شناسهٔ خبر: 67484770 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز | لینک خبر

مناظره پایانی/ مسعود پزشکیان:

مدیران نالایق و بدون تجربه مشکل ماست

مسعود پشکیان گفت: اگر فقط بگوییم یک راه را می رویم و طرف مقابل نپذیرد بدان معناست که تا آخر می خواهیم در تحریم ها بمانیم؟ آیا این به مصلحت کشور است که وضعیت به همین شکل ادمه پیدا کند.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نیوز، ناظره پایانی انتخاباتی در رسانه ملی برگزار شد و مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به ارائه دیدگاه.های خود پرداختند.

مسعود پزشکیان در پاسخ به این سوال که «مشاور سیاسی شما در مناظره سیاسی گفت که قانون اقدام راهبردی مصوب مجلس مانع از بازگشت امریکا شد؛ با توجه به اینکه این قانون پس از خروج برجام مصوب شد، علت مخالفت شما با این قانون چیست؟» گفت: ابتدا لازم است این توضیح را بدهیم که از صحبت های دیشب اینگونه تداعی شد که خدمت سردار بزرگ ملی کشورمان شهید قاسم سلیمانی خدای ناکرده بی احترامی داشتیم؛ بنده ایشان را غرور ملی و خار چشم دشمنان می دانم و الگویی است که اگر جوانان بتوانند استفاده کرده و راهشان را ادامه دهند، می توانیم خیلی از مشکلات مملکت را با دید ایشان حل کنیم.

وی افزود: ایشان در خارج به عنوان قهرمان ظلم ستیز و در داخل به عنوان یک یاور ستمدیدگان بودند، فارغ از اینکه مذهبی و غیرمذهبی و باحجاب و بی حجاب بودند؛ روحشان شاد و یادشان گرامی.

پزشکیان در ادامه در پاسخ به سوال گفت: به هیچ وجه درست نیست که ما قانون را قبول نداریم، از اول گفته ایم چارچوب قانون و سیاست های کلی مقام معظم رهبری را عمل می کنیم، پس این امکان ندارد که قانون را اجرا نمی کنیم.

در این هنگام مجری پرسید: اینکه اشاره داشتند که این قانون مانع از اجرای برجام بود را قبول دارید.

پزشکیان پاسخ داد: یکی از بحث های آن قانون این است که امریکا باید تمام تعهداتش را انجام دهد تا ما دوباره برگردیم؛ این موضوع را باید با مجلس و شورای امنیت و با سیاستگذاران کشور صحبت کرده و راه حل برون رفت با قضیه را بررسی و حل کنیم؛ طبیعتا با کمیسیون امنیت مجلس و شورای امنیت کشور صحبت می کنیم، چون باید به زبان و نگاه مشترک رسیده تا به اهداف برسیم.

مجری مجددا پرسید: شما معتقدید که اگر امریکایی ها به تعهداتشان عمل نکردند، با این وجود ما باز هم به تعهدات مان عمل کنیم؟

پزشکیان گفت: خیر؛ اصلا اینجوری نیست که به تعهدات عمل نکنند و ما به تعهدات عمل کنیم؛ دیروز هم گفتم وقتی وارد گفت و گو می شویم وقتی با یک گزینه وارد شویم اگر قبول نکنند خود به خود قطع می شود. حالا سوال این است که آیا ما در کشور تصمیم داریم که فقط با یک گزینه وارد گفت و گو شده یا گزینه های دیگر در دست داشته تا حرف و عزت و مصلحت و حکمت مورد اشاره مقام رهبری را اجرا کنیم. همیشه یک گزینه می تواند منجر به شکست شود، حاکمیت و مدیریت و سیاستی می تواند موفق باشد که گزینه های مختلف برای حل مشکل داشته باشد.

مجری گفت: چه تغییری خواهید داد؟ پزشکیان توضیح داد: این به کارهای کارشناسی برمی‌گردد که باید انجام شود؛ آیا ما می خواهیم ارتباطات مان را با دنیا و مشکلات مان را با کشورها حل کنیم؟ در این صورت باید گزینه های مختلف با حفظ عزت و مصلحت و حکمت را بررسی کرده که کدام راه را برویم.

