به گزارش اقتصاد آنلاین، بازنشستگان تامین اجتماعی از تاخیر پیش آمده در پرداخت مستمری تیرماه انتقاد کردند.
ظاهراً بازنشستگانی که نام خانوادگی آنها با «میم» شروع میشود، تا این لحظه هنوز حقوق تیر خود را نگرفتهاند؛ این در حالیست که براساس جدول اعلامی، قرار بود حقوق این بازنشستگان ۳۰ تیر پرداخت شود.
یکی از این بازنشستگان میگوید: امروز با ۱۴۲۰ تماس گرفتم و گفتند حقوق شما در ۲۴ ساعت آینده واریز میشود.
این بازنشسته ضمن انتقاد از تاخیر به وجود آمده گفت: متاسفانه پرداخت مستمریها از یک ماه به ماه بعد افتاده است؛ به راستی اگر تامین منابع برایشان مقدور نیست، چرا جدول و زمانبندی اعلام میکنند؟!
قرار است یک میلیون تومان علیالحساب متناسبسازی جداگانه به حساب بازنشستگان کشوری واریز شود.
سی تیر حقوق بازنشستگان کشوری بدون متناسبسازی واریز شد؛ حالا مدیران صندوق بازنشستگی کشوری در خصوص عدم پرداخت یک میلیون تومان علیالحساب متناسبسازی حقوق بازنشستگان در تیرماه اعلام کردهاند که این مبلغ طی دو سه روز آینده با تامین منابع مالی به صورت جداگانه به حساب بازنشستگان و وظیفهبگیران کشوری واریز خواهد شد.
گفتنیست این یک میلیون تومان برای بازنشستگان لشگری و تامین اجتماعی نیز واریز نشده است.
محمد حسن موسیوند، عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته خرمآباد، در اعتراض به تأخیر پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: تأمین اجتماعی در تیرماه با تأخیر ۳ تا ۴ روزه مستمریِ بازنشستگان را واریز کرده و بازنشستگان با مشکل پرداخت اقساط خود مواجه شدهاند.
وی گفت: خیلی از همین بازنشستگان به بانک رفاه قسط پرداخت میکنند. آیا بانک رفاه از دریافتِ جریمه تأخیر در پرداخت اقساط خود میگذرد؟ خیر، بانک رفاه و بانکهای دیگر یک ریال از جریمه تأخیر خود نمیگذرند و بازنشسته علاوه بر اینکه حقوقش با تأخیر پرداخت میشود، مجبور است جریمه هم بپردازد.
موسیوند ادامه داد: بسیاری از بازنشستگان، حداقلبگیر هستند و با مستمری اجارهخانه و اقساط خود را به سختی پرداخت میکنند. مستمری به قدری ناچیز است که بازنشسته نمیتواند پساندازی داشته باشد و برای همین مبلغ ناچیز برنامهریزی کرده است، پس با تأخیرِ در پرداخت حقوق، مشکلات بسیاری برای بازنشستگان به وجود میآید.
عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته خرمآباد گفت: بازنشستگان در مراجعه به ما دائم از این تأخیر در پرداخت حقوق و مشکلاتی که برایشان ایجاد شده شکایت میکنند. آنها میگویند احتمالا مسئولان با حقوقهایی که دریافت میکنند، باورشان نمیشود که پرداخت به موقعِ همین حقوق ناچیز برای ما چقدر میتواند مهم باشد.
موسیوند در ادامه از عدم پرداخت یک میلیون تومان متناسبسازیِ حقوق خبر داد و گفت: علیالحساب متناسبسازی را پرداخت کردند، اما هنوز خبری از استمرارِ اجرای قانون متناسبسازی و پرداختِ یک میلیون تومان نیست. یک میلیون تومانِ متناسبسازی قطعا نمیتواند مشکلاتِ معیشتیِ اساسیِ بازنشستگان را حل کند، اما بازنشستگان برای همین مقدار ناچیز هم برنامهریزی کردهاند.
