شناسهٔ خبر: 67788735 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

معاون اول قوه قضاییه: ارتباط بخش پژوهشی و مرکز آمار دستگاه قضا باید به‌نحو مطلوب‌تری شکل بگیرد

معاون اول قوه قضاییه به نقش معاونت اول در ایجاد هماهنگی و نقشه راه در انجام مأموریت‌های بخش‌های مختلف دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: با یک طراحی مناسب، ارتباط و پیوستگی بخش پژوهشی و مرکز آمار قوه قضاییه باید به نحو مطلوب‌تری شکل بگیرد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان- جلسه ایجاد زمینه‌های همکاری مشترک بین پژوهشگاه قوه قضاییه و مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه؛ کاظمی فرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی هادی، رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه به همراه برخی مدیران ارشد مرکز آمار و فن آوری و پژوهشگاه جهت بررسی همکاری پژوهشگاه و مرکز آمار و فن‌آوری اطلاعات در زمینه دسترسی و تبادل داده‌ها و تحلیل برگزار شد. 

معاون اول قوه قضاییه در ابتدای این جلسه، هدف از تشکیل این نشست را همکاری پژوهشی مشترک بین پژوهشگاه قوه قضاییه و مرکز آمار و فن آوری اطلاعات با هدف حل چالش‌ها، خلاء‌ها و رفع نیاز‌های ضروری دستگاه قضایی عنوان کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی همچنین به ضرورت فراهم کردن امکانات حضور کارشناسان و پژوهشگران طرفین به منظور افزایش تعامل و ارتباط بدنه کارشناسی و تسهیل در امر در اختیار قرار دادن اطلاعات و امکانات لازم مربوط به پروژه‌های مشترک تاکید کرد.
 
معاون اول قوه قضاییه به نقش معاونت اول در ایجاد هماهنگی و نقشه راه در انجام مأموریت‌های بخش‌های مختلف دستگاه قضایی اشاره کرد و ادامه داد: با یک طراحی مناسب، ارتباط و پیوستگی بخش پژوهشی و مرکز آمار قوه قضاییه باید به نحو مطلوب‌تری شکل بگیرد.
 
در این نشست، مسائل مربوط به همکاری دو نهاد در حوزه فراهم آوردن امکان دسترسی به اطلاعات و داده‌ها و توسعه نوآوری و فناوری، هوش مصنوعی، تست و تأیید تجهیزات الکترونیکی قوه قضاییه و همچنین ارائه راهکار و استفاده از ظرفیت پژوهشی موجود در پژوهشگاه جهت رفع نیاز‌های قوه قضاییه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

معاون اول قوه قضاییه: ارتباط بخش پژوهشی و مرکز آمار قوه قضاییه باید با یک طراحی مناسب به‌نحو مطلوب‌تری شکل بگیرد

مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه همواره رویکردی مبتنی بر همکاری با نهاد‌های پژوهشی و دانشگاهی داشته است
 
کاظمی فرد در این نشست، از زحمات و دستاورد‌های پژوهشگاه در زمینه توسعه و ارتقای علوم و فناوری‌های نوین ارتباطی و اطلاعاتی تقدیر کرد و گفت: مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه همواره رویکرد همکاری با نهاد‌های پژوهشی و دانشگاه‌های کشور را داشته و در سال‌های اخیر این موضوع رشد چشمگیری داشته است.
 
وی افزود: مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، به عنوان مرجع مسئول برنامه‌ریزی، اجرا و نظارت بر پروژه‌های فناوری اطلاعات، آماده همکاری با پژوهشگاه در زمینه‌های مورد نیاز و اولویت‌دار است.

 آزمایشگاه داده‌های قضایی؛ راهکاری موثر برای کاربردی ساختن تحلیل داده‌ها

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی، رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه نیز در این نشست با بیان اینکه آزمایشگاه داده پیشران به عنوان یکی از ارکان حکمرانی قضایی می‌تواند با جمع آوری و ارائه راه حل‌های نوآورانه، نقش موثری در ارتقای کیفیت سیاست‌گذاری در قوه قضاییه ایفا کند، بهبود حس عدالت، افزایش کارایی، کاهش حجم پرونده‌ها و هزینه ها، افزایش اعتماد عمومی و اعتماد به بی طرفی و یکپارچگی سیستم قضایی را مزایای آزمایشگاه داده‌های پیشران قضایی عنوان کرد.
 
وی از آزمایشگاه داده‌های قضایی به عنوان راهکاری موثر برای کاربردی ساختن تحلیل داده‌ها نام برد و گفت: با ارائه بستر متمرکز برای گردآوری، پیش پردازش، ادغام و تجزیه و تحلیل هوشمند داده‌ها و بهره گیری از ظرفیت علوم بین‌رشته‌ای می‌توان به سیاستگزاران و محققان برای درک بهتر روند‌ها و اتخاذ تصمیمات واقع بینانه کمک کرد.
 
در ادامه معاونین پژوهشگاه و مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه پیرامون زمینه‌های همکاری دو جانبه به بحث و تبادل نظر پرداختند.
 
 
انتهای پیام/

نظر شما