شناسهٔ خبر: 67659384 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

تیراندازی به سمت ترامپ در سخنرانی انتخاباتی در پنسیلوانیا تیراندازی به سمت ترامپ در سخنرانی انتخاباتی در پنسیلوانیا

ترامپ در جریان سخنرانی انتخاباتی خود در پنسیلوانیا هدف تیراندازی قرار گرفت و زخمی شد.

صاحب‌خبر -

گزارش‌ها حاکی از وقوع تیراندازی حین سخنرانی انتخاباتی «دونالد ترامپ» کاندیدای جمهوری‌خواه در ایالت پنسیلوانیا است. 

ترامپ پس از این تیراندازی در حالی که خون روی گوش راستش دیده می‌شد، توسط نیرو‌های امنیتی به خارج از محل سخنرانی منتقل شد. 

خبرنگاران حاضر در این سخنرانی اعلام کردند که پیش از آن‌که مأموران سرویس مخفی به سمت ترامپ بشتابند، «مجموعه صدا‌های انفجار بلندی را شنیدند».

بر اساس این گزارش، نیرو‌های سرویس مخفی بلافاصله به سمت ترامپ رفته و وی را پوشش دادند. مأموران، ترامپ را که در آن لحظه مشت‌های خود را در هوا تکان می‌داد، گرفتند و وی را به خارج از صحنه سخنرانی منتقل کردند.

فاکس نیوز هم اعلام کرد: یکی از نمایندگان جمهوری خواه کنگره که در ردیف اول تجمع حضور داشت گفت که صدای ۸ تا ۱۰ گلوله شنیده است و به نظر می‌رسد که چند نفر از جمعیت مورد اصابت قرار گرفته اند.

لحظه تیراندازی به سمت ترامپ

<div id="video-display-embed-code_19560388"><script type="text/JavaScript" src="https://www.yjc.ir/fa/news/play/embed/8777216/19560388?width=400&height=300"></script></div>

تصویری از لحظۀ سقوط ترامپ پس از تیراندازی

تیراندازی در سخنرانی انتخاباتی ترامپ

تصویر رویترز از ترامپ، لحظاتی پس از سوءقصد

تیراندازی در سخنرانی انتخاباتی ترامپ

لکّه‌های به جا مانده‌ی خون در محل سخنرانی ترامپ

ترامپ

تصویر تک تیراندازان پلیس در حال شلیک به تیرانداز ترامپ

تیراندازی به ترامپ

<div id="video-display-embed-code_19560389"><script type="text/JavaScript" src="https://www.yjc.ir/fa/news/play/embed/8777216/19560389?width=400&height=300"></script></div>

صحنه‌ای که گفته می‌شود مربوط به فرد شلیک‌کننده به سمت ترامپ است

<div id="video-display-embed-code_19560390"><script type="text/JavaScript" src="https://www.yjc.ir/fa/news/play/embed/8777216/19560390?width=400&height=300"></script></div>

 سرویس مخفی امنیتی آمریکا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: مهاجمی از یک مکان مرتفع در خارج از محل تجمع حامیان ترامپ چندین گلوله به سمت او شلیک کرد و نیرو‌های این سرویس مهاجم را کشته اند.

برخی منابع خبری به نقل از اداره پلیس باتلر گزارش دادند ضارب «مارک ویولت» نام دارد که از اعضای سازمان چپ افراطی «آنتیفا» است. در فضای مجازی از او ویدئویی در صفحه یوتیوبش منتشر شده که گفته است: «عدالت در راه است».

اما نیویورک پس به نقل از اف‌بی‌آی هویت واقعی ضارب را افشا کرد و نوشت:  توماس ماتیو کروکس، عامل تیراندازی به ترامپ بوده است. او ۲۰ سال سن داشته و در تیراندازی نیروهای امنیتی کشته شده است.

 روزنامه واشنگتن‌پست نیز نوشت: فرد ضارب به حزب‌جمهوری‌خواه مرتبط بوده و طبق سوابق وضعیت رای دهندگان ایالت پنسیلوانیا، نام کروکس به‌عنوان یک «جمهوری‌خواه» ثبت شده بود.

