شناسهٔ خبر: 67627894 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: سلام نو | لینک خبر

نکاتی مهم برای جلوگیری از نیش پشه در تابستان

اسپری دفع حشرات را فقط روی پوست در معرض دید قرار دهید و روی مچ پا، پا، گردن، گوش ها، بازوها و پاهای خود تمرکز کنید.

صاحب‌خبر -
به گزارش سلام نو به نقل از انتخاب، پشه های آلوده حامل بیماری هایی هستند که می توانند کشنده باشند، از جمله مالاریا، ویروس زیکا، ویروس نیل غربی و غیره. ضروری است که برای حفظ سلامت خود از نیش این حشرات دور بمانیم.

به نقل از هلث کلولند کلینیک، پشه ها بلای تابستانی ما هستند. آنها با نیش زدن جوش های بد و خارش دار را در سراسر پوست شما ایجاد می کنند و همچنین می توانند ناقل بیماری باشند.

اما چگونه این حشرات گزنده را از خود دور نگه دارید و در صورت گزش، اگر مشکوک هستید که نیش پشه عفونی شده است، چه باید کنید؟

آیا می توان به طور کامل از نیش پشه جلوگیری کرد؟
تنها دو مکان در جهان وجود دارد که کاملاً عاری از پشه هستند: قطب جنوب و ایسلند و تقریبا غیرممکن است که ما بتوانیم خودمان را از نیش این پشه ها دور نگه داریم.

اما فراتر از خارش آزاردهنده، دور شدن از نیش پشه ها چرا اهمیت دارد؟ پشه های آلوده حامل بیماری هایی هستند که می توانند کشنده باشند، از جمله مالاریا، ویروس زیکا، ویروس نیل غربی و غیره.

نکاتی برای جلوگیری از نیش پشه
به نظر می رسد حداقل یک نفر در هر خانواده یا گروه دوستانی وجود دارد که بیشترین گزش حشرات را متحمل می شود.

برخی از دلایلی که پشه ها به سمت شما هجوم می آورند خارج از کنترل شما هستند، مانند گروه خونی و دمای بدن شما. اما هنوز هم مراحلی وجود دارد که می توانید برای محافظت از خود و فرزندانتان در برابر نیش حشرات انجام دهید.

1. لباس محافظ بپوشید
اولین انتخاب پشه برای نیش زدن پوست لخت و بدون محافظت شماست. بنابراین، هنگام بیرون رفتن حتما از کلاه، پیراهن آستین بلند و شلوار بلند استفاده کنید.

حتی می‌توانید یک قدم جلوتر بروید و لباس‌هایتان را با پرمترین، یک ماده دافع حشرات مصنوعی، آغشته کنید یا لباس‌هایی را که قبلاً با این ماده شیمیایی ساخته شده است، خریداری کنید. اسپری پرمترین در بسیاری از داروخانه ها موجود است که مورد علاقه افراد ورزشکار در فضای باز است.

لباس‌هایی که با پرمترین ساخته شده‌اند، پس از چندین بار شست‌وشو، محافظ باقی می‌مانند، اما حتماً اطلاعات محصول را بررسی کنید تا بدانید محافظت چقدر طول می‌کشد. اگر خودتان اقلام را آغشته به این ماده می کنید، دستورالعمل های محصول را به دقت دنبال کنید. محصولات پرمترین را مستقیماً روی پوست خود قرار ندهید.

2. از دافع حشرات استفاده کنید
هنگامی که طبق دستور از آن استفاده می کنید، دافع حشرات بهترین راه برای محافظت از خود در برابر نیش پشه است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده (CDC) می گوید، حتی کودکان و افراد باردار نیز باید از خود با مواد دافع حشرات محافظت کنند.

هنگامی که دافع حشرات را برای استفاده روی پوست خود انتخاب می کنید، به دنبال مواد فعال DEET (N, N-diethyl-m-toluamide) یا پیکاریدین (KBR 3023) باشید. هر دو محافظت در برابر پشه‌های گزنده را فراهم می‌کنند، اما DEET رایج‌ترین عنصر موجود در مواد دافع است.

