستقر خواهند بود.
وی تصریح کرد: در این مجتمع نمایندگان تمام دستگاههای دولتی فعال در حوزه مسائل اجتماعی از جمله سازمان بهزیستی، آموزش و پرورش، کمیته امداد، اداره کار، سازمان فنی و حرفهای حضور دارند.
فولیان افزود: همچنین سازمانهای مردمنهاد فعال در حوزه آسیبهای اجتماعی نیز در این مجتمع فعال هستند و پروژههای مربوط به کاهش آسیبهای اجتماعی با همکاری بینبخشی و استفاده از ظرفیت سمنها اجرا میشود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین گفت: امیدواریم با همت مدیران استان، این مرکز که الگوی موفقی بوده، در استان راه اندازی شود.
انتهای پیام
نظر شما