شناسهٔ خبر: 67621194 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام عطاالله ریاضی

سمنان - ایرنا - شهید عطاالله ریاضی فرزند نعمت الله و شاه سلطان، از شهدای دوران دفاع مقدس روستای کهن آباد از توابع آرادان بود که در مرز مهران هنگام درگیری با نیروهای بعثی عراق به شهادت رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید عطاالله ریاضی بیست و هفتم بهمن‌ ۱۳۲۹ در روستای کهن‌آباد از توابع شهرستان آرادان به دنیا آمد. پدرش نعمت‌الله و مادرش شاه‏‌سلطان نام داشت.

تا پایان دوره ابتدایی درس خواند و ستوانیار سوم نیروی زمینی ارتش بود. سال ۱۳۵۰ ازدواج کرد و صاحب ۲ پسر و یک دختر شد.

خاطره آخرین خداحافظی با همسر و فرزندان

همسر شهید در خاطره ای از او نقل می کند: اضطراب عجیبی داشتم از لحظه رفتنش هر لحظه منتظر خبری بودم. آن موقع که مطمئن بودم توی عملیات شرکت دارد، این حالت را نداشتم. وقتی تلویزیون خبر جنگ تن‌به‌تن را در مهران اعلام کرد همه وجودم از درون سوخت، مرتب به خودم امیدواری می‌دادم که الان مأموریتش پشت جبهه است، پس خطری او را تهدید نمی‌کند، اما دلشوره دست‌بردار نبود.

هیچ‌وقت موقع خداحافظی گریه نکرد. این‌بار از پشت پرده‌های اشک سر تا پای بچه‌ها را چندبار برانداز کرد، انگار می‌خواست سیر ببیندشان. همان‌طور که نگاهش به آنها بود، گفت: «بچه‌ها رو به تو و تو رو به خدا می‌سپارم!» با خنده‌ای تلخ که هنوز در ذهنم باقی است، گفتم: «مگه بار اول هست که می‌روی؟» زیر لب گفت: «اما این بار برگشت ندارد!»

محبت به همسر و فرزندان مهم ترین خواسته شهید ریاضی

من ستوانیار سوم، عطاءالله ریاضی وصیت می‌کنم که اگر سعادت و افتخار شهادت پیدا کردم، کسی برای من ناراحت نباشد؛ این یک نوع وظیفه است که ما مسلمان‌ها داریم که اگر بیگانه‌ای به کشور اسلامی ما خواست تجاوز کند، جلوی آن‌ها بایستیم و با آنها بجنگیم.

من که حالا مدت ۹۶ ماه است که در منطقه جنگی هستم و با بعثی‌های عراقی مشغول مصاف می‌باشم و می‌جنگم، افتخار می‌کنم که جنگیدم و شهید شدم و من از شما فامیل‌ها و بستگان نزدیک خواهش می‌کنم، بعد از شهادت من به خانواده و بچه‌های من محبت زیادی بکنید چون که آنها احتیاج به محبت دارند.

خداوند سایه امام خمینی(ره)را از سر ما مسلمانان کم نکند که بتوانیم انقلاب را به تمام دنیا صادر کنیم. خداوند نگهدار همگی شماها باشد. من فقط از شما خواهش می‌کنم، کسی برای من گریه نکند و جنازه من را در کهن‌آباد گرمسار دفن کنید.

شهید عطالله ریاضی بیست و نهم خرداد ۱۳۶۷، در مهران هنگام درگیری با نیروهای عراقی بر اثر اصابت گلوله به سر و شکم، شهید شد. مزار او در گلزار شهدای زادگاهش قرار دارد.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام عطاالله ریاضی

نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام عطاالله ریاضی

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

برنامه‌ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۴

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۴ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.

نظر شما