اگر چندین ساعت بیرون بمانید، غلظت‌های بالاتر DEET محافظت طولانی‌تری به شما می‌دهد. محصولات دارای DEET معمولا فرمول های مختلفی را ارائه می دهند که حاوی 5٪ تا 100٪ مواد شیمیایی هستند که حدود 90 دقیقه تا 10 ساعت از شما محافظت می کنند.

حتما دستورالعمل های روی بسته بندی و نکات زیر را دنبال کنید:

آن را روی پوست برهنه بمالید: اسپری دفع حشرات را فقط روی پوست در معرض دید قرار دهید و روی مچ پا، پا، گردن، گوش ها، بازوها و پاهای خود تمرکز کنید. مواد دافع را روی پوستی که با لباس پوشانده شده اسپری نکنید.
از چشم و دهان خود دوری کنید: اسپری دافع را مستقیماً روی صورت خود اسپری نکنید. در عوض، به دستان خود اسپری کنید، سپس دافع را با احتیاط روی صورت خود پخش کنید و از چشم و دهان خود دوری کنید.
ابتدا ضدآفتاب بزنید: اگر شما هم از ضدآفتاب استفاده می کنید، ابتدا ضدآفتاب و سپس دافع حشرات بمالید.
پشه ها از غروب تا سحر بیشترین فعالیت را دارند، بنابراین هنگام بیرون رفتن در آن ساعات استفاده از مواد دافع بسیار مهم است. اما در بسیاری از مناطق، پشه‌ها در طول روز نیز نیش می‌زنند، بنابراین هر زمان که برای مدت طولانی در فضای باز هستید، از آن استفاده کنید.

اگر عرق می کنید، ممکن است نیاز به استفاده مجدد از این اسپری داشته باشید.

3. از عطر اجتناب کنید
ممکن است شما رایحه میوه ای، گلی یا چوبی را دوست داشته باشید، اما در اینجا چند خبر بد وجود دارد: حشرات نیز این رایحه را دوست دارند.

پشه‌ها جذب عطرها، ادکلن‌ها و حتی لوسیون‌های معطر می‌شوند، بنابراین اگر مستعد گزش پشه هستید، بهتر است از عطرها چشم پوشی کنید.

4. تمیز بمانید
عرق روش بدن شما برای تنظیم دمای خود است اما مطمئناً وقتی خیس شده‌اید و پشه‌ها روی پوست صاف شما فرود می‌آیند و شما را گاز می‌گیرند چیز خوبی به نظر نمی‌رسد.

پشه ها جذب موادی می شوند که بدن ما هنگام تعریق آزاد می کند، به ویژه اسید لاکتیک. این بدان معنی است که اگر مثلاً در باغ کار کرده اید یا برای دویدن رفته اید، ممکن است یک میان وعده فوق العاده خوشمزه برای پشه ها باشید.

در صورت امکان، پس از تعریق شدید، دوش بگیرید. تمیز و خشک نگه داشتن خود، هم شما را برای انسان‌های دیگر محبوب می‌کند و هم باعث ناامیدی حشرات می‌شود.

5. وسایل خود را خشک نگه دارید
هیچ کس نمی‌خواهد حیاط خلوتش به محل پرورش حشراتی تبدیل شود که نیش می‌زنند. پشه‌ها تخم‌های خود را در آب راکد می‌گذارند، بنابراین آب راکد موجود در محل زندگی خود را تخلیه کنید و هر چیزی را که آب را جمع می‌کند خالی کنید.

هر نوع ظرفی می تواند به محل نگهداری پشه ها تبدیل شود، بنابراین موارد زیر را خشک کنید:

حمام پرندگان
گلدان و سطل آب
سطل های زباله
وسایل بازی، مانند استخر بچه ها
سطل‌های زباله خود را به‌طور منظم با حشره‌کش اسپری کنید و درب آن‌ها را محکم نگه دارید تا حشرات دور شوند.

6. پنجره های خود را ببندید
اجازه ندهید پشه ها خانه شما را نیز خانه خود کنند. پنجره ها را بسته نگه دارید یا اطمینان حاصل کنید که پنجره شما توری دارد و مانع ورود حشرات می شود.

مطمئن شوید که صفحه‌های درها و پنجره‌هایتان به خوبی تعمیر شده‌اند، یا اگر سیستم تهویه‌ی مطبوع دارید روشن کنید تا حشرات را بیرون نگه دارید.

