اصغر صادقی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در سالجاری افزونبر ۱۰ هزار و ۴۵۰ هکتار انواع حبوبات شامل لوبیا، عدس و نخود در سطح مزارع این شهرستان کشت شده که از این میزان سطح بیشترین میزان سطح زیر کشت با ۸۵۰۰ هکتار در راستای اجرای تبدیل آیش زرد به سبز به کشت نخود اختصاص داده شده است.
وی با بیان اینکه معمولا نخود به دو صورت پاییزه و بهار کشت میشود، افزود: کشت پاییزه بهصورت انتظاری در آذر ماه و کشت بهاره در اسفند ماه کشت شده و برداشت این محصول از اوایل تیر ماه به مدت یک ماه طول میکشد.
صادقی میانگین میزان عملکرد امسال هر هکتار نخود کشت شده را ۵۰۰کیلوگرم برشمرد و تصریح کرد: نخود تولید شده رزن علاوه بر مصرف داخل استان به خارج از استان نیز ارسال میشود.
وی به اشاره به مشکلات نخود کاران رزنی، گفت: برداشت دستی نخود یکی از جمله مهمترین مشکلات نخودکاران این شهرستان بوده که این امر موجب هزینههای سنگین برداشت برای کشاورزان میشود.
صادقی بیان کرد: برای حل مشکل برداشت محصول نخودکاران رزنی، در سال زراعی جاری اداره جهاد کشاورزی شهرستان اقدام به توزیع بیش از ۲۰۰۰ کیلوگرم ارقام پایه بلند نخود کرده که با این اقدام این ارقام به خاطر ارتفاع بالا توسط کمباین قابل برداشت باشد.
وی گفت: برداشت مکانیزه نخود علاوه بر کاهش هزینههای برداشت و کاهش ریزش محصول، افزایش عملکرد مزرعه را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، در سالجاری از ۱۰ هزار و ۴۵۰ هکتار سطح زیر کشت حبوبات شهرستان رزن، ۸۵۰۰ هکتار به کشت نخود، ۱۸۰۰ هکتار عدس و ۱۵۰ هکتار به کشت لوبیا اختصاص دارد.
انتهای پیام
نظر شما