شناسهٔ خبر: 67809425 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نخستین نیروگاه خورشیدی تجمیعی کشور در میناب هرمزگان افتتاح شد

بندرعباس - ایرنا - نخستین نیروگاه خورشیدی «حمایتی - تجمیعی» مددجویان مزین به نام شهدای خدمت روز چهارشنبه با حضور جعفر صباغیان قائم مقام کمیته امداد کشور و جمعی از مسئولان کشوری و استانی در بخش مرکزی شهرستان میناب هرمزگان افتتاح شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، قائم مقام کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور در آیین افتتاح گفت: نیروگاه خورشیدی تجمیعی در راستای توانمندسازی اقتصادی مددجویان کمیته مداد در روستای «سرکنتان» بخش مرکزی شهرستان میناب احداث شده است.

«نیروگاه تجمیعی حمایتی میناب در زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع ساخته شده است که به‌عنوان طرح پایلوت (نمونه) و برای نخستین بار در کشور اجرا می‌شود.»

جعفر صباغیان افزود: این نیروگاه تجمیعی، نخستین مزرعه خورشیدی هرمزگان است که پس از بهره‌برداری با ظرفیت تولید بیش از یک مگاوات (هزار و ۲۴ کیلووات) برق کمک قابل توجهی به تامین برق استان خواهد کرد.

وی بیان کرد: مددجویان مشارکت کننده در این طرح نیز باتوجه به قرارداد خرید تضمینی برق تولیدی این نیروگاه با شرکت توزیع برق هرمزگان، از درآمد پایدار برخوردار خواهند شد.

قائم مقام کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور اظهار کرد: تعداد ۲۰۴ خانوار از مددجویان تحت حمایت این نهاد با مشاوره، حمایت و پشتیبانی کمیته امداد در این طرح سهامدار هستند و از این طرح به صورت تضمینی کسب درآمد خواهند داشت.

نخستین نیروگاه خورشیدی تجمیعی کشور در میناب هرمزگان افتتاح شد

صباغیان یادآور شد: برای احداث این نیروگاه افزون بر ۲۷۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات قرض الحسنه اشتغالزایی کمیته امداد هزینه شده است.

«نصب نیروگاه‌های تولید انرژی برق خانگی در منازل مددجویان کمیته امداد هرمزگان به عنوان یکی از انرژی‌های پاک، از سوی شرکت توزیع هرمزگان از سال ۹۶ با هدف توانمندسازی و ایجاد اشتغال خانگی پایدار و درآمدزایی مستمر خانواده‌های تحت حمایت این نهاد به‌ویژه زنان سرپرست خانوار و افراد از کارافتاده و سالمند کلید خورد.

کمیته امداد در چند سال اخیر با برنامه‌ریزی منسجم تلاش کرده تا ضمن بهره‌گیری از الگوهای اسلامی ایرانی، نسبت به معرفی و اجرای طرح‌ها و مدل‌های نوین ایجاد اشتغال پایدار برای مددجویان اقدام کند که اجرای طرح نیروگاه‌های خورشیدی نیز باهدف توانمندسازی اقتصادی و کمک خودکفایی خانواده‌های تحت حمایت این نهاد انجام‌شده است.

ظرفیت تولید برق در هر نیروگاه پنج کیلووات و ضمانت عمر مفید نیروگاه‌های خورشیدی ۲۰ ساله است.»

استان هرمزگان بین ۳۴۰ تا ۳۵۰ روز در طول سال بهترین ظرفیت برای استفاده از انرژی پاک و بدون آلایندگی خورشید و تولید برق از این منبع انرژی دارد که این امر هم یکی از ظرفیت‌های کم‌نظیر این منطقه جنوبی در کشور به شمار می‌رود.

گرمای شدید هوا در بیشتر روزهای سال، بالابودن میزان مصرف برق و همچنین افزایش مدت زمان مفید تولید برق خورشیدی در هرمزگان از متوسط کشوری از دیگر دلایل مهم برای حمایت و استقرار نیروگاه‌ها و سامانه‌های خورشیدی در این استان جنوبی است.

نظر شما