وی بیان کرد: تأمین اجتماعی حدود ۸۰۰هزار میلیارد از دولت طلبکار است و اگر دولت طلب خود را با تأمین اجتماعی صاف کند، دیگر دلیلی برای ارائهی خدمات از سوی این سازمان به بیمهشدگانش نمیماند.
موسیوند بیان کرد: از رئیسجمهور میخواهیم که پرداختِ طلبِ سازمان از دولت را در دستور کار خود قرار دهد تا ناترازی سازمان روز به روز افزایش پیدا نکند و دردسرِ بیمهشدگان بیش از این نشود.
داریوش کشتکار با بیان اینکه ۱۹ هزار و ۵۰۰ بازنشسته در استان بوشهر حقوقبگیر صندوق بازنشستگی کشوری هستند، اظهار داشت: ماهانه افزون بر ۳۲۰ میلیارد تومان حقوق به حساب بازنشستگان استان واریز میشود.
وی میانگین پرداختی حقوق به هر بازنشسته استان بوشهر حدود ۱۵ میلیون تومان در ماه اعلام و بیان کرد: بیشترین حقوق بازنشستگی مربوط به اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بهصورت متوسط ماهانه ۷۰ میلیون تومان است.
مدیر صندوق بازنشستگی استان بوشهر بیشترین بازنشسته را مربوط به آموزش و پرورش دانست و خاطرنشان کرد: از مجموع ۱۹ هزار بازنشسته حقوقبگیر صندوق بازنشستگی از ۶۰ اداره و شرکت شامل شهرداریها و دستگاههای دولتی استان بوشهر ۱۳ هزار و ۱۰۰ نفر آنان بازنشسته آموزش و پرورش هستند.
کشتکار با اشاره به جشنواره ورزشی بازنشستگان تصریح کرد: صندوق بازنشستگی استان بوشهر با هدف اشاعه ورزش سلامتمحور و ایجاد نشاط و شادابی هر ساله اقدام به برگزاری جشنواره ورزشی میکند که در سال جاری جشنواره ورزشی بازنشستگان پس از بهتر شدن وضعیت آب و هوایی برگزار میشود و تاکنون ۲۰۰ بازنشسته استان بوشهر برای شرکت در این جشنواره ثبتنام کردهاند.
وی از پرداخت ۳۶ میلیارد تومان وام کمبهره به بازنشستگان این استان در سه ماه نخست سال جاری خبر داد و گفت همزمان با آغاز مردادماه ۳۹ میلیارد تومان وام ضروری کمبهره به حساب یکهزار و ۳۰۰ بازنشسته استان بوشهر واریز شد. در مجموع امسال تاکنون ۷۵ میلیارد تومان وام بهره ۴ درصدی ضروری به ۳ هزار بازنشسته این استان پرداخت شده است.
کشتکار با اشاره به معرفی بازنشستگان نمونه سال جاری گفت: امسال مرتضی فیروزی نوری در محور فرهنگ و هنر، محمدحسن خسروی بوشهری در محور علوم، آموزش و پژوهش، حسین حیدری در حوزه فعالیتهای اجتماعی و عامالمنفعه و حسن لاوری در عرصه ایثار و فداکاری بهعنوان بازنشسته نمونه سال جاری استان بوشهر انتخاب و تجلیل شدند.
سی تیرماه، محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور، در نامهای به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه، در مورد تصویبنامه مصوب جلسه ۱۴۰۳/۰۴/۲۴ هیات وزیران درخصوص «الحاق متنی به عنوان تبصره به بند ۱ تصویبنامه موضوع پرداخت ده میلیون ریال به صورت ماهانه به عنوان مبلغ علی الحساب متناسب سازی حقوق بازنشستگان» توضیح داد.
در این نامه آمده است که هیات وزیران مصوب کرده «سه میلیون تومان واریزی به حساب حداقلبگیران تامین اجتماعی، کمک معیشت است و برای سه ماه پرداخت میگردد». به این ترتیب، به گفته محمدزاده، حداقلبگیر تامین اجتماعی، مستمریبگیران حداقلی از لیست متناسبسازی کنار گذاشته شدند و مشخص نیست تکلیف متناسبسازی برای این گروه چه میشود.
