به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ در این مراسم علاوه بر وزیر فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، مهدی رمضانی چابک مدیر کل دفتر هماهنگی امور استانهای وزارت فرهنگ، حمید نیلی مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی،
مهران فاطمی استاندار یزد و اصحاب فرهنگ و هنر استان برگزار شد.
مجموعه تالار یزد که کلنگ احداث آن در سال ۱۳۸۷ به زمین خورده بود، پس از ۱۵ سال به همت دولت سیزدهم و در راستای نگاه ملی و راهبرد تکمیل طرحهای ناتمام به بهرهبرداری رسید.
این مجموعه فرهنگی هنری از دو سالن ۶۰۹ و ۴۵۵ نفری تشکیل شده است؛ ظرفیت برگزاری نمایش های روباز، نگارخانه، سالن های تمرین نمایش، کارگاه ساخت دکور و کلاس های آموزشی دیگر بخش های ابر طرح فرهنگی یزد را تشکیل می دهد.
جدید بودن و تجهیزات به روز آن یکی دیگر از ویژگیهای این طرح است.
تالار مرکزی و مجلل یزد که قرار بود با حضور شهید جمهور آیتالله رئیسی افتتاح شود، پس از شهادت وی و به دستور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نام «شهید آیتالله رئیسی» نامگذاری شد.
جزئیات تالار مرکزی شهید رئیسی یزد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: این تالار با زیربنای حدود ۱۴ هزار و ۴۵۰ متر مربع و به وسعت پنج هزار و ۵۰۰ متر مربع در زمینی به مساحت ۱۱ هزار و ۳۰۰ متر ساخته شده است.
این طرح دارای سه بخش اصلی شامل سالن تئاتر با عنوان سالن مهر و ظرفیت ۶۰۹ نفر و همچنین سنگردان است و برای اولین بار در کشور با فناوری دانش بنیان ظرفیت های مکمل فضای نمایشگاهی، فضای اجرای نمایش روباز، سالن های تمرین نمایش، کارگاه ساخت دکور و بخش کلاس های آموزشی و فضای اداری و خدماتی و کافی شاپ را در خود جای داده است.
همچنین سالن کنسرت موسیقی نیز با ظرفیت ۴۵۵ نفر مجهز به تجهیزات به روز و مورد نیاز این بخش ساخته شده است
عملیات ساخت تالار مرکزی یزد طی سالها به کندی پیش میرفت و در دولت های مختلف مبلغی برای این محل هزینه شده بود و تا پایان دولت دوازدهم ۶۹ درصد پیشرفت داشت که در دولت سیزدهم ۳۱ درصد باقیمانده شامل نما، محوطه سازی و تزئینات داخلی مبتنی بر معماری بومی تکمیل و در بخش تجهیزات نیز تخصیص های خوبی داده شد تا به اتمام برسد.
اعتبارات طرح را از ۵۱ میلیارد تومان به ۲۲۰ میلیارد رسانده و با فناوریهای نوین آماده بهرهبرداری کردیم/ روزهای خوب فرهنگ را در این دوره پشت سر گذاشتیم
محمدمهدی اسماعیلی نیز در این مراسم گفت: بنا بود با حضور رئیس جمهور این مجموعه معظم افتتاح شود و یکبار هم آخرین مرحله را نظاره گر و آمادگی استان را برای این امر اعلام کردیم اما تقدیر الهی بر شهادت این بزرگمرد بود و با شهادت خود همه ما را اندوهناک و غمگین کرد.
وی افزود: کل اعتبارات تا پیش از آغاز به کار دولت مردمی برای این پروژه ۵۱ میلیارد تومان بود اما در این دوره ۲۲۰ میلیارد هزینه و با فناوری های نوین توسط فرزندان این کشور در شان مردم فرهنگ دوست یزد آماده بهرهبرداری کردیم.
اسماعیلی گفت: در دوماهی که از شهادت رئیسجمهور گذشت همه مراحل اجرایی کشور با دقت و حساسیت انجام و دو انتخابات در یک هفته با اقتضائات امر سالم به وقوع پیوست.
دولت سیزدهم پررونق ترین دوره فرهنگ را در ۴۵ سال گذشته رقم زد/ بنای آیت الله شهید ما بر آزادی اندیشه و گسترش آزادیهای مشروع بود
وزیر فرهنگ تاکید کرد: اسناد بالادستی که فقط در این دولت به اطلاع و اجرا رسید مثل سند موسیقی توسط یک فقیه عالی قدر ابلاغ شد.
وی افزود: تاسیس بنیاد ملی تئاتر، سند سینما، سند هنرهای تجسمی از اقدامات مهم این دوره بوده است همچنین در این دوره مرجعیت وزارت فرهنگ از لحاظ بودجه و قدرت اجرایی و زیرساخت فراهم شده است.
اسماعیل گفت: دولتی که مخالفان آن تبلیغ میکردند این دولت نسبتی با فرهنگ ندارد پر رونق ترین دوره فرهنگ را در ۴۵ سال گذشته رقم زد.
استاندار یزد: حمایت و پشتیبانی از گروههای فرهنگی و هنری استان یزد در دولت سیزدهم
مهران فاطمی استاندار یزد گفت: امروز یکی از طرحهای بزرگ دیگر در دولت سیزدهم به بار نشسته است و این باعث خشنودی اهالی فرهنگ و هنر استان یزد است ولی بسیار متاسف هستیم که این مجموعه فرهنگی که قرار بود با حضور شهید رئیسی افتتاح شود امروز در فقدان آیتالله رئیسی افتتاح میشود.
وی افزود: برخی از افراد در سال ۱۴۰۰ معتقد بودند با رئیسجمهور شدن آیتالله رئیسی فضای بستهای در عرصه فرهنگ به وجود میآید ولی ما شاهد حمایت و پشتیبانی دولت سیزدهم از فرهنگ و هنر و رشد این عرصه هستیم.
فاطمی گفت: در دولت سیزدهم در حوزه موسیقی و اجراهای صحنهای هیچ محدودیتی در استان یزد وجود نداشت و کاملا قانونمند از مجموعههای نمایشی، فرهنگی و هنری حمایت شدند.
انتهای پیام/
نظر شما