شناسهٔ خبر: 67733781 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

قائم مقام شورای نگهبان تبیین کرد

انتخابات اخیر بطلان ادعای خالص‌سازی بود

روزنامه جوان

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: در انتخابات اخیر باوجود اینکه ادعا می‌شد شورای نگهبان به دنبال خالص‌سازی است، افراد مختلفی تأیید صلاحیت شدند و رقابت جدی نیز بین کاندیدا‌ها شکل گرفت. 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، سیامک ره‌پیک، عضو حقوقدان و قائم مقام شورای نگهبان در گفت و گویی در خصوص برگزاری این انتخابات‌ها و فرایند‌های آن گفت: قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی سال گذشته از سوی نمایندگان اصلاح شد و در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ مبنای عمل قرار گرفت. در قانون جدید انتخابات، نواقصی که در قانون قدیم وجود داشت، در حد ممکن اصلاح شد؛ اصلاحاتی که انجام شد، کامل نبود و نیاز است در آینده اصلاحات دیگری انجام بگیرد. 
یکی از اصلاحات مهم قانون انتخابات، ایجاد مرحله پیش ثبت‌نام طبق سیاست‌های کلی انتخابات بود. این مرحله در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس، برای نخستین بار به اجرا درآمد. البته اشکالاتی در این بخش وجود داشت که باید در دوره‌های بعد برطرف شود. در بخش‌های تبلیغات و جرائم انتخاباتی نیز اصلاحاتی به وجود آمد تا هم احکامی برای موضوع تبلیغات در فضای مجازی و... به وجود آید و هم مجازات‌ها برای جرائم انتخاباتی بازدارنده‌تر باشد. 
قائم مقام شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی درباره الزامات برگزاری هرچه بهتر انتخابات در آینده هم گفت: سیاست‌های کلی انتخابات که در مهر ۱۳۹۵ از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، هنوز به طور کامل و شایسته اجرا نشده است. مهم‌ترین دستور کار در انتخابات‌های بعدی، اجرای این سیاست‌ها به شکل مناسب و در ابعاد مختلف است. سیاست‌های کلی انتخابات در خصوص انتخاب داوطلبان تراز شایسته جمهوری اسلامی ایران بند‌ها و احکامی دارد که باید مورد توجه و اجرا قرار گیرد. لازمه اجرای آن در انتخابات‌های مختلف، فراهم‌سازی مقدماتی است تا داوطلبان در تراز جمهوری اسلامی ایران باشند. در خصوص اجرای مرحله پیش ثبت‌نام برای انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز اگرچه این مرحله در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس اجرا شد، اما دارای اشکالاتی بود که آن اشکالات و نواقص باید در دوره‌های بعد برطرف شود. در برخی از بخش‌ها در حوزه یکسان‌سازی مقررات هنوز اختلافاتی در قوانین انتخاباتی مختلف وجود دارد که این اختلافات باید برطرف شود؛ به طور مثال می‌توان به نحوه شناسایی آرای باطله و آرای صحیح مأخوذه اشاره کرد، یعنی تعریف دقیق این آرا در قوانین انتخاباتی مختلف تفاوت‌هایی دارد. طبق سیاست‌های کلی انتخابات باید در این موضوع یکسان‌سازی به وجود آید. 
عضو حقوقدان شورای نگهبان درخصوص نحوه مواجهه این نهاد با انتقاد‌ها پیرامون بررسی صلاحیت‌ها و شائبه‌های مهندسی انتخابات هم گفت: شورای نگهبان شنوای انتقادات و پیشنهادات است. در ادوار مختلف نیز انتقاد‌ها و پیشنهاداتی از سوی اشخاص و گروه‌ها نسبت به شورای نگهبان صورت گرفته است؛ انتقاد و شنیدن آن اقدام مثبتی است. اما متأسفانه برخی از انتقاد‌ها منصفانه نیست و برخی از انتقاد‌ها نیز ناشی از عدم اطلاعات کافی نسبت به قوانین، وظایف و اقدامات شورای نگهبان است؛ لذا انتقاد‌ها را باید از یکدیگر تفکیک کرد. 
وی همچنین اضافه کرد: در انتخابات اخیر باوجود اینکه ادعا می‌شد شورای نگهبان به دنبال خالص‌سازی است، افراد مختلفی تأییدصلاحیت شدند و رقابت جدی نیز بین کاندیدا‌ها شکل گرفت. این افراد خودشان داوطلب شده بودند و شورای نگهبان آن‌ها را نچیده بود. شورای نگهبان اعلام کرد که هر کس رأی قانونی را کسب کند، صحت انتخابات را تأیید خواهد کرد که در انتخابات اخیر این‌گونه شد؛ شورای نگهبان باوجود حرف‌ها و تهمت‌هایی که دریافت کرد هم داوطلب مربوطه را تأیید کرد و هم آرای مردم به آن نامزد را تأیید کرد.

نظر شما