شناسهٔ خبر: 67617890 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرعامل اتحادیه مرغداران کرمان:

ایجاد سازوکارهای اولیه، پیش شرط صادرات پایدار گوشت مرغ است

کرمان- ایرنا- مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان با ذکر اینکه امسال برای نخستین مرتبه موضوع صادرات پایدار مرغ توسط وزارت جهاد کشاورزی مطرح شده است گفت: تحقق این برنامه در گرو ایجاد سازوکارهای اولیه صادرات پایدار است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سیدحسن مهدی شامگاه چهارشنبه شب در گفت وگویی خبری، از استقبال بازار و فعالان صنعت تولید مرغ از موضوع صادرات پایدار مرغ در شرایط کنونی که بازار با انباشتگی این فراورده گوشتی مواجه است خبر داد و اظهار کرد: صادرات پایدار مرغ موجب تعادل و تنظیم بازار داخلی می شود.

وی انجام کنترل کیفی، استانداردسازی و آمادگی و فعالیت مناسب کشتارگاه را از جمله پیش شرط های تحقق صادرات پایدار مرغ دانست افزود: انتظار می رود وزارت جهاد کشاورزی بستر صادرات را فراهم کند، زیرا در حالی که هنوز بستر صادرات فراهم نشده، خرید تضمینی شرکت پشتیبانی امور دام متوقف شده است.

وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی به ۲ تشکل ملی یعنی اتحادیه مرغداران کشور و انجمن زنجیره‌های تولید گوشت مرغ کشور مجوز صادرات حدود ۲۰ هزار تن مرغ را داده که از خردادماه سال جاری تا امروز حدود ۱۶ هزار تن صادرات به طور ویژه به کشور عراق انجام شده است.

ایجاد سازوکارهای اولیه پیش شرط صادرات پایدار گوشت مرغ است

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی بر این است که تمامی استان‌ها در حوزه صادرات مرغ سهم داشته باشند و در این خصوص برای استان کرمان نیز به طور متوسط تکلیف ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن در ماه مشخص شده است.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی استان برای صادرات مرغ در حال انجام است، تصریح کرد: کشتارگاه‌های طیور استان کرمان در حوزه صادرات تاکنون تجربه نداشته‌اند و باید این بستر آماده شود که با هماهنگی‌های صورت گرفته، امیدواریم طی یک ماه آینده اولین قدم را در این بخش عملیاتی کنیم.

این فعال اقتصادی گفت : ماهیانه سه میلیون قطعه جوجه‌ریزی در استان داریم که رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال قبل را تجربه می‌کنیم و در کشور نیز وضعیت به همین صورت است.

مهدی با اشاره به وضعیت تولید گوشت مرغ در استان کرمان افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در تامین نهاده و جوجه‌ریزی، وضعیت نسبت به مدت مشابه سال قبل مطلوب است.

وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی به دو تشکل ملی یعنی اتحادیه مرغداران کشور و انجمن زنجیره‌های تولید گوشت مرغ کشور مجوز صادرات حدود ۲۰ هزار تن مرغ را داده که از خردادماه سال جاری تا امروز حدود ۱۶ هزار تن صادرات به طور ویژه به کشور عراق انجام شده است.

مهدی گفت: با هماهنگی اتاق بازرگانی استان و سازمان جهاد کشاورزی، رایزنی‌هایی با اتاق مشترک ایران و افغانستان صورت گرفته و قرار است با پاکستان نیز مذاکرات صورت بگیرد تا صادرات مرغ از استان هر چه زودتر آغاز شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در حال حاضر (امروز) قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ ۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان برای مصرف کننده است، گفت: متوسط مصرف گوشت مرغ استان روزانه ۱۸۰ تا ۲۰۰ تن و متوسط تولید ۲۲۰ تن است ضمن اینکه آمادگی تامین ۱۰ درصد بیش از این عدد را نیز داریم.

وی اشاره به اینکه قطعی برق واحدهای مرغ گوشتی، موجب تلفات در این بخش می‌شود، افزود: در تامین آب مرغداری‌ها مشکل داریم و بسیاری از واحدهای مرغداری با کمبود آب مواجه هستند.

مهدی با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت انواع دارو و واکسن در حوزه پرورش مرغ، گفت: برخی از داروها بیش از ۱۲۰ درصد افزایش قیمت داشته و این مجب مشکلاتی از جمله در دسترس نبودن و افزایش هزینه‌های تولید برای مرغداران شده، ضمن اینکه طی ۴۰ روز گذشته در سطح استان کرمان به دلیل گرما، نبود واکسن با کیفیت و مشکلات قطعی برق، شاهد افزایش تلفات مرغداری‌ها هستیم و از متولیان درخواست رسیدگی به این مسائل را داریم.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان با اشاره به اینکه مصرف روزانه گوشت مرغ در شهر کرمان ۷۰ تن است، بیان کرد: به دلیل انباشتگی و کاهش تقاضا در بازار، قیمت مرغ کاهش یافته و به طور متوسط سه تا چهار هزار تومان به ازای هر قطعه مرغ، تولیدکننده دارد ضرر می‌کند و اگر به موقع رسیدگی نشود، موجب کاهش جوجه‌ریزی خواهد شد.

مهدی با بیان اینکه ۶۴۰ واحد پرورش مرغ گوشتی در شمال استان کرمان در زمینه تولید فعالیت دارند که ماهیانه ۳۰ درصد از این واحدها زیر بار جوجه‌ریزی قرار می‌گیرند؛ در ادامه بیان کرد: متاسفانه کیفیت جوجه یک روزه تولیدی و عرضه شده در بازار نیز پایین آمده که موجب افزایش تلفات می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید در زمینه مصرف مرغ سایز (با وزن استاندارد یکهزارو۲۰۰ تا ۲هزار گرم) فرهنگسازی شود و مردم توجه داشته باشند که مرغ بزرگ مواد مغذی کمتر و میزان چربی بیشتری دارد.

وی تصریح کرد: مرغ با وزن یک هزار و۲۰۰ تا ۲هزار گرم بهترین وضع را دارد و سالم است.

مهدی همچنین اظهار کرد: از یک سال و نیم قبل کار راه‌اندازی سامانه هوشمند کالاهای اساسی(سماتیم) آغاز شده و در آستانه فعالیت بخش خرید و فروش و معاملات مرغ زنده و گشت مرغ قرار گرفته که برای تولیدکننده، کشتارگاه، عوامل توزیع و فروشگاه‌های است.

وی افزود: این کار با هدف شفاف‌سازی، نظارت و برنامه‌ریزی تولید گوشت مرغ صورت گرفته و امیدواریم طی دو ماه آینده همه فرآیند را سطح در استان اجرایی کنیم.

نظر شما