به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانهها گزارش دادند که درگیری معترضان سوری با نیروهای مرزبانی ترکیه در گذرگاه باب الهوی منجر به کشته و زخمی شدن 30 سوری و زخمی شدن تعدادی از نظامیان ترک شد که حال برخی از آنان وخیم اعلام شده است.
معترضان سوری که در میانشان افراد مسلح نیز حضور داشتند به سوی نیروهای ترک در گذرگاه باب الهوی تیراندازی و به تریلرها و تاسیسات متعلق به ترکیه حمله کردند.
منابع نزدیک به معارضان سوریه مدعی هستند که پرچم ترکیه در گذرگاه باب الهوی پایین کشیده شد و ترکیه این گذرگاه را که مهمترین گذرگاه ورود کمکهای بشردوستانه به شمال سوریه است را تا اطلاع ثانوی بسته است.
براساس این گزارشها، اعتراضات رخ داده در گذرگاه باب الهوی در واکنش به خشونت روزهای اخیر علیه آوارههای سوری در استان قیصری ترکیه بود که منجر به تخریب داراییهای سوریها شد. دولت ترکیه 67 نفر را در ارتباط با این حملات علیه مهاجران دستگیر و حملات مذکور را محکوم کرد.
همچنین این اعتراضات به منطقه ادلب هم که در کنترل گروه تحریر الشام تحت رهبری محمد الجولانی است، سرایت کرد و خیابان های این شهر مرزی در شمال سوریه شاهد تظاهرات ضد ترکی بود. این درحالی است که گروه تحریر الشام سالهاست متحد ترکیه است و با حمایت این کشور استان ادلب را به محل اسکان تروریستهای تکفیری تبدیل کرده است.
علاوه بر جنبه اختلافات قومی میان ترک ها و اعراب در شمال سوریه و جنوب ترکیه که دارای ریشه تاریخی است و طی سالهای اخیر با ورود 3.5 میلیون آواره به ترکیه تشدید شده، می توان از منظر دیگری هم به ناآرامیهای اخیر در ادلب و گذرگاه باب الهوی نگریست.
طی ماههای اخیر مذاکرات برای احیای روابط سوریه و ترکیه بعد از 12 سال با میانجیگری روسیه بطور جدیتری آغاز شده است. پیش از این رویترز در سپتامبر 2020 خبر داده بود که هاکان فیدان، رئیس وقت میت 4 دور مذاکره با علی مملوک، رئیس استخبارات سوریه برگزار کرده است.
دور جدید مذاکرات در پایگاه هوایی الحمیمیم لاذقیه که در اختیار ارتش روسیه است، برگزار شده و چند روز بعد از انتشار خبر این مذاکرات، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در مصاحبهای از آمادگی برای دیدار با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در آینده نزدیک خبر داد.
این اظهارات منجر شده که بسیاری از منابع نسبت به مصالحه قریبالوقوع میان ترکیه و سوریه سخن بگویند. در همین زمینه روزنامه الشرق الاوسط مدعی شد که قرار است اولین دور از مذاکرات ترکیه و سوریه در بغداد برگزار شود. براساس این گزارش، ترکیه خواستار مذاکره دوجانبه (بدون حضور روسیه و عراق) شده و درخواست داده این مذاکرات فاقد پوشش رسانهای باشد.
آشتی احتمالی ترکیه و سوریه منجر به نگرانی جدی گروههای معارض سوری شده که از ابتدای بحران در این کشور در سایه حمایت آنکارا فعالیتشان را آغاز کرده بودند و این اقدام را آغازی بر پایان خود میدانند. از این رو به بهانه حملات نژادپرستانه در استان قیصری منافع ترکیه را در مهمترین گذرگاه مرزی با سوریه هدف قرار دادند، تا این پیام را منتقل کنند که آنکارا نمیتواند بدون در نظر گرفتن مصالح آنها وارد مصالحه با دمشق شود.
انتهای پیام/
نظر شما