شناسهٔ خبر: 67761051 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر

موانع اجرای کرسی‌های آزاداندیشی از نگاه رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به موانع اجرای کرسی‌های آزاد اندیشی اشاره کرد و گفت: تولید فکر جدید می‌تواند خروجی کرسی‌های آزاد اندیشی باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، امیررضا شاهانی اظهار داشت: سال‌هاست مقام معظم رهبری موضوع کرسی‌های آراداندیشی را عنوان کرده‌اند و فرموده‌اند یکی از کارهایی که باید در زمینه مسائل گوناگون اجتماعی، علمی و سیاسی انجام شود میدان دادن به دانشجویان است تا بتوانند در جامعه اظهار نظر کنند.

رئیس دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس افزود: به شخصه موضوع کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی را موضوع مهمی می‌دانم و متأسفانه برنامه‌ریزی درستی در این مقوله صورت نگرفته است.

 

وی یادآور شد: تولید فکر جدید می‌تواند خروجی کرسی‌های آزاد اندیشی باشد.

 

شاهانی گفت: به جای اینکه تئوری‌هایی که در دانشگاه‌های غربی در حوزه علوم انسانی توسعه داده شده را در دانشگاه‌ها تکرار کنیم، نیاز داریم خودمان در این زمینه‌ها فکر کنیم و با برنامه‌ریزی‌ها و محاسبات این فکر و ایده را به علم تبدیل تبدیل کنیم.

 

وی با بیان اینکه نیازمند کرسی‌های آزاداندیشی هستیم، گفت: کرسی‌های آزاداندیشی در رده‌های مختلف می‌توانند شکل بگیرند؛ گرچه کنفرانس‌ها و همایش‌ها زمینه‌ای برای کرسی‌های آزاداندیشی هستند اما این موارد باید رونق پیدا کنند و از حالت کلیشه‌ای خارج شوند.

رئیس دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی در ادامه افزود: دانشجویان به جای اینکه وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی و امثالهم تلف کنند باید وقت‌شان را به صورتی برنامه‌ریزی کنند که بتوانند فکر کنند.

شاهانی خاطرنشان کرد: به نظر بنده مشکلی که باعث شده کرسی‌های آزاداندیشی جدی گرفته نشود، برنامه‌ریزی‌های قدرت‌های سلطه‌گر است که باعث شده مردم و جوانان، درگیر شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام و واتساپ شوند و وقت زیادی برای فکر کردن نداشته باشند.

وی به خاصیت شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: این شبکه‌ها به قدری ذهن افراد را بمباران اطلاعاتی می‌کنند که فرد فرصت فکر کردن پیدا نمی‌کند.

رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی عنوان کرد: دانشجویان این دوره، به نسبت دانشجویان 10 سال پیش سخت‌تر تمرکز می‌کنند و علت آن هم فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی است که عملاً با چنین سیاستی تولید شده‌اند تا قدرت تفکر و تأمل را از مردم و جوانان بگیرند و این موضوع نیز مانعی برای کرسی‌های آزاداندیشی است.

 

برچسب‌ها:

نظر شما