تصاویر منتشر شده از ضارب ترامپ

ضارب ترامپ

ضارب ترامپ

ترامپ: گلوله خوردم

ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی خود به نام Truth Social نوشت: گلوله خوردم، یک گلوله از بالای گوش راستم عبور کرد.بعد از مجروحیت خونریزی زیادی داشتم و بعد متوجه شدم چه اتفاقی افتاده است.

ترامپ در ادامه نوشت: باورکردنی نیست که چنین اتفاقی در کشورمان رخ دهد و هنوز چیزی از فرد تیرانداز مشخص نیست.

ترامپ زخمی

حادثه تیراندازی به ترامپ ۲ کشته داشت

واشنگتن‌پست اعلام کرد که علاوه بر فرد تیرانداز، یک نفر دیگر نیز هدف شلیک قرار گرفته و کشته شده است.

ترامپ بیمارستان را ترک کرد 

منابع خبری اعلام کردند دونالد ترامپ پس از اصابت گلوله به گوش خود، بیمارستان محلی را ترک کرده و کارزار انتخاباتی خود را به صورت عادی ادامه خواهد داد.

رئیس‌جمهوری سابق آمریکا قرار است روز یکشنبه به میلواکی سفر کند تا در آغاز کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان که روز دوشنبه برگزار می‌شود، شرکت کند.

گفتگوی تلفنی بایدن و ترامپ

کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا با دونالد ترامپ رقیب انتخاباتی خود که هدف تیراندازی قرار گرفت، تلفنی گفتگو کرده است.

کاخ سفید همچنین گفته که بایدن روز یکشنبه در جریان جزئیات جدید درباره تیراندازی عصر شنبه به وقت محلی به ترامپ قرار خواهد گرفت. بایدن همچنین با «جاش شاپیرو» فرماندار پنسیلوانیا و «باب داندوی» شهردار باتلر در ایالت پنسیلوانیا که در آن به ترامپ تیراندازی شد، گفتگو کرده است.

واکنش‌ها به ترور ترامپ

اوباما: در دموکراسی ما مطلقاً جایی برای خشونت سیاسی وجود ندارد

رئیس جمهور اسبق آمریکا در واکنش به تیراندازی به ترامپ اعلام کرد: اگرچه ما هنوز دقیقاً نمی‌دانیم چه اتفاقی افتاده است، اما همه ما باید از این که رئیس جمهور سابق ترامپ آسیب جدی ندیده خیالمان راحت باشد و از این لحظه استفاده کنیم تا دوباره خود را به مدنیت و احترام در سیاستمان متعهد کنیم. من و میشل برای او آرزوی بهبودی داریم.

باراک اوباما

بایدن: از شنیدن اینکه ترامپ سالم است و حالش خوب است خوشحالم

جایی برای این نوع رفتارهای خشونت‌بار در آمریکا وجود ندارد، ما باید به عنوان یک ملت متحد شویم تا آن را محکوم کنیم. 

جو بایدن

استاندار ایالت پنسیلوانیا در پی سوء قصد به جان ترامپ گفت: خشونت علیه هر حزب و رئیس سیاسی به هیچ وقت قابل قبول نیست.

سناتور چاک شومر، رهبر اکثریت حزب دموکرات در مجلس سنای آمریکا در پی وقوع سوءقصد به جان دونالد ترامپ گفت: از حادثه تیراندازی در میتینگ انتخاباتی ترامپ وحشت زده‌ام و اکنون احساس راحتی دارم.

مایک کولینز، عضو جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا در توییتی در شبکه ایکس با نکوهش جو بایدن در جریان تیراندازی به ترامپ گفت: «جو بایدن دستور حمله را صادر کرده است.»

پسر ترامپ در واکنش به حمله نافرجام به پدرش از وی تمجید کرد و نوشت: او هرگز از تلاش برای نجات آمریکا دست نمی‌کشد!

تیراندازی در سخنرانی انتخاباتی ترامپ

ایوانکا ترامپ، بزرگ‌ترین دختر ترامپ، نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از مردم به خاطر «عشق و دعاهایشان برای پدرش و دیگر قربانیان خشونت بی‌معنی امروز در باتلر پنسیلوانیا» قدردانی کرد و نوشت: «من از سرویس مخفی و تمامی نیرو‌های اجرای قانون به خاطر اقدامات سریع و قاطعانه‌شان امروز سپاسگزارم. همچنان برای کشورمان دعا می‌کنم. پدر، امروز و همیشه دوستت دارم.»

