محدثه کشاورز محمدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پرخاشگری در کودکان که گاهی بسیاری از خانوادهها را نگران میکند، بخشی طبیعی از فرآیند رشد کودک است.
وی افزود: با توجه به اینکه انتقال مفاهیم توسط کودکان سخت است، خواستههای کودکان توسط پرخاش بروز و ظهور پیدا میکند و در این میان والدین وظیفه دارند که پرخاشگری کودکان را به نحو احسن مدیریت کنند.
این روانشناس کودک و نوجوان بیان کرد: رفتار متقابل والدین در برابر کودک، رفتار او را در قبال ارزشهای اخلاقی شکل میدهد. بنابراین والدین در برابر پرخاشگری کودکان باید الگوی مناسبی برای آنها باشند.
وی ادامه داد: پاسخ پرخاشگری کودکان، فریاد زدن، کتک زدن و پرخاش متقابل نیست. بنابراین خانوادههایی که روان کودکشان برایشان حائز اهمیت است، باید رفتاری منطقی در قبال پرخاش کودک خود داشته باشند.
کشاورز محمدی خاطرنشان کرد: ایجاد صمیمیت در روابط افراد خانواده تأثیر بسزایی در میزان پرخاشگری کودکان دارد. بنابراین اگر کودکی به سمت پرخاشگری سوق پیدا کرد، لازم است که سایر اعضای خانواده او نسبت به یکدیگر ابراز علاقه و دوست داشتن کنند.
وی بیان کرد: برای کودکانی که کمی پرخاشگری بیش از حد نرمال دارند، باید شرایطی را فراهم آورد که بتوانند خارج از منزل مثلاً در پارک و شهربازی انرژی منفی خود را تخلیه کنند.
این روانشناس کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: اگر لجبازی و پرخاشگری کودک از حد استاندارد بیشتر بود، باید روشهای درمانی مورد استفاده قرار گیرد که گام نخست برای درمان پرخاش، شناسایی است.
وی ادامه داد: پدر و مادر با تغییر موقعیت مکانی کودکی که پرخاشگری را آغاز میکند، میتوانند او را سرگرم به موضوع دیگری کنند تا کودک پرخاش را فراموش کند.
این فعال حوزه کودک و نوجوان گفت: توجه و محبت به کودک مهمترین مسئله در خصوص مقابله با پرخاشگری کودک است. کودکان از سنین نوزادی محبت را درک میکنند؛ بنابراین کودکی که پرخاشگری دارد و خواستههای خود را با پرخاش مطرح میکند، نیاز به توجه بیشتری از شخص پدر و مادر خود دارد.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که پیشتر گفتم، پرخاشگری فرآیند طبیعی در رشد است اما این به آن معنا نیست که کودکِ پرخاشگر در قبال پرخاش خود هیچ احساس بدی نداشته باشد. خانواده باید بعد از آرام شدن بچه به زبان کودک از طرق مختلف، کودک را نسبت به پرخاشگری خود آگاه کند. یعنی در یک زمان مناسب به کودک یادآوری کند که داد زدن، یا پرت کردن وسایل به سمت دیگران بد است.
این روانشناس قزوینی در پایان اظهار کرد: چنانچه نسبت به پرخاشگری کودک در زمان مناسب، اقدام نشود، پرخاش به قلدری تبدیل خواهد شد.
انتهای پیام
نظر شما