وی افزود: اگر فقط بگوییم یک راه را می رویم و طرف مقابل نپذیرد بدان معناست که تا آخر می خواهیم در تحریم ها بمانیم؟ آیا این به مصلحت کشور است که وضعیت به همین شکل ادمه پیدا کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: هیچ حاکمیتی در طول تاریخ نتوانسته در درون قفس به رشد و پویایی و شکوفایی برسد؛ مجبوریم برای رسیدن به این هدف ابتدا با کشورهای همسایه و منطقه تعاملات و تبادلات و ارتباطات منطقه ای و دنیا پیدا کنیم.

پزشکیان ادامه داد: لازمه این کار داشتن گزینه‌های مختلف و استفاده از نظرات کارشناسان و نخبگان و تعامل در چارچوب های قانونی است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا می توانید همه تحریم ها را لغو کنید؟ گفت: هیچ وقت قرار نیست تمام تحریم‌ها را لغو کنیم یا نکنیم. در گفت وگو باید ببینیم ما چه چیزی می دهیم و آنها چه می دهند. چیزی نیست که 100 درصد بگوییم می رویم و تمام مسائل را حل می کنیم. می‌خواهیم مشکلات خود را با دنیا حل کنیم یا نه؟ اگر می خواهیم حل کنیم باید گزینه‌های مختلف داشته باشیم و آنچه به مصلحت کشور ، جامعه و رشد کشور است را باید در اختیار داشته باشیم. این باید از کارشناسان داخلی در بیاید. آن کسی که کارشناس شده و دکترای سیاست شده است، باید برای راه برون رفت از مشکلات راه‌حل ارائه کند که یا می خواهیم در بن بست بمانیم یا از بن بست خارج شویم.

پزشکیان افزود: معتقدم باید از بن بست در بیاییم ولی اگر می‌خواهیم در بن بست بمانیم حرف دیگری است.

جلیلی در پاسخ به این پرسش که علاوه بر خنثی سازی‌تحریم‌ها، برای رفع تحریم‌ها باید چه کرد؟ گفت: مردم لرستان به شدت متاثر از تعبیری بودند که درباره شهید سلیمانی به کار برده شد و از من خواستند ابراز ناراحتی آنها را بیان کنم.

وی ادامه داد: من متاسفم که کشور ما را قفس می‌دانید. کشوری که این همه فرصت دارد و تعاملات ارزشمندی با دنیا دارد و می تواند بیشترین تعاملات را داشته باشد چرا می گویید قفس؟

پزشکیان گفت: شما با تحریم‌ می خواهید پرواز کنید؟

جلیلی جواب داد که در بحث تحریم راهی را می دانید و می‌روید و جواب نمی گیرید و دوباره باید این راه بروید.

پزشکیان افزود: شما تحریم را می پذیرید؟ جلیلی پاسخ داد: نخیر. شما راه‌حلی برای تحریم‌ها نمی‌دهید. شما رفتید همه امتیازها را دادید.

پزشکیان اظهار کرد: مردم عزیز آنچه آقای جلیلی می گویند آمارهای ما غلط است. پولی که به جامعه آمده با درصد رشد فرق دارد آن چیزی که دیروز نشان دادم پولی است که دولت در دوره رئیسی چاپ کرده و دوبرابر شده است. این رشد با آن فرق می کند. اینکه چه قدر پول دولت را در این دوره اضافه کردیم مشخص است و مردم از کارشناسان و بانک مرکزی بپرسند. زندگی مردم نیز معلوم است، آی مردم با پولتان می توانید ماشین و خانه، گوشت و نان بخرید؟ اما اینان می‌گویند روند مشکل ندارد. پس چرا بازنشستگان که درب مجلس می آیند را کتک می‌زنند ؟ چرا یک کشاورز نمی‌تواند زندگی کند؟ مگر نمی‌گفتند سالی یک میلیون مسکن می‌سازیم ؟ اما فقط اندازه ۹۰۰ هزار مسکن مجوز داده شده است و درست هم نشده است. مگر نمی‌گفتند سفره مردم گسترش پیدا می‌کند؟ قرار بود تورم را تک رقمی کنند. سه سال است تورم بالای چهل درصد است. این مقدار پدر مردم را درآورده است.

