«زینب خشنود» کتابخانه شهید «داریوش رضایینژاد» را مأمنی برای کودکان و نوجوانان این منطقه میداند که در حال حاضر به عنوان تنها مرکز فرهنگی فعال و پاتوق کودکان روستا فعالیت دارد. کتابخانهای که از سال ۱۳۹۵ تأسیس و در حال حاضر مجهز به بخشهای مخزن، نشریات، کودک و سالن مطالعه بوده و دارای ۶۲۵ نفر عضو فعال و بیش از ۴۰۰۰ هزار نسخه کتاب است. این کتابخانه روزانه پذیرای اهالی روستا بهویژه کودکان و نوجوانان و بانوان است.
روستای پشت قلعه به واسطه حضور زینب خشنود، کتابدار پرتلاش کتابخانه عمومی شهید داریوش رضایینژاد و فعالیتهای شایسته در ارائه خدمات به مناطق روستایی و کمبرخوردار، به عنوان یکی از روستاهای برگزیده نهمین دوره جشنواره «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» معرفی شد.
وی در گفتوگویی درباره علاقه و پیوند خود با کتابخانه گفت: کتابخانههای روستایی، تنها مراکز فعال فرهنگی و اجتماعی در هر روستا هستند و تلاش ما بعنوان متولی این مکان فرهنگی این است که با برگزاری کلاسهای آموزشی و برنامههای فرهنگی-ترویجی، اوقات فراغت روستائیان به ویژه کودکان و نوجوانان را به نحو مطلوب و شایستهای سامان ببخشیم.
وی با اشاره به برنامههای فرهنگی کتابخانه عمومی شهید داریوش رضایینژاد گفت: در این کتابخانه علاوه بر انجام فعالیتهای کتابداری اعم از ثبت کتب و امانت منابع، فعالیتهای فرهنگی کتابمحور از جمله قصهگویی، جمعخوانی کتاب، کارگاههای آموزشی، نشست کتابخوان، ایستگاه نقاشی، رنگآمیزی، ایجاد بازی و سرگرمی برای کودکان و خردسالان، کتابرسانی به مناطق دورافتاده و کمبرخوردار فاقد کتابخانه و مناطق عشایری اجرا میشود.
خشنود ادامه داد: کتابخانه باید پاسخگوی انواع نیازهای اطلاعاتی مخاطبین از تمامی اقشار باشد. ایجاد برنامههای مرتبط با مباحث کتابخوانی، خلاقانه بودن و توجه خاص به کودکان کتابخوان، بهرهگیری از ظرفیتهای روستا و استمرار فعالیت در راستای ترویج مطالعه، برگزاری نشستهای نقد و بررسی و رونمایی کتاب و همچنین رویدادها در حوزه کسبوکارهای کوچک برخی از فعالیتهای شاخص کتابخانه عمومی شهید رضایینژاد روستای «پشتقلعه آبدانان» در طول سال است.
کتابخانه شهید رضایینژاد در طرحهای «کوچه به کوچه»، ایجاد درختچه خوانش کتاب، طرح پیادهروی با طعم کتاب، کتابخانه سیار، کتابرسانی و اجرای برنامههای فرهنگی در مناطق عشایری، مشارکت داشته است.
زینب خشنود، کتابدار کتابخانه عمومی شهید داریوش رضایینژاد، مدت ۵ سال دهیار روستا بود و با توجه به نیاز روستا پیگیر تأسیس کتابخانه در این روستا شد که سال ۱۳۹۵ در زمان دهیاری او کتابخانه روستایی مزین به نام شهید هستهای کشورمان تأسیس شد.
انتهای پیام
نظر شما