شناسهٔ خبر: 67766360 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

نوشیدن آب فراوان برای پیشگیری از گرمازدگی ضروری است نوشیدن آب فراوان برای پیشگیری از گرمازدگی ضروری است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد تصریح کرد: در فصل تابستان باید از لباس‌های سبک و گشاد که گردش هوا و دفع گرما بهتر انجام شود، استفاده کرد.

صاحب‌خبر -

دکتر اکرم بختیاری شهری٬ متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: گرمازدگی به عنوان یک اورژانس پزشکی می‌تواند باعث مرگ و میر شود و کیفیت زندگی بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار دهد.

وی ادامه داد: عملکرد غیر طبیعی سیستم عصبی مرکزی و اختلال پیشرونده چند عضوی از جمله آسیب کبدی، عضلانی به صورت رابدومیولیز، ترومبوز و اختلال قلبی عروقی به صورت تاکی کاردی و افت فشارخون به دنبال گرمازدگی رخ می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد بهترین روش پیشگیری از گرمازدگی را آموزش عوامل مستعد کننده آن عنوان کرد و افزود: کاهش قرار گرفتن در معرض گرما، توجه ویژه به گروه‌های جمعیتی آسیب پذیر، آموزش کارکنان و برنامه ریزی صحیح برای مراقبت‌های بهداشتی و آماده سازی محیط و نظارت و ارزیابی به موقع ارگان‌های مسئول، بخشی از اقداماتی است که از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان مبنایی برای یک برنامه عملیاتی در نظر گرفته شده است.

دکتر بختیاری نوشیدن آب فراوان و مایعات دیگر را یکی از توصیه‌های مهم برای پیشگیری از گرمازدگی دانست و تصریح کرد: در فصل تابستان باید از لباس‌های سبک و گشاد که گردش هوا و دفع گرما بهتر انجام شود، استفاده کرد. همچنین توصیه می‌شود مردم به طور دوره‌ای در منطقه سایه دار یا دارای تهویه هوا استراحت و از روش‌های خنک کننده مثل کیسه‌های یخ استفاده کنند.

معاون آموزشی بیمارستان علامه بهلول گنابادی در خصوص توصیه‌های لازم برای افراد مبتلا به گرمازدگی، گفت: در صورت بروز گرمازدگی سریعا فرد را از محیط خارج کنید و به محیط با تهویه مناسب ببرید، لباس‌های وی را کم و با فن، مه پاشی و اسفنج ولرم، بدن فرد را سرد کنید و کمپرس‌های یخ در کشاله‌های ران، گردن و زیربغل وی قرار دهید؛ همچنین از سرم تراپی با مایعات سرد استفاده کنید.

متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی گناباد به افزایش موارد بیماری اسهال با شروع فصل تابستان اشاره و خاطرنشان کرد: علاوه بر افزایش خطر گرمازدگی، بیماری‌های ناشی از عفونت‌های روده‌ای یا مسمومیت‌های غذایی نیز افزایش می‌یابد که در صورت عدم کنترل مناسب می‌تواند خطرناک بوده و منجر به کم آبی بدن و بروز شوک شود.

دکتر بختیاری ادامه داد: توصیه می‌شود برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های روده‌ای بهداشت دست به خوبی رعایت و از مصرف آب غیرمطمئن (آب‌های جاری مثل رودخانه و چشمه) و همچنین مصرف باقی مانده غذای طبخ شده که در محیط بیرون یخچال نگهداری شده، پرهیز شود.

برچسب‌ها:

نظر شما