ایسنا: حذف ادویههای تند و تیز، غذاهای سرخ کرده و چرب، غذاهای شور از رژیم غذایی و پرهیز از قرار گرفتن مستقیم زیر نور خورشید از جمله توصیههایی است که عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و متخصص طب سنتی در رابطه با کاهش گرمازدگی در فصل تابستان کرد.
دکتر هاله تاج الدینی امروز ۱۳ تیرماه در این رابطه گفت: در فصول گرم سال احتمال بروز گرمازدگی به ویژه در افرادی که گرم مزاج هستند بیشتر میشود و از دیدگاه طب سنتی، رعایت اصول حفظ سلامتی در پیشگیری و بهبود این عارضه کمک کننده است.
وی افزود: توصیه میشود ساعت ورزش را در ساعات اولیه روز و یا در شب که هوا بهتر است، انتخاب کنید.
تاج الدینی ادامه داد: استفاده از خوردنیهایی با طبع سرد و تر مانند هندوانه، آلبالو، گیلاس، کاهو و کدو توصیه میشود.
این متخصص طب سنتی گفت: توصیه میشود افراد گرم مزاج به صورت روزانه نوشیدنیهایی مثل شربت خاکشیر، تخم ریحان، سکنجبین، آلبالو و زرشک مصرف کنند.
دکتر تاج الدینی ادامه داد: برای رفع عطش و تشنگی ناشی از گرمازدگی توصیه میشود از مخلوط لیموترش و آب استفاده کنید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: هندوانه میوه آبدار و خنک کننده است که اصولاً برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف میشود و مورد پسند بسیاری از مردم است. هندوانه طبیعت سرد و تر دارد و برای افراد گرم مزاج بسیار مطلوب است.
وی ادامه داد: خورشتهایی مانند خورشت آلو و کدو بسیار مناسب این فصل هستند.
تاج الدینی گفت: مصرف کاهو و سکنجبین هم به عنوان یک میان وعده خوب به کاهش گرما و رفع عطش در تابستان کمک میکند.
دکتر تاج الدینی درباره مواجهه با فرد گرمازده گفت: از آنجا که فرد گرمازده میل زیادی برای خوردن آب یخ دارد، باید وی را تشویق کرد تا به تدریج و آهسته مایعات را بنوشد تا دچار مشکلات گوارشی نشود.
وی ادامه داد: برای فردی که گرمازده شده، حمام گرفتن با دوش آب نسبتا خنک توصیه میشود و در صورت عدم امکان حمام گرفتن، پارچهای را با آب خنک نمناک کرده و بر نواحی صورت و بدن فرد بگذارید.
این متخصص طب سنتی گفت: سوپ جو و ماءالشعیر طبی توصیههای بسیار خوبی برای افراد گرمازده است و سوپ جو را میتوانید با سبزیجاتی مانند گشنیز و جعفری تهیه کنید و حتما موقع خوردن از لیموترش هم استفاده کنید.
نظر شما