شناسهٔ خبر: 67782743 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

ایران چند میلیون تن سبزی تولید می‌کند؟/کدام صیفی‌جات وارداتی است؟

اقتصادنیوز: مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرد تولید سبزی و صیفی در فضای باز تا پایان شهریور سال زراعی جاری به حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد.

صاحب‌خبر -

«حسین اصغری» با بیان اینکه در صورت وجود بازارهای صادراتی یا تقاضای صنایع تبدیلی امکان افزایش تولید نیز وجود دارد، افزود: در سال زراعی گذشته نیز حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سبزی و صیفی در فضای باز تولید و نزدیک به چهار میلیون تن صادر شد.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بیشترین صادرات سبزی و صیفی به کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و حاشیه خلیج فارس بوده است.

وی تصریح‌کرد: هر سال با توجه به توانمندی‌های استان‌‌ها در تولید سبزی و صیفی، شرایط بارندگی، هزینه‌های تولید و وضعیت صادرات، برنامه تولید سبزی و صیفی به صورت فصلی به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

خبر مرتبط
این سبزیجات را هرگز خام مصرف نکنید

سیب‌زمینی خام حاوی سولانین، سم طبیعی است که در صورت مصرف زیاد می‌تواند مضر باشد و منجر به مشکلات گوارشی مانند استفراغ، اسهال و درد شکم شود.

اصغری، افزایش عملکرد و ارتقای بهره‌وری را از اهداف این دفتر در حوزه سبزی و صیفی دانست و گفت: کاهش مصرف آب، توسعه سیستم‌های نوین آبیاری، تغذیه گیاهی مناسب، نشاءکاری، مبارزه با عوامل خسارت‌زا و استفاده از بذرهای اصلاح شده، از جمله برنامه‌هایی است که موجب افزایش عملکرد و بهره‌وری می‌شود.

وی، افزایش متوسط عملکرد تولید سبزی و صیفی در فضای باز را طی سه سال اخیر نزدیک به سه تن در هکتار عنوان کرد.

این مسئول درباره بذرهای مورد نیاز سبزی و صیفی، اظهار داشت: کل نیاز بذرهای سبزی و صیفی کشور به‌جز سیب‌زمینی نزدیک به چهار هزار تن در سال است و ۵۵۰ هزار تن نیز بذر سیب‌زمینی نیاز داریم که بیش از ۹۹ درصد بذر سیب‌زمینی در داخل کشور تولید می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از چهار هزار تن بذر سبزی و صیفی، ۷۰۰ تا ۷۵۰ تن از طریق واردات و بقیه از تولیدات داخلی تامین می‌شود و به عبارت دیگر بیش از ۸۰ درصد بذر مورد نیاز سبزی و صیفی کشور داخلی است.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی در مورد نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید بذرهای هیبرید سبزی و صیفی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید انواع بذر سبزی و صیفی فعالند و امیدواریم با معرفی کالاهای داخلی به کشاورزان سهم بذور داخلی در بازار بذر افزایش یابد.

وی افزود: این شرکت‌ها در زمینه تولید کودهای تخصصی نیز فعالیت می‌کنند و این کودها را در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند.

اصغری، توسعه سیستم‌های هوشمند در مزارع و باغات و ساخت ماشین‌آلات مورد نیاز بخش کشاورزی را از دیگر زمینه‌های فعالیت این شرکت‌ها دانست که باید از آنها حمایت کرد.

نظر شما