شناسهٔ خبر: 67552979 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

مبتلايان به تب دنگي چه کنند؟

صاحب‌خبر -
مبتلايان به تب دنگي چه کنند؟

خبرگزاری آریا- رئیس مرکز بهداشت استان گلستان چگونگی مراقبت در مقابل گزش پشه آئدس و مقابله با بیماری تب دنگی را تشریح کرد.

 

 دکتر موسی الرضا شبیهی در گفت‌وگو با آریا در خصوص آسیب‌های ناشی از گزش پشه «آئدس» بر سلامت انسان اظهار کرد: اغلب بیماران مبتلا به تب دنگی که ناشی از گزش این نوع پشه است، دارای علائم خفیف یا بدون علامت هستند و به عبارت دیگر، حدود 40 تا 80 درصد علائم ندارند.

وی با بیان اینکه علائم این بیماری استخوان درد شدید و تب بوده و میزان مرگ و میر این بیماری نیز حدود یک درصد است، ادامه داد: در صورت ابتلا به تب دنگی افراد باید از خوردن قرص‌هایی مانند ایبوپروفن و ژلوفن که شدت بیماری را افزایش می‌دهد، خودداری کنند.

رئیس مرکز بهداشت استان گلستان با اشاره به اینکه پشه آئدس در برخی از کشور‌های اروپایی نیز وجود دارد، افزود: کشور انگلستان نسبت به شیوع تب دنگی هشدار داده و بیشتر موارد ابتلای این کشور را مسافران هندی تشکیل می‌دهند.

وی با تأکید بر اینکه فقط در صورت سفر به استان‌های در معرض خطر باید نکات ضروری مانند پوشیدن جوراب، پوشیدن لباس آستین بلند، شلوار بلند و استفاده از مواد دافع حشرات رعایت شود، خاطرنشان کرد: مصرف مکمل‌های غذایی تأثیری در پیشگیری یا بهبود علائم تب دنگی ندارد.

شبیهی با بیان اینکه مصرف مکمل‌های غذایی در افرادی که دچار کمبود مواد مغذی خاصی هستند، باید تحت نظر پزشک یا کارشناسان تغذیه صورت گیرد و مصرف بی‌رویه برخی از این مکمل‌ها می‌تواند برای سلامت انسان زیان‌آور باشد، اضافه کرد: هموطنان برای پیشگیری از بیماری تب دنگی به توصیه‌های متخصصان و کارشناسان وزارت بهداشت توجه کنند.

وی عدم توجه اطلاعات غلط و گمراه‌کننده فضا‌های مجازی که در اغلب موارد دارای منافع مادی برای برخی افراد هستند را بسیار مهم برشمرد و تصریح کرد: به کارگیری هر عاملی در حفظ سلامت انسان، نیازمند مستندات علمی بوده و بدون وجود این مستندات نمی‌توان عامل یا ماده‌ای را برای سلامت تجویز کرد.

به گزارش آریا، پیش‌تر معاون بهداشت وزارت بهداشت در گفت وگو با رسانه‌ها عنوان کرد: پشه آئدس در یک روز تا 10 نفر را می‌تواند بگزد و خونخواری انجام بدهد و افراد را آلوده به تب دنگی کند.

وی با بیان اینکه از اواخر اردیبهشت تاکنون 138 بیمار تب دنگی در کشور شناسایی شده‌اند که فقط 7 مورد از آن‌ها از طریق انتقال داخلی و محلی به بیماری مبتلا شده‌اند که عمدتاً در بندر لنگه ساکن هستند، افزود: 125 مورد از بیماران در کشور امارات به تب دنگی مبتلا شده‌اند که یک نفر از بیماران فوت شده است.

گفتنی است، کارشناس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه پشه آئدس می‌تواند بیماری‌های مختلفی مانند «تب دانگ»، «بیماری چیکونگونیا»، «زیکا» و «تب زرد» را به انسان منتقل می‌کند، اضافه کرد: بدن درد و استخوان درد شدید که «تب استخوان‌شکن» نامیده می‌شود، جزء علائم بیماری تب دانگ هستند.

انتهای پیام