آیتالله محمدتقی پورمحمدی روز جمعه و همزمان با سالروز اقامه اولین نماز جمعه به امامت مرحوم آیتالله طالقانی با دستور امام خمینی (ره) به خبرنگار ایرنا افزود: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در بیانی خطاب به کنگره جهانی ائمه جمعه و جماعات فرموده بودند «اگر این انقلاب جز این نماز جمعه به ما چیز دیگری نداده بود برای ملت ما و مسلمین کافی بود».
وی نماز جمعه را پربرکت خواند و با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) به نماز جمعه اهمیت ویژه قایل بودند، ادامه داد: در روایتها نقل شده است که اصحاب پیامبر(ص) از روز پنجشنبه، مقدمه حضور در نماز جمعه را فراهم میکردند.
وی اضافه کرد: روایتی نیز وجود دارد که اگر فردی دارویی مصرف میکند که برای او حالت ضعف به همراه دارد، آن دارو را در روز پنجشنبه مصرف نکند تا از نماز جمعه بازنماند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: روایت دیگری هم وجود دارد که طبق آن ترک کردن نماز جمعه برای سه جمعه پشت سرهم نشانه نفاق است؛ ضمن توجه به اینکه نفاق درجاتی دارد.
آیتالله پورمحمدی به یکی از موارد استجابت دعا هم اشاره و بیان کرد: اگر فردی حدفاصل نماز و خطبه امام جمعه دست به دعا بردارد، دعایش برآورد میشود.
وی با بیان اینکه نماز جمعه در ۹۰۰ نقطه از کشور برگزار میشود، اظهار کرد: به عنوان یک طلبه از مردم میخواهم تا نسبت به شرکت کردن در نمازهای جمعه اهتمام ویژه داشته باشند.
آیتالله پورمحمدی با تاکید بر اینکه نماز جمعه در نزد وی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، افزود: حتی زمانی هم در سفر هستم، در نماز جمعه سایر علما حاضر میشوم زیرا نماز جمعه از مهمترین رهآوردهای انقلاب اسلامی است.
به گزارش ایرنا رخداد پنجم مرداد سال ۱۳۵۸ و اقامه نخستین نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی از مهمترین پدیدههای تاثیرگذار فرهنگی و اجتماعی است که به منظور تشریع، تبیین و تحقق آرمانهای والای انقلاب اسلامی در تمامی عرصهها به ویژه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی صورت پذیرفت.
نماز جمعه علاوه بر جنبه عبادی از جنبههای دیگر نظیر سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیز حایز اهمیت و دارای کار ویژه اساسی است زیرا رویکردی مثبت و ارزشمند در راستای منافع و مصالح و در چارچوب انسجام، وحدتبخشی، عدالت و انصاف و نیز صلح و همزیستی اجتماعی دارد؛ همچنین به عنوان نمادی از عزت، اقتدار و زمینهساز وفاق ملی و همدلی میان مردم و مسوولان نظام محسوب میشود.
نماز جمعه علاوه بر اینکه نشانگر وحدت و همنوایی مسلمانان شرکتکننده است، با توجه به بیان مطالب مختلف در خطبههای آن به نوعی یک رسانه هم شمرده میشود؛ رسانهای که هر هفته مهمترین مطالب و تحلیلها را برای نمازگزاران تبیین میکند.
گفتنی است نخستین نماز جمعه کشور بعد از پیروزی انقلاب در پنجم مرداد ۱۳۵۸ شمسی مصادف با نخستین جمعه ماه مبارک رمضان ۱۳۹۹ قمری با شرکت میلیونی مردم روزهدار به امامت مرحوم آیتالله طالقانی در تهران برگزار شد.
نظر شما