امین خوش اخلاق در بازدید از نمایندگی بانک خون بند ناف رویان در جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی، کاهش نرخ موالید را یک چالش برای کشورها در دنیا عنوان کرد و افزود: اکنون کل موالید در دنیا کاهش یافته که علت آن نیز روی آوردن خانوادهها به تک فرزندی، افزایش سن ازدواج و ترجیح برخی زن و شوهرها به زندگی بدون فرزند است، بنابراین لازم است تا سطح آگاهی مردم نسبت به ذخیره سلولهای بنیادی و خون بند ناف جنین افزایش یابد.
وی ادامه داد: خون بند ناف جنین در آینده به بهبود بیماریهای بسیاری کمک میکند و کاربردهای بسیاری روز به روز به آن افزوده میشود.
وی با بیان اینکه دفتر آذربایجان شرقی یکی از فعالترین دفاتر در جذب خون بند ناف بوده و باید قویتر از گذشته به مسیر خود ادامه دهد، اظهار کرد: هدف آینده ما تامین زیرساخت های لازم در استان ها برای جمع آوری ضمایم زایمانی بافت بند ناف و پرده آمنیون است که میتوان در آینده زندگی افراد برای کمک به بهبودی از بیماریها استفاده شود.
خوش اخلاق با بیان اینکه بانوان دارای مشکل ناباروری که بعدا بچه دار شدهاند نیز میتوانند نسبت به ذخیره خون بند ناف اقدام کنند، گفت: ذخیره خون بند ناف، یکسری موارد منع قرارداد طبق آخرین استاندارد جهانی دارد و مادر باید یکسری داروها که بر روی سلولها تاثیر میگذارد را مصرف نکرده باشد زیرا بخشی از این داروها منع کامل ذخیره ی خون بند ناف را به همراه دارند.
وی با بیان اینکه نوع داروی مصرفی و مقدار دز آن تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: مشاوره پزشکی به صورت رایگان پیش از ذخیرهی خون بند ناف برای خانوادهها انجام میگیرد و تا زمانی که مشاور تایید نکرده باشد، قرارداد مربوطه بسته نمیشود. در برخی موارد نیاز به مشاوره و بررسیهای تکمیلی طبق نظر پزشک میباشد.
بازرس واحد کنترل کیفیت شرکت فناوری بن یاخته رویان با اشاره به بازدید از دفاتر مختلف در سطح کشور، گفت: هدف ما شناسایی مشکلات و همفکری برای حل و بهبود مستمر خدمات است تا لذت این اتفاق مهم را که در راستای جوانی جمعیت و سلامت خانواده و جامعه است را همه بچشند و برایشان ماندگار باشد.
بومی سازی تانک نگهداری سلولهای بنیادی
بازرس واحد کنترل کیفیت شرکت فناوری بن یاخته رویان از بومی سازی تانک نگهداری سلولهای بنیادی با کمک یک شرکت دانش بنیان خبر داد و گفت: نیاز به ورود تانک خارجی رفع شده است.
خوش اخلاق از پایش عملکرد استانها در جذب ذخیره کنندگان خون بند ناف خبر داد و اظهار کرد: تمامی مادران باردار از هفته ۳۴ بارداری میتوانند ثبتنام اولیه به صورت حضوری و غیرحضوری جهت ذخیره خون بند ناف داشته باشند و پس از عقد قرارداد این موضوع تا زمان ذخیره، رصد میشود.
وی در خصوص استفاده کنندگان از این خون بند ناف، افزود: به جز کودک، هر فردی که از نظر تطابق ژنتیکی تا حدودی با آن کودک داشته از جمله خواهر و برادر و اقوام نیز میتواند از فواید آن بهره بگیرد.
وی ادامه داد: طبق آمارها، خون بند ناف باعث درمان ۸۰ نوع بیماری خونی و غیرخونی بوده و علم به سمتی حرکت میکند که از سلول درمانی به جای دارودرمانی استفاده شود.
خوش اخلاق گفت: هر دارویی که مصرف میشود، یکسری عوارض جوانبی دارد و گاه افراد مجبور هستند تا به صورت دائمی دارو مصرف کنند البته کشور ما با مشکل واردات برخی داروها به دلیل تحریم نیز مواجه است اما وقتی از سلول استفاده شود، قسمت آسیب دیده بدن جایگزین شده و روند بهبودی و سلامتی بهتر از دارو است.
وی با بیان اینکه ذخیره ی خون بند ناف در آینده باعث بهینه سازی زندگی افراد میشود، افزود: این روش اگر بتواند ناتوانیهای بیمار را تبدیل به توانمندی کند قطعا میتواند معجزه تلقی شود.
وی خاطرنشان کرد: بالای ۶۵ مورد پیوند موفق از خون بند ناف داشتیم که مورد آخر آن یک نمونه دختر دارای سرطان خون بود که مادرش اقدام به بارداری مجدد کرده و از طریق ذخیره خون بند ناف دختر دومش، پیوند بین دو خواهر انجام گرفت و در این ۲ سال گذشته نیز نتایج آزمایشات وی رضایت بخش بوده است.
بازرس واحد کنترل کیفیت شرکت فناوری بن یاخته رویان افزود: هدف ما راه اندازی نخستین پالایشگاه ضمایم زایمانی در خاورمیانه است که هر کدام از این ضمایم میتواند به بیماران دیابتی، زخم بستر، سوختگی شدید و ... کمک کنند.
وی در خصوص تفاوت اخذ نمونه در خون بند ناف با پیوند مغز استخوان، گفت: خون بند ناف یک روش غیرتهاجمی نسبت به مغز استخوان بوده و برای پیوند سلولهای مغز استخوان باید تطابق بین گیرنده و دهنده کاملا یکسان و ۱۰۰ درصد باشند در حالی که در خون بند ناف شدت این تطابق کمتر بوده و سازگاری بهتری با بدن دارد.
هادی جوشقانی، مسئول امور نمایندگیهای شرکت فناوری بن یاخته رویان نیز در این جلسه، فرهنگسازی در رابطه با ذخیره خون بند ناف را نیازمند معرفی بیشتر و مستمر این اقدام عنوان کرد.
وی از فعالیت ۴۵ نمایندگی و حدود ۲۷۰ کارشناس آموزش دیده و مورد تایید نمونه گیری خون بند ناف در سطح کشور خبر داد.
وی ادامه داد: عملکرد کارشناسان به صورت مستمر بررسی و کارنامه آنها از لحاظ تمام استانداردهای لازم صادر میشود تا در این راستا نقاط ضعف آنها بررسی و پیگیری شود که کارشناسان این استان جزو کارشناسان برتر می باشند.
علی اصغر فاتحی فر، رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان نیز در این جلسه با گرامیداشت یاد و خاطره زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی بنیان گذار رویان جهاددانشگاهی گفت: بانک خون بند ناف جزو دستاوردهای ارزشمند جهاددانشگاهی بوده و باید فعالیتهای آن در استانها توسعه یابد.
وی بر لزوم آگاه کردن خانوادهها از فواید خون بند ناف و ترویج ذخیره آن تاکید کرد.
انتهای پیام
نظر شما