شناسهٔ خبر: 67735835 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اولین کشور عربی آمادگی خود را برای پیوستن به نیروی چند ملیتی در غزه اعلام کرد

زهرا موسوی

دستیار وزیر خارجه امارات متحده عربی در امور سیاسی گفت که کشورش «آماده شرکت در یک نیروی چند ملیتی در نوار غزه» پس از پایان جنگ است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، «لانا نسیبه»، دستیار وزیر خارجه امارات متحده عربی در امور سیاسی ضمن اعلام اینکه کشورش «آماده شرکت در یک نیروی چند ملیتی در نوار غزه» پس از پایان جنگ است، تاکید کرد که این اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه امارات «درخواستی از جانب تشکیلات خودگردان فلسطین» دریافت کند.

نسیبه در مصاحبه‌ای با روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» افزود که امارات طرح‌هایی را با ایالات متحده به عنوان گامی برای پر کردن خلأ در غزه محاصره شده و رفع نیازهای بشردوستانه و بازسازی آن مورد بحث قرار داده است.

بنا به گزارش این روزنامه، امارات اولین کشوری است که می‌گوید ممکن است نیروی زمینی در نوار غزه مستقر کند، به طوریکه این اظهارات در زمانی بیان می‌شود که کشورهای عربی و غربی در تلاش برای توسعه یک برنامه کاربردی در مرحله پس از جنگ در نوار غزه هستند.

با این حال، به گفته نسیبه، امارات متحده عربی «دریافت دعوتنامه از تشکیلات خودگردان فلسطین» را برای پذیرش مشارکت در نیروی چندملیتی در غزه شرط خود قرار داده است.

نسیبه افزود: امارات متحده عربی ممکن است به دعوت تشکیلات خودگردان اصلاح‌شده فلسطین یا تشکیلات خودگردان فلسطینی به رهبری نخست‌وزیر قدرتمند، در نظر داشته باشد که در کنار شرکای عرب و بین‌المللی، بخشی از نیروهای به اصطلاح برقراری ثبات باشد.

وی ادامه داد: آمریکا باید در این زمینه پیش قدم شود تا این ماموریت به نتیجه برسد و امارات درباره روز پس از جنگ با همه طرف‌های ذیربط در منطقه گفت‌وگو داشته و دارد.

منابع آگاه به «بلومبرگ» گفتند که مذاکرات با هدف پایان دادن به جنگ ۹ ماهه در نوار غزه بین ارتش اشغالگر و جنبش حماس با چهار مشکل عمده روبه‌رو است که تاکنون از دستیابی به توافق نهایی جلوگیری کرده است.

ایالات متحده در تلاش است تا کشورهای عربی را به مشارکت در یک نیروی چند ملیتی در غزه، به عنوان بخشی از برنامه‌های پس از جنگ که وارد دهمین ماه خود شده، تشویق کند.

به نوشته این روزنامه، اما جزئیات ماموریت این نیروی چند ملیتی، از جمله اینکه آیا این نیروی نظامی باشد یا پلیس هنوز مورد بحث است.

نسیبه گفت: این طرح باید آنچه را ما معتقدیم ضروری است شامل شود: یک مؤلفه بشردوستانه برای کمک به مردم فلسطین در غزه برای نجات از ویرانی وحشتناک، یک مؤلفه امنیتی و نهایتا یک مؤلفه سیاسی که بتواند راه حل پایدار درگیری را تسهیل کند.

دستیار وزیر خارجه امارات افزود: آنچه برای شرکت در این مأموریت لازم است، رهبری آمریکا، رهبری اصلاح شده فلسطین و نقشه راه به سوی اتحاد مجدد غزه و کرانه باختری تحت یک دولت فلسطینی است. ما همچنین به یک دیدگاه روشن، یک اشاره یا تعهد برای ایجاد کشور فلسطین از طریق مذاکره نیاز داریم.

پیش از این، فایننشال تایمز به نقل از دیپلمات‌ها نوشته بود مصر، که با غزه مرز مشترک دارد و مراکش که روابط خود را با رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۰ عادی کرد، «نیز در حال مطالعه این طرح هستند».

این در حالی است که اتحادیه عرب در ماه مه گذشته خواستار استقرار نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در غزه و کرانه باختری تا زمان تشکیل کشور فلسطین شد.

انتهای پیام

نظر شما