برش برنامه های مشارکتی امسال استان ۲۹۹۴ نفر است و اولویت استان با تاکید بر نامگذاری اولین روز از هفته بهزیستی به نام بهزیستی و خدمات فراگیر، تاکید بر اجرای فراگیر برنامه در محیط ها و محلات جدید است.
همچنین همراه با نامگذاری دومین روز از هفته بهزیستی، به نام بهزیستی و ظرفیت سازی اجتماعی انتخاب مخاطبین جدید و ایجاد ظرفیت های جدید مشارکت اجتماعی و ارتقای سرمایه اجتماعی سرلوحه اجرای برنامه مانا و مشارکت اجتماعی بانوان در سال جاری است.
جهت ترویج مشارکت و جمعگرایی، ضرورت دارد به الگوها و شیوههایی برای ترویج مشارکت و همکاری اندیشید که صرفاً جنبه توصیهای و پند و اندرز نداشته باشد، باید ساز و کارها و ظرفیتهایی پیشبینی شود که نوجوانان بتوانند در جریان عمل و به صورت عینی، فواید و نتایجِ دستیافتنیِ مشارکت و همکاری را تجربه و لمس کنند، لذا نیاز است تا مشارکتجویی و جمعگرایی تبدیل به ارزشهایی ملموس و دستیافتنی شوند تا در دوره نوجوانی در شخصیت و نهاد افراد شکل گرفته و تثبیت شوند.
در این ارتباط، طرح «مشارکت اجتماعی نوجوانان» و «مشارکت اجتماعی بانوان» با هدف غایی ارتقای سرمایه اجتماعی نوجوانان و بانوان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با رویکردی دارایی مبنا، مشارکتی و دربرگیرنده طراحی شده است. برهمین اساس معاونت توسعه پیشگیری با همکاری موسسات پیشگیری اقدام به اجرای مشترک این برنامه در محلهها، خصوصاً در مناطق روستایی و حاشیه نشین مینماید.
این برنامه با همکاری و مشارکت نوجوانان دختر و پسر و در فصل تابستان و در اوقات فراغت نوجوانان در محلات شهرستانهای استان طی ۱۳ جلسه آموزشی با مفاهیم مشارکت و حل مشکلات گروهی و نوجوانی اجرا میشود. محصول نهایی این دوره آموزشی- عملی " اجرای پروژههای نوجوانان توسط خود نوجوانان برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ارتقای سلامت اجتماعی" با رویکرد مشارکت اجتماعی" است، که اجرای پروژهها توسط نوجوانان با حمایت گروههای حامی انجام خواهد گرفت.
نظر شما