شناسهٔ خبر: 67751603 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی:

اشتیاق افراد برای حضور در شهرک‌های صنعتی کمتر شده است

زهره ابراهیمی

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: وجود مشکلات متعدد، اشتیاق افراد برای حضور در شهرک‌های صنعتی را کمرنگ کرده است.

صاحب‌خبر -

نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی استان که امروز، ۳۰ تیرماه در محل هتل پردیسان برگزار شد، اظهار کرد: در خراسان رضوی هماهنگی و همدلی خوبی در بخش‌های مختلف، شهرک‌های صنعتی و حوزه اصناف وجود دارد و ما نیز در تلاش هستیم که به این مجموعه‌ها کمک کنیم.

وی تصریح کرد: در گذشته اشتیاق افراد برای حضور در شهرک‌های صنعتی بیشتر بود، اما امروزه با وجود مشکلات متعدد، این حضور کمرنگ شده است و این امر زنگ خطر است. لذا باید بر اساس چارچوب‌های قانونی پشتیبانی و حمایتی را برای آن‌ها اختصاص دهیم. اگر این مزیت‌ها را نادیده بگیریم، طبیعتا در کشور ما تولید رقابتی نمی‌شود.

پژمانفر یادآور شد: یکی از سیاست‌هایی که بسیار بر آن تاکید شده، گردآوری واحدهای صنعتی است. زیرا این امر در تولید رقابتی تأثیر بسیاری دارد.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: ما اگر مزیت‌ها را ارائه نکنیم و سختگیری‌ها را ادامه دهیم، نمی‌توانیم در کشور تولید رقابتی داشته باشیم. لذا امروزه ما در تلاش هستیم که بتوانیم به این مجموعه‌ها کمک کنیم زیرا اگر به گردآوری واحدهای صنعتی برای تولید رقابتی نپردازیم، محدودیت‌های جانبی باعث کاهش تولید خواهد شد.

وی ادامه داد: برای نیروگاه‌های برقی تجدیدپذیر برنامه‌ای آماده شده است که طی آن معادل مقدار سوختی که مصرف می‌کنند، پرداخت می‌شود. پرداخت به دو صورت است؛ یا سوخت مصرفی به آن‌ها داده می‌شود و یا قیمت آن محاسبه می‌شود و به افراد اختصاص می یابد. در سال ۱۴۰۲، دو و نیم همت برای این امر پرداخت شده است و این امر از سیاست‌های بسیار جدید است و به کسانی که امروزه در ارتباط با برق‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری می‌کند، این امکان را می‌دهد که کمتر از ۲ سال سرمایه خود را برداشت ‌کنند. بنابراین باید این کار را انجام دهیم و به سهم بازار در این میان توجه کنیم. در افق آینده تعبیر شده است سوخت به صورت رایگان در اختیار قرار نگیرد و افراد برای دریافت سوخت، بها پرداخت کنند؛ البته مجلس هم به این موضوع توجه کرده است و برنامه‌ریزی‌هایی برای آن انجام داده است.

این نماینده مجلس یادآور شد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که در حوزه تولید امروزه وجود دارد، تنگاتنگی رقابت در تولید است، لذا اگر مجموعه‌ای بتواند با کمترین ضایعات و بیشترین کیفیت تولید داشته باشد، برنده است. راه‌حل موضوع این است که مجتمع‌های تولیدی به صورت شهرک‌های صنعتی در کنار هم قرار گیرند. همچنین هشدار می‌دهم که امروزه علائمی که از شهرک‌های صنعتی به جامعه بازتاب می‌شود، علائم خوبی نیست و مشکلات آن‌ها باید رفع شود. علاوه بر این موارد، تعیین حریم برای شهرک‌ها موضوع مهمی در استان است که باید به آن توجه شود.

۸۰ هزار نفر در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی اشتغال دارند

در ادامه جعفر فرشچی طوسی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی بیان کرد: در استان ۲۵ هیات اندیشه‌ورز وجود دارد و هر صنعت در خراسان رضوی دارای یک هیات اندیشه‌ورز است. در این هیات‌ها، مشکلات مطرح می‌شود و تاکنون نتایج خوبی را به ارمغان آورده است. همچنین ۱۶ کمیسیون مجمع قضایی در استان خراسان رضوی وجود دارد.

فرشچی طوسی گفت: از میان ۵۳ شهرک مصوبی که در استان خراسان رضوی وجود دارد، ۴۳ شهرک دارای زمین واگذاری هستند و بیش از ۵۴۰۰ قرارداد منعقد شده است و ۲۸۴۰ پروانه بهره‌برداری صادر شده است. همچنین ۸ شهرک غیردولتی در استان خراسان رضوی وجود دارد که ۵ شهرک از آن‌ها جواز تاسیس را دریافت کرده‌اند و به صورت کلی ۸۰ هزار نفر در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی اشتغال دارند.

وی یادآور شد: مزیت شهرک‌های صنعتی استفاده کم از منابع طبیعی است. زیرا تنها ۳ درصد مصرف گاز استان و ۰/۲ درصد مصرف آب مختص شهرک‌های صنعتی استان خراسان رضوی است و اگر این منابع که در مقایسه با مصرف استان بسیار کم است، قطع شود، حدود ۸۰ هزار نفر بیکار می‌شوند و نباید این سلسله شهرک‌های صنعتی که از مزیت‌های استان است، نابود شود.

در ادامه این جلسه فعالان اقتصادی خراسان رضوی مشکلات خود را با مسئولین مطرح کردند.

انتهای پیام 

نظر شما