وی ادامه داد: تورم حدود را تا ۲۰ الی ۱۵ درصد فقط اضافه کردند. اگر برنامه دارید چرا به آقای رئیسی ندادید؟ مدام می گویید برنامه دارم. مردم شما دوره آقای خاتمی را دیدید. آیا زندگی شما بهتر از این بود یا خیر؟ آیا راحتی و زندگی شما اینگونه بود که اینان می‌گویند؟ اگر این‌گونه نیست بدانید این آدم ها فقط می گویند ما بلدیم، کل بلد بودن اینان ریاست در شورای عالی امنیت ملی بوده است. چند کارگر زیر دست اینان کار می کرد؟ آدمی که مدیریت نکرده است حالا می‌گوید برای مملکت برنامه دارم.

این نامزد انتخاباتی عنوان کرد: دیروز از ایشان سوال کردم آیا دولت آقای رئیسی برنامه داشت؟ اگر داشت چرا برنامه جدید آوردید آیا می‌خواهید همه چی را ریست کنید؟ یا همان را میخواهید اجرا کنید. لطفا برنامه خود را بگویید. برنامه به کتاب آوردن نیست. وگرنه من ۱۰۰ کتاب می آورم. همین دیروز ۱۵۰ اقتصاد دان از روند کاری ما و برنامه ما دفاع کردند. اینان در دولت سایه نشسته اند برای همه چی تصمیم می گیرند و می‌گویند فلان کار را می کنیم. این حرف ها که مالیات ندارد. در تئوری آدم هر حرفی میزند. دولت آقای خاتمی را با حرف های الانی که می زنید مقایسه کنید. مردم شما دولت آقای خاتمی را دید و خودتان قضاوت کنید.

پزشکیان ادامه داد: ای کسانیکه در این روند هستید، اگر این آقا (جلیلی) راست می‌گوید روز جمعه به او رأی دهید.

پزشکیان گفت: این فرد می‌خواهد رئیس‌جمهور بشود که جلو دیدگان مردم تهمت می‌زند که من ادامه دهنده راه روحانی هستم و جلو دیدگان همه به افرادی که نیستند تهمت می‌زند و هیچ وقت حاضر نیست رودررو با آن‌ها صحبت کند. مردم عزیز کشور بدانند این روند و این نگاه یعنی همین.

وی افزود: مردم عزیز شما دیشب دو مسیر را دیدید. یک مسیر برنامه ریزی از بالا توسط یک گروه محدود یا سیسات گذرای با مشارکت و بهره گیری از خرد جمعی. من برنامه ریزی از بالا برای مردم را قبول ندارم. برنامه ریزی باید با مشارکت کارشناسان دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی و اندیشکده ها تدوین شود و همه گروه‌ها در اجرا شرکت کنند. برنامه‌ریزی پشت درهای بسته در دولت سایه زندگی مردم را بهتر نخواهد کرد.

این نامزد انتخاابت افزود: مردم آگاه ایران گام اصلی برای بهبود معیشتو پیشرفت کشور، رفع تحریم‌ها و تغییر در شیوه تعامل با دنیاست و من در این زمینه اقدام خواهم کرد. تحرمی ها به جای خود ولی همه مشکلات کشور ناشی از تحریم آمریکا نیست. من دنبال جهش تولید با مشارکت مردم هستم. من اصول مورد نظر خود برای اصلاح اقتصاد ایران بیان کرده ام و بیش از 140 اقتصاددان از آن حمایت کرده اند. من اقتصاد ایران را براساس تعامل با جهان، حاکمیت قانون، شایسته گزینی، عدالت اجتماعی و مشارکت مردم اصلاح خواهم کرد. مشارکت ما براساس فکر غلطف مدیران و راهبرهای غلط نخواهد بود. فکر غلط یعنی که خیال کنیم بدون رابطه با دنیا به رشد هشت دردصد برسیم. مدیر ضعیف یعنی اینکه فردی به مذاکرات می رود ولی نتیجه آن پرونده به شورای امنیت سازمان ملل می شود. قهرمان ملی ما شهید سلیمانی امنیت عراق را تامین می کند ولی بازار و اقتصاد آن را را دست کسی دیگری بدهیم

وی افزود: با سه مشکل فکر غلط، مدیرغلط و رابطه غلط است که به این سه گانه غلط باید در روز جمعه پایان داد. مردم من به شما دروغ نمی گویم. وعده‌های رویایی نمی دهیم. شما را با قول های غیرعملی فریب نمی‌دهم و تعهد می دهم تعهد می کنم متخصص ترین افراد را به کار بگیرم. تعهد می کنم تصمیمات اساسی را با مشارکت مردم بگیروم و ثبات را اقتصاد برگردانم.