کامالا هریس: همه این اقدام شنیع را محکوم می‌کنیم

کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا نیز با محکوم کردن تیراندازی به ترامپ گفت: «خشونت‌هایی از این دست در کشور ما جایی ندارد.»

معاون بایدن با ابراز خشنودی از سلامت ترامپ افزود: «همه ما باید این اقدام شنیع را محکوم کنیم و سهم خود را برای اطمینان از اینکه منجر به خشونت بیشتر نشود، انجام دهیم.»

وزیر دفاع آمریکا: خشونت جایی در دموکراسی آمریکا ندارد

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا نیز محکوم کردن تیراندازی به دونالد ترامپ در پنسیلوانیا گفت: «خشونت به هیچ وجه جایی در دموکراسی ما ندارد. این شیوه‌ای نیست که ما در آمریکا اختلافات خود را حل می‌کنیم.»

لوید آستین وزیر دفاع دولت بایدن تصریح کرد: «خوشحالم که گزارش‌ها نشان می‌دهد رئیس‌جمهور سابق در سلامت است و برای او و خانواده‌اش و همه کسانی که تحت تأثیر این حادثه وحشتناک قرار گرفته‌اند، دعا می‌کنم.»

وزیر خارجه آمریکا: از تیراندازی به ترامپ شوکه هستم

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا نیز در واکنش به تیراندازی به دونالد ترامپ در شبکه ایکس نوشت: «در آمریکا جایی برای خشونت سیاسی وجود ندارد و همه ما باید آن را محکوم کنیم.»

وزیر خارجه دولت بایدن افزود: «من از تیراندازی در گردهمایی طرفداران رئیس جمهوری سابق دونالد ترامپ شوکه و ناراحت هستم، اما از اینکه او سالم است سپاسگزارم.»

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: این خشونت سیاسی باید محکوم شود

مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز در واکنش به سوء قصد ترامپ در پنسیلوانیا گفت: «این اقدام هولناک خشونت سیاسی، در یک تجمع مبارزاتی مسالمت‌آمیز جایی در این کشور ندارد و باید به اتفاق آرا و قاطعانه محکوم شود.»

او افزود: «من از طریق مقامات امنیتی در جریان این حادثه قرار گرفتم و به نظارت بر تحولات ادامه می‌دهم و به همراه همسرم برای ترامپ و همه شرکت‌کنندگان در کارزار امروز در پنسیلوانیا دعا می‌کنیم و از مجریان قانون که در صحنه به خوبی واکنش نشان دادند، قدردانی می‌کنیم.»

نیکی هیلی: این اقدام هر آمریکایی را باید وحشت زده کند

نیکی هیلی فرماندار سابق کارولینای جنوبی در واکنش به تیراندازی به دونالد ترامپ «خشونت سیاسی» پیش آمده در تجمع هواداران ترامپ را محکوم کرد.

نیکی هیلی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این باید هر آمریکایی آزادی‌دوستی را وحشت‌زده کند. خشونت علیه نامزد‌های ریاست‌جمهوری نباید هرگز عادی شود.»

ترامپ در حال ترک محل ترور

واکنش جورج بوش به تیراندازی به ترامپ

جورج بوش، رئیس جمهور پیشین آمریکا نیز در واکنش به تیراندازی به ترامپ با انتشار بیانیه‌ای گفت: «لورا و من قدردان هستیم که ترامپ پس از سوء قصد بزدلانه به جانش، سالم است؛ و ما مردان و زنان سرویس‌های امنیتی را به دلیل پاسخ سریع‌شان ستایش می‌کنیم.»

نانسی پلوسی: خشونت سیاسی در آمریکا جایی ندارد

نانسی پلوسی، رئیس سابق دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نیز تیراندازی در گردهمایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق را محکوم کرد.

پلوسی با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به عنوان کسی که خانواده‌اش قربانی خشونت سیاسی بوده است، به خوبی می‌دانم که خشونت سیاسی در هر شکلی در جامعه ما جایی ندارد. خدا را شکر می‌کنم که رئیس‌جمهور سابق ترامپ در امنیت است.»

مایک پنس، حکیم جفریس و کلینتون‌ها هم محکوم کردند

مایک پنس معاون سابق ترامپ نیز گفت که او و همسرش برای ترامپ دعا می‌کنند و از همه آمریکایی‌ها خواست به آنها پیوندند. 