7. زمانی که پشه ها فعال هستند در خانه بمانید
اگرچه ممکن است تمایل داشته باشید که با ماندن در خارج از منزل تا حد امکان، آب و هوای خوب را جذب کنید، اما زمانی که پشه‌ها زیاد می‌شوند عقب نشینی به داخل خانه هوشمندانه است.

یکی از راه‌های آسان برای جلوگیری از نیش پشه‌ این است که در داخل خانه بمانید و تهویه مطبوع روشن باشد یا در مکانی با پنجره‌ها و درهای توری دار بمانید که می‌تواند پشه‌ها را بیرون نگه دارد.

پشه‌ها از غروب تا سحر بیشترین فعالیت را دارند، بنابراین تا زمانی که می‌توانید در خانه بمانید.

8. از پشه بند استفاده کنید
البته ماندن در خانه همیشه یک گزینه مناسب نیست و همه خانه ها ویژگی های یکسانی ندارند. اما همچنان می توانید در هنگام خواب از خود در برابر نیش حشرات محافظت کنید.

اگر در مکانی بدون پنجره یا تهویه مطبوع می‌مانید، یا اگر در فضای باز می‌خوابید، زیر پشه‌بند بخوابید.

این پرده های مشبک و ظریف بر روی تخت یا تشک شما آویزان می شوند و اجازه می دهند نسیم وارد شود اما حشرات را دور نگه می دارند. برخی از تورهای محافظ با حشره کش های ایمن ساخته شده اند که اثربخشی آنها را تا 70 درصد افزایش می دهد.

9. فن روشن کنید
پشه ها تحرک خاصی ندارند، به خصوص زمانی که مجبور به مقابله با باد هستند. آن‌ها نمی‌توانند خیلی دور بزنند، بنابراین می‌توانید یک پنکه را روشن کنید تا هوا را به جریان بیاندازد.

علائمی که نشان می دهد نیش پشه دردسر ساز شده است
نیش پشه برای چند روز خارش شدید دارد و سپس به فراموشی سپرده می شوند. اما گاهی اوقات، آنها می توانند عفونی شوند یا باعث مشکلات سلامتی دیگری شوند که نیاز به مداخله پزشکی دارند:

عفونت
اولین قانون نیش پشه این است که نیش پشه خود را نخارانید!

خاراندن نیش پشه یکی از بدترین کارهایی است که می توانید انجام دهید. هنگامی که جای نیش پشه را می خارانید، بدن شما هیستامین شیمیایی بیشتری آزاد می کند که در واقع باعث خارش بیشتر می شود. همچنین می تواند منجر به عفونتی به نام سلولیت شود، زمانی که باکتری از دستان شما به زخم منتقل می شود.

در صورت مشاهده علائم زیر به پزشک مراجعه کنید:

قرمزی یا رگه ای که گسترش پیدا می کند
چرک یا ترشح ناشی از گزش
گرما در اطراف ناحیه گزش
تورم
دردناک شدن غدد لنفاوی
لرز ویا تب

واکنش آلرژیک
اگرچه نادر است، اما برخی از افراد واکنش‌های آلرژیک شدیدتری را به بزاق پشه تجربه می‌کنند. اگر در دهان یا گلو احساس تورم دارید یا در تنفس مشکل دارید فوراً به دنبال درمان باشید. شما همچنین می توانید موارد زیر را تجربه کنید:

تاول
کهیر
تغییر رنگ پوست، بافت یا دما در محل گزش
این آلرژی که به عنوان سندرم اسکیتر شناخته می شود، می تواند به طور ناگهانی ایجاد شود، حتی اگر در گذشته هرگز واکنش منفی خاصی به نیش پشه نداشته باشید.

بیماری ناشی از پشه
اگر متوجه علائم عفونت یک بیماری که توسط پشه منتقل می شود،(مانند تب دانگ) شده اید حتما به یک پزشک مراجعه کنید. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تب
سردرد
بدن درد
بثورات
حالت تهوع
سوزش چشم
خستگی
اگر به بخشی از جهان که در حال حاضر به بیماری‌های فعال منتقل شده از طریق پشه معروف شده است، سفر کرده‌اید، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید که کجا بوده‌اید. این کار کمک می کند تا آنها بتوانند تشخیص دقیق را در اسرع وقت انجام دهند.

برچسب‌ها: