به گزارش ایرنا؛ از رشد ۶ برابری زیرساختهای صنعتی تا اجرایی شدن ۲۸۰ هزار میلیارد ریال پروژه در بخش تولید و صنعت این شهرستان تنها گوشهای از دهها و صدها خدمات ماندگار دولت سیزدهم در دومین شهر بزرگ استان همدان است که طی سه سال فعالیت شهید جمهور از خود به یادگار گذاشت.
به واسطه تلاشهای بیوقفه دولت و احیای واحدهای تولیدی و صنعتی و اجرایی شدن پروژههای صنعتی بزرگ همچون واحدهای فرآوری فروسیلیس، صنعت فولاد، شرکت ذوب آهن، مرکز پرتودهی غرب کشور، شرکتهای بافتینه و بافتسان، شرکت معادن سُرمک، شرکت کیان کُرد و شرکت تولید دستکشهای جراحی، ملایر روزهای پرفروغی را در بخش صنعت و معدن ثبت کرد.
همت دولت سیزدهم بر آن استوار شد تا ۲۸ طرح و پروژه صنعتی از زمان آغاز به کار دولت تاکنون با حجم سرمایهگذاری ۳۴ هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال در شهرستان ملایر به بهرهبرداری رسید تا چهره تولید در ملایر را متحول کند و زمینه اشتغال برای یکهزار و ۱۱۳ نفر فراهم شد.
اجرایی شدن ۲۸۰ هزار میلیارد ریال پروژه در ملایر
از سوی دیگر سال گذشته ۶۷۵ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۸۰ هزار میلیارد ریال در حوزههای عمرانی و اقتصادی در این شهرستان افتتاح و یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد که در تمام ادوار ملایر بیسابقه است و همواره در ایام ویژه سال همچون دهه فجر و هفته دولت؛ بیشترین رقم اعتباری و پروژههای شاخص استان مربوط به این شهرستان بوده است.
به طور قطع شکستن طلسم رکود از واحدهای تولیدی و صنعتی، دستاوردی ماندگار از رئیس جمهور شهید بود که موجب شد برای همیشه واژه «تعطیل» از بخش اقتصادی و صنعتی خط بخورد و با وعده صادق دولت سیزدهم، سال گذشته حیات دوباره به بیش از ۳۰ واحد راکد تولیدی و صنعتی در شهرستان ملایر بازگشت.
تاریخچه صنعت شهرستان ملایر دارای قدمتی در حدود ۵۰ سال است و با دارا بودن سهمی بیش از ۴۰ درصد از صادرات استان همدان، جایگاه ویژهای در این بخش دارد، در حال حاضر پنج شهرک و نواحی خصوصی و دولتی در این شهرستان فعال است که با تلاش مدیران اجرایی، روند توسعه زیرساختهای صنعتی دولتی این شهرستان رشدی ۶۰۰ درصدی را تجربه خواهد کرد که در تاریخ صنعت ملایر بیسابقه است.
در کنار تمامی شاخصهای توسعه صنعتی و معدنی این شهرستان، اما احیای صنعت فولاد ملایر از آن دست اقدامات بینظیر و شاخصی بود که دولت سیزدهم به آن رنگ واقعیت بخشید و به عنوان یکی از ارکان مهم اقتصادی این شهرستان، پس از گذران سالها و روزهای پُر افت و خیز، سال گذشته به همت دولت بار دیگر در مسیر رشد و توسعه قرار گرفت.
پایان رکود صنعت فولاد ملایر؛ هدیه شهید جمهور
پایان رکود ۶ ساله شرکت کیانوینسا از دیگر اقدامات ماندگار و وعده صادق دولت سیزدهم در ملایر بود که با تدبیر دولتمردان این شهرستان و سرمایهگذار بخش خصوصی مسیر جدیدی را در روند حیات خود آغاز کرد و با مرکز پرتودهی پا به عرصه جدیدی از تولید گذاشت.
فعالیت پنج واحد فرآوری فروسیلیس با ظرفیت تولید سالانه حدود ۱۰۰ هزار تُن و در دست اجرا بودن چندین طرح توسعه، خود گویای قرار گرفتن ملایر بر بام نخست قطب فروسیلیس ایران است.
به این ترتیب سایت کیانوینسا که سالها تعطیل شده بود، احیا و به سایت پرتونگاری محصولات کشاورزی تغییر یافت و توافقهای لازم و قراردادها با سازمان انرژی اتمی امضا شد تا راهاندازی این سایت که برای ملایر به واسطه جهانی شدن انگور و میزان تولید بالای این محصول، حیاتی به نظر میرسید، در دهه فجر سال گذشته با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و استاندار همدان وارد فاز اجرایی شد و در آستانه افتتاح قرار دارد.
