بر اساس این آمارها میتوان گفت در اکثر بازههای زمانی قیمت گوشت گوسفندی بیشتر از گوشت گاوی بوده است اما در بازههای زمانی محدودی (بازههای منقطعی بین سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲) قیمت گوشت گاوی از گوسفندی پیشی گرفته است. با توجه به نوساناتی که قیمت نسبی میان این دو محصول داشته است میتوان گفت تمامی این نوسانات حول میانگین بلندمدت قیمت نسبی آنها بوده و تغییرات زیادی نداشته است. بر این اساس در بلندمدت قیمت گوشت گوسفندی به طور میانگین ۵ درصد بالاتر از قیمت گوشت گاوی بوده است.
همچنین این آمارها حاکی از آن است که کمترین میزان قیمت نسبی در میان این دو محصول مربوط به شهریور ۱۴۰۱ بوده که در آن قیمت گوشت گاوی ۱۲ درصد بالاتر از گوشت گوسفندی بوده است. از سوی دیگر بیشترین میزان قیمت نسبی بین آنها به شهریور ۱۳۹۹ بازمیگردد که قیمت گوشت گوسفندی در آن ۱۹ درصد بیشتر از قیمت گوشت گاوی بوده است.
مشروح این گزارش را در اکوایران با تیتر کشمکش قیمتی بین غایبان سفره خانوار بخوانید.
نظر شما