شناسهٔ خبر: 67799743 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: طبنا | لینک خبر

خواص چای آلبالو / چه افرادی نباید چای آلبالو بخورند؟

آلبالو سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است و خاصیت‌های بی‌شمار آن باعث می‌شود که به عنوان دمنوش و چای نیز مورد استفاده قرار گیرد؛ چای آلبالو از دم‌کرده آلبالو در آب جوش به دست می‌آید و افراد با اضافه کردن مقداری آلبالو به چای سیاه نیز می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند.

صاحب‌خبر -

آلبالو سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است و خاصیت آنتی اکسیدانی آلبالو باعث می‌شود که به عنوان دمنوش نیز مورد استفاده قرار گیرد، طعم این دمنوش کمی ترش است و اگر با یک شیرین کننده آن را بخورید، طعمی دلچسب را احساس خواهید کرد.

چای آلبالو برای بهبود عملکرد روده‌ها و تقویت سوخت و ساز بدن استفاده می‌شود؛ دمنوش آلبالو برای برخی افراد لاغر اشتهاآور و برای باز شدن رنگ چهره بسیار مؤثر و مفید است، همچنین آلبالو خواص گیلاس را هم دارد و مصرف آن باعث آرامش اعصاب می‌شود.

مصرف دمنوش آلبالو برای افراد گرم مزاج و اشخاصی که چربی زیادی در اطراف شکم خود دارند سودمند است و می‌توان از چای یا دمنوش آلبالو به منظور کاهش وزن استفاده کرد، زیرا کم کالری است؛ افراد دارای اضافه وزن یا افراد دارای چاقی شکمی می‌توانند با مصرف این دمنوش نیم ساعت تا یک ساعت قبل از ناهار یا شام، اشتهای خود را کاهش دهند.

چای آلبالو حالت تهوع را از بین می‌برد و فشار خون را کاهش می‌دهد، همچنین در بیماری‌های کلیه و مثانه مؤثر است، آلبالو کالری اندکی دارد، اما دارای مواد مغذی زیادی است، هر لیوان چای آلبالو حدود چهار کالری و میزان زیادی فیبر دارد و در این حالت مصرف فیبر زیاد و مایعات کم کالری باعث کاهش اشتها، ایجاد حس سیری و کمتر شدن مصرف مواد غذایی می‌شود.

خواص چای آلبالو برای لاغری

مهم‌ترین ویژگی چای آلبالو، خاصیت ادرارآوری آن است، آلبالو باعث دفع سموم در بدن می‌شود و به کاهش چربی دور شکم کمک می‌کند، چای آلبالو همچنین باعث کنترل فشار خون، کاهش کلسترول و چربی خون می‌شود، میوه آلبالو کالری بسیار کمی دارد و در عین حال، سرشار از فیبر است، مواد غذایی حاوی فیبر نقش مؤثری در کاهش وزن دارند، زیرا مدت زیادی در روده باقی می‌مانند و باعث کاهش اشتها می‌شوند.

نوشیدن یک فنجان چای آلبالو، حدود یک ساعت قبل از غذا، باعث می‌شود احساس سیری به افراد دست بدهد و به‌تدریج حجم غذا کاهش یابد، می‌توانید با اضافه کردن زنجبیل یا دارچین به چای آلبالو، اثر چربی‌سوزی آن را بیشتر کنید.

خواب راحت با چای آلبالو

آلبالو منبع غنی از هورمون ملاتونین به حساب می‌آید و مصرف آن برای افرادی که احساس خستگی دارند، اما نمی‌توانند به خواب بروند توصیه می‌شود، زیرا این هورمون الگوی خواب را تنظیم می‌کند؛ نوشیدن یک فنجان چای میزان ترشح ملاتونین را در خون افزایش می‌دهد و الگوهای طبیعی خواب را در بدن بهبود می‌بخشد که در عین حال این فرایند به طور بالقوه مزایای دیگری نیز برای حفظ سلامت بدن و روان در پی دارد و کاهش استرس و بهبود خواب از مزایای چای آلبالو است.

