به گزارش تابناک ورزشی، بدون تردید یکی از زیباییها و جذابیتهای فوتبال به فصل نقلوانتقالات آن مربوط میشود. اصولاً فوتبال (یا هر ورزش دیگری) اگر دارای چنین شرایطی نبود، بخش مهمی از هیجان خود را از دست میداد. تصور کنید با چه وضعیت یکنواخت و حتی مضحکی مواجه بودیم اگر قرار بود هر بازیکنی با همان تیم ابتدایی خود، دوران فوتبالش را به اتمام برساند!
بنابراین کوچ بازیکن یا مربی از تیمی به تیم دیگر کاملاً بدیهی است و جزو اجزای تعریف شده فوتبال است. در فوتبال دنیا و ایران هم بارها شاهد انتقالات ولو جنجالی بودهایم که بعضا تا سالها باعث شعف یا ناراحتی هواداران یک تیم شده است.
با این مقدمه طولانی به یکی از جابجاییهای فوتبالمان که در همین دو روز گذشته حسابی بحثبرانگیز شده، بپردازیم. مهدی ترابی که تصمیم گرفت پیراهن سرخ تیم تهرانی را با پیراهن قرمز تیم تبریزی تعویض کند. تا اینجای ماجرا هیچ اتفاق عجیب و مسئله خاصی نیست، اما صحبتهای او و مواردی که در مصاحبهاش بعد از انتقال رسمی به تراکتور عنوان کرد، آنقدر دور از منطق و به نوعی فرار رو به جلو بود که نهتنها هواداران پرسپولیس بلکه کارشناسان و پیشکسوتان را هم قانع نکرد.
مهدی ترابی در پاسخ به سوالی درباره دلیل جدایی از پرسپولیس گفته: "هیچ عامل خاصی وجود نداشت جز اینکه به لحاظ تاکتیکی و روحی و با دیدگاه باقی ماندن در بهترین فرم فوتبالم، نیاز داشتم مدتی تغییر تیم بدهم." ترابی در بخش دیگری از مصاحبهاش با بیان اینکه باشگاه و مدیریت از هیچ لطفی در حق او کوتاهی نکردند، تأکید کرده که به خاطر پیشنهاد مالی بهتر راهی تراکتور نشده است: "کسی نمیتواند بگوید من به خاطر پول به تراکتور رفتم. هر کسی بخواهد در ذهنش حتی به من برچسب بیوفایی به پرسپولیس بزند، نه تنها من، بلکه هواداران هم حلالش نمیکنند. حتما یک روز به پرسپولیس برمیگردم."
در وهله اول اینکه ترابی گفته برای پول به تراکتور نرفته، اما نگفته که چرا این تیم را انتخاب کرده. شاید هم ترجیح داده بعضی دلایل را نگوید! مطمئناً اگر او تصمیم میگرفت فوتبال خود را در کشور دیگری ادامه دهد، میشد پذیرفت که به دنبال چالش و فضای جدیدی بوده، اما انتقال از تیم قهرمان لیگ به تیم چهارم، چندان با دلایلی که عنوان کرده سازگار نیست. به خصوص که فصل آینده و در مدل جدید مسابقات باشگاهی قاره، پرسپولیس در لیگ نخبگان آسیا حاضر خواهد بود و تراکتور در لیگ قهرمانان آسیا (لیگ درجه دو آسیا( به میدان خواهد رفت. از سویی گرچه تراکتور جزو تیمهای پرهوادار فوتبال ایران محسوب میشود، اما قابل انکار نیست که فاصله نسبتاً زیادی میان دو تیم به لحاظ میزان توجه مردم و رسانهها وجود دارد.
از سویی هافبک سابق سرخهای تهرانی جزو ارکان اصلی و مهم موفقیتهای پرسپولیس در سالهای گذشته بود و آماری که او از خود به جا گذاشت، آنقدر خوب و قابلتوجه است که باعث شد در تمام این مدت از جایگاه ویژهای میان هواداران برخوردار باشد و جزو بازیکنان محبوب تیم بود. بنابراین ترابی از این لحاظ هم با مشکلی مواجه نبود. البته ترابی پیش از این هم سابقه جدایی از جمع سرخهای پایتخت را دارد.
ترابی چهار سال پیش و در شرایطی که تنها دو سال از حضورش در پرسپولیس میگذشت، تصمیم گرفت راهی فوتبال قطر شود و به العربی پیوست. در شرایطی که او روزهای ناموفقی را در این تیم میگذراند پرسپولیس به فینال آسیا صعود کرد و البته مغلوب اولسان شد. در هر حال او با پشت سرگذاشتن تنها یک نیم فصل، به پرسپولیس بازگشت. احتمالا ترابی ۳۰ ساله تصور میکند این بار هم شرایط مثل دفعه قبل پیش خواهد رفت که تأکید کرده به این تیم بازمیگردد. اما شاید دو سال بعد و با اتمام قراردادش با تراکتور، دیگر خبری از فرش قرمز باشگاه و هواداران نباشد، شاید این بار تصور همپیمانی او با سرخها سرابی بیش نباشد.
با تمام این اوصاف شاید بهتر بود مهدی ترابی پس از پیوستن به تراکتور، مصاحبهای انجام نمیداد. بهزعم بسیاری از کارشناسان و هواداران، صحبتهای او اقناع کننده نبود و در واقع "نگفتن" خیلی بهتر از "گفتن" بود. در تأیید این موضوع همین بس که هاشم بیگزاده دیروز در یک برنامه تلویزیونی چنین واکنشی به مصاحبه او داشت: "صحبتهای ترابی پس از پیوستن به تراکتور خندهدار بود. این بهانه است که به خاطر مشکلات روحی رفتم. شک نکنید به خاطر پول و بحث مالی از پرسپولیس جدا شد. من خودم فوتبالیست بودم و روی هوا حرف نمیزنم."