فعالیت پنج واحد فرآوری فروسیلیس با ظرفیت تولید سالانه حدود ۱۰۰ هزار تُن و در دست اجرا بودن چندین طرح توسعه، خود گویای قرار گرفتن ملایر بر بام نخست قطب فروسیلیس ایران است.
در همین رابطه رئیس صنعت، معدن و تجارت ملایر در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: برخورداری شرایط خاص اقتصادی و زیرساختی این شهرستان، نقش خاصی را در تحقق برنامه جهش اقتصادی دولت سیزدهم با جذب سرمایهگذار و رونق تولید ایفا کرده است.
۲۸ طرح صنعتی ملایر در دولت سیزدهم به ثمر نشست
«وحید فارسی» با اشاره به فعال بودن ۲۲۰ واحد صنعتی در این شهرستان از ابتدا تاکنون، گفت: طی سه سال فعالیت دولت سیزدهم، ۲۸ طرح و پروژه صنعتی با حجم سرمایهگذاری ۳۴ هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال در این شهرستان به ثمر نشست که هفت طرح آن شاخص بود.
وی یادآور شد: با اجرایی شدن این طرحها، زمینه اشتغال برای یکهزار و ۱۱۳ نفر فراهم شد که در مقایسه با سالهای گذشته در دولتهای قبل، ۲۲ درصد اشتغال ایجاد شده در سالهای گذشته را شامل میشود.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر افتتاح کارخانه تولید دستکش لاتکس، سه طرح فروسیلیس آساآذرین، لوتوس آدلی و رهاورد زاگرس، طرح توسعه شرکتهای کیانکُرد، معادن سرمک و شرکت بافتینه را از جمله طرحهای شاخصی عنوان کرد که در دولت سیزدهم به بهرهبرداری رسید.
فارسی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۳ طرح شاخص در بخش صنعت این شهرستان با سرمایهگذاری ۱۵۸ هزار میلیارد ریال در دست اجرا است که از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم در ملایر به شمار میرود و زمینه اشتغال سه هزار و ۱۶۰ نفر را فراهم خواهد کرد.
سرمایهگذاری ۱۵۸ هزار میلیارد ریالی صنعتی؛ دستاورد دولت در ملایر
وی ادامه داد: با تکمیل شدن این تعداد طرح صنعتی، بالغ بر ۶۰ درصد اشتغال فعلی در شهرستان ملایر که طی ۵۰ سال گذشته ایجاد شده، رقم خواهد خورد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر گفت: این طرحها شامل واحد شمش منیزیم شرکت فروسیلیس غرب پارس، سه طرح فروسیلیس شامل فروآلیاژ کاوه، لوتوس آدلی و صدرا ذوب الوند، تولید پوشک شرکت بافتسان، شیشه خودرو، سه طرح تولید ورق کارتنسازی شامل آورند سلولز، خشکبار طلایی و شرکت لوح زرین، طرح توسعه شرکت معادن سرمک، شرکت فرآوری محصولات از زعفران( شرکت دانشبنیان) و طرح توسعه کیهان پایش(آندلوزیت) است.
فارسی: در حال حاضر ۱۳ طرح شاخص در بخش صنعت این شهرستان با سرمایهگذاری ۱۵۸ هزار میلیارد ریال در دست اجرا است که از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم در ملایر به شمار میرود و زمینه اشتغال سه هزار و ۱۶۰ نفر را فراهم خواهد کرد.
فارسی فعالیت تنها شهرک تخصصی فرآوری سیلیس در ملایر را به عنوان قطب فروسیلیس کشور، یک رکن توسعه این شهرستان عنوان و بیان کرد: توسعه متوازن معادن، ارزآوری، اشتغال، جلوگیری از خامفروشی ذخایر و فرآوری موادمعدنی، افق روشنی را فرا رویِ صنایع و معادن ملایر قرار داد که تحقق آن این شهرستان را به قطب فروسیلیس کشور تبدیل کرد.