حکیم جفریس رهبر اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نیز در بیانیه‌ای گفت که هیچ گونه خشونت سیاسی در دموکراسی آمریکا جایی ندارد. 

بیل کلینتون رئیس جمهور پیشین دموکرات و همسرش هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا نیز با محکوم کردن تیراندازی به ترامپ گفتند که خشونت جایی در آمریکا به ویژه در روند‌های سیاسی ندارد.

بیل و هیلاری کلینتون با انتشار پست‌هایی در شبکه اجتماعی ایکس از سلامت ترامپ ابراز خوشحالی و از سرویس مخفی آمریکا قدردانی کردند.

نخست وزیر کانادا: خشونت سیاسی پذیرفتنی نیست

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا نیز نسبت به تیراندازی به دونالد ترامپ ابراز تاسف شدید کرد و گفت: «خشونت سیاسی هرگز پذیرفتنی نیست. به یاد ترامپ، شرکت‌کنندگان در کارزار انتخاباتی در پنسیلوانیا، و تمامی مردم آمریکا است.»

نتانیاهو از حمله آشکار به ترامپ شوکه شده است

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در شبکه ایکس نوشت که از حمله آشکار به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا شوکه شده است.  هم او و هم همسرش سارا برای ایمنی و بهبودی سریع ترامپ دعا می‌کنند.

ایلان ماسک پس از تیراندازی از ترامپ برای ریاست جمهوری حمایت کرد

ایلان ماسک، مدیر عامل و میلیاردر شرکت تسلا گفت: پس از حادثه پنسیلوانیا، از دونالد ترامپ برای ریاست جمهوری حمایت خواهد کرد.

ماسک در پستی در ایکس اظهار داشت: «من کاملاً از رئیس جمهور ترامپ حمایت می‌کنم و امیدوارم به سرعت بهبود یابد.» او بعداً افزود: آخرین باری که آمریکا نامزدی به این سختی داشت، تئودور روزولت بود.

ترامپ و تیم محافظان

رابرت کندی جونیور: در وضعیت مشابه ۱۹۶۳ قرار گرفته ایم

رابرت کندی جونیور که قصد خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به عنوان یک نامزد مستقل اعلام کرده بود، تیراندازی در گردهمایی دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا با ترور جان اف کندی سی و پنجمین رئیس جمهور این کشور در دهه ۱۹۶۰ مقایسه کرد.

او در مصاحبه با NewsNation گفت: زمانی که عمویم [رئیس‌جمهور کندی]در سال ۱۹۶۳ ترور شد، چنین شکافی در [جامعه آمریکا]رخ داد. جنگ داخلی آمریکا [۱۸۶۱-۱۸۶۵]و امروز دوباره در این وضعیت قرار گرفته ایم.»

رئیس جمهور آرژانتین: نیرو‌های چپ به دنبال بی‌ثبات کردن دموکراسی هستند

خاویر میلی، رئیس جمهور آرژانتین از تلاش‌های نیرو‌های چپ برای بی‌ثبات کردن دموکراسی در بحبوحه تیراندازی در گردهمایی انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا انتقاد کرد.

میلی در شبکه اجتماعی X نوشت: جای تعجب نیست که چپ‌های بین‌المللی در وحشت از دست دادن انتخابات مستاصل شده‌اند، که امروز می‌بینند ایدئولوژی بدشانسی در حال تسلیم شدن است و آماده بی‌ثبات کردن دموکراسی‌ها و ترویج خشونت برای به دست گرفتن قدرت هستند. آنها برای تحمیل برنامه واپس گرایانه و خودکامه خود به تروریسم متوسل می‌شوند. من آرزوی بهبودی سریع برای ترامپ و برگزاری منصفانه، مسالمت آمیز و دموکراتیک برای انتخابات آمریکا دارم.

گوترش برای ترامپ آرزوی بهبودی کرد

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، تیراندازی درگردهمایی انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا را محکوم کرد و برای این سیاستمدار آرزوی بهبودی سریع کرد.

در پیام دبیرکل سازمان ملل که توسط نماینده او منتشر شد آمده است: «دبیرکل به صراحت این اقدام خشونت‌آمیز سیاسی را محکوم می‌کند. او برای رئیس جمهور ترامپ آرزوی بهبودی سریع دارد.»