کاهش فشار خون با چای آلبالو

یکی از عمده‌ترین خواص چای آلبالو تأثیر آن در کاهش فشار خون است، کاهش فشار خون می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی و سکته مغزی پیشگیری به عمل آورد.

تقویت سیستم ایمنی

افراد می‌توانند از فواید و خواص چای آلبالو استفاده و سیستم ایمنی خود را تقویت کنند، این خاصیت چای آلبالو به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن است که به واسطه غنی بودن از ویتامین‌ها و مواد مغذی حاصل شده است، وقتی سیستم ایمنی بدن شما تقویت شود، حتی زمانی که در معرض عوامل بیماری‌زا قرار می‌گیرید، ریسک ابتلای شما به آنها کاهش می‌یابد.

ضد سرطان

این چای به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان موجود در آلبالو می‌تواند در کاهش خطر ابتلاء به تومور و سرطان کمک کند.

خواص ضد التهابی چای آلبالو

چای آلبالو التهاب، درد عضلات و همچنین درد ناشی از آرتروز، نقرس و سردرد را کاهش می‌دهد و مصرف آلبالو ترش و چای آلبالو برای کاهش دردهای بعد از ورزش و فعالیت بدنی سنگین یا صدمات عضلانی ناشی از ورزش بسیار مفید است.

خواص چای آلبالو در طب سنتی

چای آلبالو برای تسکین و رفع عطش بسیار مفید است، نوشیدن چای آلبالو اشتها را در افرادی که اختلال تغذیه دارند، افزایش می‌دهد و ملین بسیار خوبی است، کسانی‌که سوءهاضمه دارند با مصرف چای آلبالو به تقویت معده خود کمک می‌کنند.

مصرف این چای باعث رفع خارش‌های پوستی و کاهش علائم آلرژی می‌شود و نوشیدن چای آلبالو همچنین به شادابی و روشن شدن پوست شما کمک می‌کند.

طبع چای آلبالو سرد و خشک است، بنابراین افرادی که مزاج سرد دارند بهتر است از این چای کمتر استفاده کنند، می‌توانید چای آلبالو را به همراه کشمش، خرما یا نبات مصرف کنید تا طبع آن متعادل شود.

چه کسانی نباید چای آلبالو بخورند؟

افرادی که از بیماری کلیوی رنج می‌برند و باید از یک رژیم غذایی کم‌حساسیت پیروی کنند، توصیه می‌شود در تهیه چای آلبالو جانب احتیاط را رعایت کنند و از زیاده‌روی در خوردن این میوه بپرهیزند.

کسانی که ورم روده دارند باید در مصرف چای آلبالو احتیاط کنند، چون آلبالو ترش است و سلولز (نوعی فیبر) دارد و دیر هضم می‌شود.

افرادی که معده یا روده ضعیفی دارند، می‌توانند آلبالوی پخته را به صورت کمپوت یا مربا مصرف کنند، البته در این موارد آلبالو چون پخته می‌شود، قسمتی از مواد حیاتی به خصوص ویتامین‌های خود را از دست می‌دهد، اما به آسانی هضم می‌شود، با وجود این برخی از کسانی که از جهت معده یا روده‌ها ضعیف هستند، می‌توانند هضم آلبالو را تحمل کنند به شرطی که صبح ناشتا به مقدار کم میوه رسیده شده را مصرف کنند.

اشخاصی که چاق هستند نباید آلبالو را به عنوان دسر یا غذای اضافی علاوه بر غذاهای مخصوص رژیم خود مصرف کنند، اما به عنوان یک غذای اصلی می‌توانند آلبالو مصرف کنند، زیرا آلبالو دارای کالری کمی است و جلوی اشتهای کاذب را می‌گیرد.

نظر شما