وی شهرک فروسیلیس را نویدبخش مسیری هموار برای پویایی بیشتر و امیدآفرینی در حوزههای تولید، ثروت و اشتغالآفرینی دانست و افزود: شهرستان ملایر ۵۷ محدوده معدنی فعال و ۲ شهرک معدنی خصوصی شامل شهرک امام رضا(ع) و سیلیسکوبان ازندریان دارد که عمده آنها در حوزه فرآوری فروسیلیس فعالیت میکنند و معدن سُرمک در زمینه آهن و سرب نیز یک قطب مهم این بخش است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر ادامه داد: ملایر سهم عمدهای در تولید و استخراج مواد معدنی استان دارد و وجود ذخایر سیلیس و معادن سیلیس، نمونه بارز این پیشتازی است که از حدود ۵۷ معدن فعال ۲۲ معدن مربوط به سیلیس است.
افزایش ۶۸ درصدی تولید فروسلیس در ملایر
فارسی تاکید کرد: در حال حاضر ملایر بیش از ۷۰ درصد از معادن سیلیس استان همدان را به خود اختصاص داده و سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تُن سیلیس با درصد بالای خلوص ۹۹.۸ درصد از معادن این شهرستان استخراج میشود.
به گفته وی؛ به واسطه ظرفیت بالای ذخایر سیلیس ملایر، سال ۱۳۸۹ با احداث نخستین شهرک صنعتی جوکار در زمینی به مساحت ۹۵ هکتار، صنعت فرآوری سیلیس در این شهرستان پایهریزی شد و امروز ملایر به عنوان قطب فروسیلیس کشور، در حال تکمیل این زنجیره ارزشمند است.
فارسی؛ ظرفیت تولید فروسیلیس قبل از دولت سیزدهم ۵۶ هزار تُن بود که با افتتاح سه واحد، به ۹۴ هزار تُن رسید و در این ۲ سال ۶۸ درصد افزایش تولید ثبت شد که با افتتاح سه واحد دیگر، ظرفیت تولید فروسیلیس به ۱۷۵ درصد قبل از این دولت افزایش خواهد یافت.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر خاطرنشان کرد: تا قبل از دولت سیزدهم ۲ واحد فرآوری فروسیلیس شرکت فروسیلیس غرب پارس و شرکت آذرخش در شهرک صنعتی امام رضا(ع) جوکار در این شهرستان فعال بود که در این دولت سه واحد دیگر شامل آساآذرین، لوتوس آدلی و رهاورد زاگرس افتتاح و تعدادشان به پنج واحد فعال رسید و سه واحد دیگر نیز در دست اجرا است.
فارسی گفت: برای سه طرح فروآلیاژ کاوه، لوتوس آدلی و صدار ذوب الوند ۲۲ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری صورت گرفته و به زودی شاهد راهاندازی آنها خواهیم بود.
به گفته وی؛ ظرفیت تولید فروسیلیس قبل از دولت سیزدهم ۵۶ هزار تُن بود که با افتتاح سه واحد، به ۹۴ هزار تُن رسید و در این ۲ سال ۶۸ درصد افزایش تولید ثبت شد که با افتتاح سه واحد دیگر، ظرفیت تولید فروسیلیس به ۱۷۵ درصد قبل از این دولت افزایش خواهد یافت.
فارسی خاطرنشان کرد: از ابتدای ایجاد طرحهای صنعتی در این شهرستان تاکنون؛ ۲۲۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری با سرمایهگذاری بیش از ۴۳ هزار میلیارد ریال در ملایر وجود دارد که ۶ هزار و ۱۶۰ نفر در این واحدها اشتغال دارند، این در حالیست که با راهاندازی ۲۸ طرح صنعتی در ۳۵ ماه سال فعالیت دولت سیزدهم و ایجاد یکهزار و ۱۱۳ نفر اشتغال، ۲۲ درصد اشتغال بخش صنعت در ملایر ایجاد شده است.
رهاورد:
وضع «قانون جهش تولید دانشبنیان»، مهیا کردن فضای کسب و کار و احیای واحدهای تولیدی در دولت مردمی سیزدهم، نویدبخش مسیری هموار برای پویایی بیشتر تولید و صنعت، امیدآفرینی در حوزههای تولید، ثروت و اشتغالآفرینی است و پیرو آن بسترهای لازم برای رشد ۶ برابری زیرساختهای صنعتی در شهرستان و رشد ۲۲ درصدی اشتغال و به ثمر نشستن ۱۳ طرح بزرگ صنعتی بزودی فراهم خواهد کرد.
شهرستان ملایر دارای ۲۲۰ واحد صنعتی فعال و هفت شهرک و نواحی صنعتی دولتی و خصوصی است و جایگاه مهمی در بخش صنعت و معدن استان همدان دارد.
نظر شما