پیام مادورو برای ترامپ و مردم آمریکا 

نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، سوءقصد به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا را محکوم کرده و برای مردم آمریکا صلح و آرامش ابراز امیدواری کرد.

 این را ایوان گیل پینتو، وزیر امور خارجه جمهوری بولیواری در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) اعلام کرد و نوشت: «نیکولاس مادورو رئیس‌جمهور [ونزوئلا]حمله به دونالد ترامپ نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا را محکوم می‌کند و برای او آرزوی بهبودی سریع دارد. ما برای مردم ایالات متحده صلح و آرامش امیدواریم».

اوربان: دعای من با رئیس جمهور  ترامپ است

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان که روز پنجشنبه پس از پایان نشست ناتو در واشنگتن دی سی برای دیدار با ترامپ راهی فلوریدا شدبود نیز بیانیه‌ای درباره این تیراندازی صادر کرده است.
اوربان در ایکس نوشت: افکار و دعای من با رئیس جمهور  ترامپ در این ساعات تاریک است.

ترامپ پس از تیراندازی

کیشیدا: باید در برابر هر شکلی از خشونت سیاسی محکم ایستاد

فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن، به سوءقصد به جان دونالد ترامپ واکنش نشان داد و گفت: ما باید در برابر هر نوع خشونتی که دموکراسی را به چالش می‌کشد، محکم بایستیم. من برای بهبودی سریع رئیس جمهور سابق ترامپ دعا می‌کنم.

ژاپن مشابه چنین خشونت‌های سیاسی اخیر را تجربه کرده است. نمونه آن ترور شینزو آبه، نخست وزیر سابق این کشور در سال ۲۰۲۲ بود که حین مبارزات انتخاباتی به ضرب گلوله کشته شد.

«ایلهان عمر»، نماینده دموکرات کنگره آمریکا تیراندازی آشکار در گردهمایی انتخاباتی دونالد ترامپ را غم انگیز توصیف کرد.

عمر در یک پست اجتماعی نوشت: شنیدن فاجعه‌ای که امروز در گردهمایی ترامپ رخ داد، غم انگیز است. ما باید اعمال خشونت آمیز را محکوم کنیم و برای قربانیان دعا کنیم. امیدوارم آرامش و شایستگی حاکم شود.

بورل: از خبر حمله به ترامپ شوکه شدم

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم گفت: از شنیدن خبر حمله به ترامپ شوکه شدم و شدیدا آن را محکوم می‌کنم. بار دیگر شاهد خشونت اقدامات خشونت‌آمیز و غیرقابل قبول علیه نمایندگان سیاسی هستیم.

«آنتونی آلبانیز» نخست‌وزیر استرالیا نیز با اشاره به سوءقصد نافرجام به ترامپ گفت: «این رویداد در تجمع حامیان رئیس‌جمهور سابق آمریکا در پنسیلوانیا نگران‌کننده و جدی است. خشونت جایی در روندهای دموکراتیک ندارد. از اینکه شنیدم ترامپ اکنون در امن و امان است، آرامش پیدا کردم.»

«لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» رئیس‌جمهور برزیل نیز در پیامی جداگانه درباره ترور نافرجام ترامپ گفت: «همه مدافعان دموکراسی و گفت‌وگو در سیاست، حمله به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا را باید به شدت رد کنند. آنچه امروز دیدیم غیر قابل قبول است.»

«کریستوفر لوکسون» نخست‌وزیر نیوزیلند نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من از وقایع امروز در تجمع حامیان دونالد ترامپ در پنسیلوانیا شوکه شده‌ام. فکر و ذهن من با رئیس‌جمهور سابق، خانواده او و قربانیان این حمله است. هیچ کشوری نباید با چنین خشونت سیاسی روبرو شود.»

«نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند در واکنش به تیراندازی به سوی ترامپ، برایش آرزوی بهبودی سریع کرد و گفت: «این حادثه را به شدت محکوم کنید. خشونت در سیاست و دموکراسی‌ها جایی ندارد.»