این بازنشسته افزود: در حالیکه بازنشستگان در انتظار صدور احکام متناسبسازی هستند، هیات وزیران نامهای را به تصویب میرساند که در آن سه میلیون تومان فقط کمک معیشتی است و صرفاً فقط برای سه ماه اول سال است و قرار نیست تداوم داشته باشد.
محمدزاده ادامه داد: در حالیکه صندوقهای دولتی، برای پرداخت یک میلیون تومان علیالحساب متناسبسازی مصوبه دارند، چرا حداقلبگیران تامین اجتماعی از لیست متناسبسازی خط خوردهاند؟
همه اینها در حالیست که هنوز تکلیف متناسبسازی سایر سطوح نیز در تامین اجتماعی مشخص نشده است.
صبح امروز با حضور صولت مرتضوی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، مهدی مسکنی (مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری) و معاونین این وزارتخانه از برخی پروژههای وزارت کار رونمایی شد.
مهدی مسکنی در این مراسم، با بیان اینکه در صندوق کشوری ۹۰۰ میلیون دلار از داراییهای صندوق کشوری را زنده کردیم، گفت: در طول ده ماهه اخیر حتی یک روز هم پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری به تاخیر نیفتاد.
در ادامه علی حسین رعیتی فرد (معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) اظهار کرد: با افتتاح طرح بازگشایی انبارهای شرکتهای تابعه صندوق کشوری، گام مهمی در حوزه حمایت از منابع صندوق کشوری و بازار کار برداشته شد.
وی افزود: در سه سال گذشته تلاش شد حفاظت و ایمنی از محیط کار افزایش یافته و مقرری بگیران بیمه بیکاری از ۲۴۰ هزار نفر به ۱۵۰ هزار نفر کاهش یابد که حاکی از حفظ اشتغال است.
او با اشاره به افتتاح سامانههای حوادث شغلی و سامانه قراردادها اظهار کرد: ما در تمام تصمیمات از شرکای اجتماعی و سه جانبه گرایی استفاده کردیم و شاهد بهبود در روندهای رسیدگی دعاوی در ادارات کار کل کشور بودهایم.
در ادامه مهرداد عظیمی (معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای) با ارائه گزارشی از اقدامات خود در این سازمان اظهار کرد: ما اقدامات آموزشی را به مردم سپردیم یعنی ۳۶ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای را در دولت سیزدهم راه اندازی کردیم. این درحالی است که در دولت یازدهم و دوازدهم تنها ۵ مجوز جدید صادر شده بود.
وی افزود: رشد ۵۰ درصدی سنجش مهارت نسبت به گذشته ثبت شده است. ضمن اینکه آموزش دولتی ما ۳۴ درصد نسبت به دولت گذشته افزایش یافته است. این درحالی است که ۸۰ درصد آموزشهای ما منجر به اشتغال میشود. در زمینه صدور گواهینامههای مهارت نیز رشد ۸۳ درصدی را نسبت به دولت قبلی ثبت کردیم. رشد مراکز آموزشی جوار کارگاهی برای اولین بار ورود کردیم.
عظیمی با اشاره به موضوع دیپلماسی مهارت در کشور اظهار کرد: اساسنامه سازمان فنی و حرفهای پس از نیم قرن دوباره در مجلس دوباره ثبت شد. یک هزارم مزد کارگران طبق این اساسنامه به بخش آموزش اختصاص پیدا میکند. جذب نیروی جدید از مسیر فنی و حرفهای و آموزش، از طریق این اساسنامه میسر شد. این درحالی است که ۶۰ درصد آموزشهای ما از طریق مراکز بخش خصوصی یعنی آموزشگاههای آزاد انجام میشود.
در پایان این گزارشها، صولت مرتضوی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) با تشکر از مقامات و معاونین این وزارتخانه بابت تلاشهایشان در جهت خدمت گفت: با طلب حلالیت از جامعه کارگری و بازنشستگی میخواهم اگر قصور و تقصیری رخ داد، ما را ببخشند.
∎
نظر شما