شناسهٔ خبر: 67825959 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۲۵ موکب در سرپل‌ذهاب برای پذیرایی از زائران اربعین برپا می‌شود

قصرشیرین- ایرنا- فرماندار سرپل‌ذهاب گفت: ۲۵ موکب مردمی طی روزهای اربعین امسال در این شهرستان از نقطه ورود تا خروج برای پذیرایی و اسکان زائران برپا می‌شود.

صاحب‌خبر -

صدرالله بابلی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای اسکان، پذیرایی و ارائه خدمات رفاهی به زائران اربعین در شهرستان سرپل ذهاب با توجه به همجواری با قصرشیرین و مرز خسروی، ۲۵ مدرسه در قالب موکب اختصاص داده شده است.

وی اظهار کرد: امسال طبق پیش بینی های انجام شده قرار است بیش از ۲ میلیون نفر زائر با توجه به شبانه روزی شدن تردد زائران از مرز خسروی عازم عراق شوند که در این رابطه با توجه به در مسیر تردد بودن سرپل ذهاب به قصرشیرین و مرز خسروی این مواکب در بخش های اسکان، تغذیه و ارائه امکانات رفاهی و بهداشتی به زائران خدمات رسانی می کنند.

فرماندار سرپل‌ذهاب اضافه کرد: از زائران اربعین سراسر کشور می خواهیم استان کرمانشاه و مرز خسروی و عبور از شهر سرپل ذهاب را با توجه به آب و هوای مناسب و مسافت کوتاه تر تا کربلای معلی و نجف اشرف و مسیر پیاده روی اربعین نسبت به مرزهای دیگر کشورمان برای رسیدن به عتبات عالیات انتخاب کنند.

وی اظهار کرد: همچنین علاوه بر خدمات رفاهی و بهداشتی و اسکان و تغذیه در این موکب ها برنامه های اقامه نماز جماعت، جلسات پرسش و پاسخ، حضور روحانیون در مواکب و راهنمایی زوار در کنار سایر خدمات برای زوار حضرت اباعبدالله الحسین(ع) ارائه می شود.

بابلی عنوان کرد: همه مقدمه های کار برای پذیرایی زائران فراهم شده و از مسوولان دستگاه های اجرایی می خواهیم براساس وظایفی که منظور شده در اسرع وقت نسبت به انجام مقدمات کار و زیرساخت های لازم‌ اقدام کنند.

وی ادامه داد: مردم شهرستان سرپل ذهاب پارسال در ایام اربعین برای پذیرایی از زوار سنگ تمام گذاشتند و به طور یقین امسال هم شاهد ارائه خدمات بسیار خوبی به زوار اباعبدالله الحسین (ع) خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت و ۴۸ کیلومتر مرز با عراق دارد که در مسیر تردد زائران به سمت قصرشیرین و مرز خسروی واقع است.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت دارای ۲ بخش مرکزی و سومار و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی با قصرشیرین ۱۵ کیلومتری دارد و یکی از مرزهای چهارگانه برای تردد زوار است که از ۱۶ محرم و ۲۳ مرداد ماه این مرز برای تردد زائران عتبات عالیات بازگشایی می شود.

در شهرستان قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

نظر شما