«جورجیا ملونی» نخست‌وزیر ایتالیا هم «همبستگی و... بهترین آرزوها را برای بهبودی سریع» ترامپ فرستاد. او افزود که امیدوار است «چند ماه آینده مبارزات انتخاباتی شاهد گفت‌وگو و غلبه مسئولیت، بر نفرت و خشونت باشیم.»

ترامپ بعد تیراندازی

«اورزولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا از تیراندازی در گردهمایی ترامپ «عمیقا شوکه» شده است. او برای ترامپ آرزوی «بهبودی سریع» کرد و همچنین با اشاره به قربانیان حادثه، به خانواده این «قربانیان بی‌گناه» تسلیت گفت. او در شبکه ایکس نوشت: «خشونت سیاسی جایی در یک دموکراسی ندارد.»

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در پیامی گفت: «فرانسه در شوک و خشم مردم آمریکا شریک است.»

«سیمون هریس» رهبر ایرلند هم در واکنش به ترور ناکام ترامپ گفت: «آنچه ما دیشب از پنسیلوانیا دیدیم ترسناک و اشتباه بود.»

او اضافه کرد: «این مایه آرامش و تسلی خاطر است که رئیس‌جمهور سابق در امان است و از سوء قصد جان سالم به در برده است. قلب ما با حاضران بی‌گناه کشته و زخمی شده است. جایی برای خشونت سیاسی وجود ندارد.»

«کارل نهامر» صدراعظم اتریش هم گفت: «از سوء قصد ناکام به جان دونالد ترامپ در کارزار انتخاباتی او در پنسیلوانیا وحشت‌زده‌ام و برای او آرزوی بهبودی سریع و کامل دارم.»

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین هم تیراندازی به ترامپ را محکوم کرد و گفت از این حمله «متحیر» است. زلنسکی در شبکه ایکس نوشت: «چنین خشونتی هیچ توجیهی ندارد. چنین خشونتی در هیچ کجای دنیا هیچ توجیهی ندارد و جایی ندارد. هرگز نباید خشونت غالب شود.»

زلنسکی افزود از اینکه ترامپ که اغلب از کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین انتقاد کرده است، حالش خوب است، آسوده خاطر شده و برای او آرزوی «بهبودی سریع» کرد.

او گفت: «من برای همه کسانی که از این رویداد وحشت‌زده شدند، آرزوی قدرت می‌کنم. ای کاش آمریکا از این وضعیت قوی‌تر بیرون بیاید.»

«پدرو سانچز» نخست‌وزیر اسپانیا هم در شبکه ایکس نوشت: «می‌خواهم شدیدترین محکومیت خود را نسبت به حمله‌ای که دونالد ترامپ در جریان گردهمایی در پنسیلوانیا متحمل شد، اعلام کنم. خشونت و نفرت در دموکراسی جایی ندارد. بهترین آرزوها را برای بهبودی سریع رئیس جمهور سابق ترامپ و بقیه مجروحان دارم و صمیمانه به خانواده فرد متوفی تسلیت می‌گویم.»

«آندری پلنکوویچ» نخست‌وزیر کرواسی در شبکه ایکس نوشت: «من حمله به رئیس جمهور سابق آمریکا را به شدت محکوم می‌کنم و برای او آرزوی بهبودی سریع دارم. خشونت سیاسی غیر قابل قبول است و بزرگترین تهدید برای دموکراسی است.»

ترامپ

«کریاکوس میتسوتاکیس» نخست‌وزیر یونان هم در توییتر نوشت: «از حمله به رئیس جمهور سابق آمریکا وحشت‌زده شدم. خشونت سیاسی در جوامع دموکراتیک ما غیر قابل قبول است. با آرزوی بهبودی کامل و عاجل. ما همچنین با خانواده‌های کسانی که در این حمله جان خود را از دست دادند یا مجروح شدند، از صمیم قلب ابراز همدردی می‌کنیم.»

«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان هم به ترور ناکام ترامپ واکنش نشان داد. این سیاستمدار آلمانی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «حمله به دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری آمریکا نفرت‌انگیز است.» شولتس در ادامه نوشت: «برای او آرزوی بهبودی دارم. فکر من همچنین با کسانی است که تحت تأثیر این حمله قرار گرفتند. چنین اعمال خشونت‌آمیزی دموکراسی را تهدید می‌کند.»

«شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین پس از بروز حادثه برای ترامپ، با او براز «همبستگی» کرد.