تعهد می کنم به مداخله‌های بی‌جای دولت در اقتصاد از بین ببرم و تعاملات مالی بین المللی ایران را برقرار کنم. برای رفع تحریم ها یک ساعت وقت را تلف نکنم و برای بازرگانان عزت و احترام بیاورم. من دنبال عدالت و رفع تبعیضم. برای تامینم عیشت و رفاه مردم شب و روز نشناسنم و تلاش کنم هیچ خانواده ایرانی نگران آینده فرزندان خود نباشد.

 پزشکیان ادامه داد:‌ مدیران نالایق و بدون تجربه مشکل ماست. می گویند ادم‌های اطراف من بد هستند. دور این‌ها چه کسانی جمع شده اند؟ آدم‌هایی که از سفارت بالا رفته اند.

جلیلی گفت: یکی را اسم ببرید.

پزشکیان جواب داد که عکس ها و پرونده آنها را آورده ام.

جلیلی دوباره پرسید که یکی را بگویید.

پزشکیان بیان کرد: مردم عزیز می دانید سفارت انگلیس و عربستان را چه کسانی گرفتند.

پزشکیان: در کشور هدررفت انرژی داریم

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ما در کشور هدررفت انرژی داریم که بیشتر انرژی را پولدارها مصرف می کنند و کسانی که خانه و ماشین و امکانات بیشتری دارند اما هزینه را کسانی می دهند که ماشین ندارند و خانه آن ها کوچک تر است اما حاکمیت یارانه را به کسانی می دهد که پولدار هستند.

وی افزود: اگر قرار بر عدالت باشد باید این پول به همه داده شود؛ یعنی به پولدار و کسی که هیچ مصرفی ندارد. قرار نیست یک روستایی و کسی که ماشین ندارد، این سوپسید را نگیرد و آن ها هزینه گرانی را بدهند، پس باید راه حلی پیدا کرد که همه از یارانه انرژی و گاز و برق استفاده کنند.

مجری پرسید که آیا هنوز به راه حل مشخصی نرسیدید؟

پزشکیان گفت: من آن زمان دولت نبودم اما تصمیم و نگاهم این است که برای عدالت ابتدا باید آن محرومی را دید که جان و زندگی اش را در انقلاب و جنگ می گذارد؛ پس اگر قرار به پرداخت سوپسید باشد باید اول به آن ها داد. نباید با یارانه دادن به عده ای، سفره نان دیگران و زندگی شان را ساقط کرد و بعد به گدایی انداخت.

وی افزود: باید بر اساس قانون و کار کارشناسی پیش رفت و یارانه ای که به یک عده می دهیم و به عده ای نمی دهیم عادلانه کنیم. چرا باید فردی با ۱۰ اتاق و استخر و سیستم گرمایشی و سرمایشی و مصرف زیاد همان یارانه برق را بگیرد که فردی با یک اتاق و یک روستایی بدبخت می گیرد.

پزشکیان اظهار کرد: اگر نگاه ما مبتنی بر عدالت باشد باید یارانه به اقشار آسیب پذیر داده شده و پول مصرف اضافه گرفته شود. در این صورت پول واقعی دیگر از آدم فقیر گرفته نمی شود و از آدم پولدار گرفته می شود؛ این کار به کار کارشناسی و بررسی دقیق نیاز دارد.

جلیلی در پاسخ به این پرسش که آیا در دولت شما قرار است قیمت بنزین آزاد شود و یارانه آن به مردم داده شود؟ گفت: اول بگویم مردم دارند می‌بینند رئیس جمهور سابق و اسبق و همه کسانی که ۳۲ سال گذشته بوده‌اند، در کدام ستاد هستند و همه ظرفیت خود را چگونه پای کار آورده‌اند.

وی ادامه داد: آقای پزشکیان شما در دانشگاه صحبت نمی کنید شما می خواهید در مقام رئیس جمهور باشید. چه زمانی می‌خواهید برنامه ارائه کنید؟ شما کی می خواهید راه حل بیاورید؟ این بحث های شما از همین الان موجب ایجاد نوسانات شده است. شد مثل آقایی که طرح را به اجرا درآورد و وقتی دید مشکل درست شد گفت که من صبح جمعه فهمیدم. رئیس ستاد شما یک حرف می‌زند و شما یک حرف دیگر می زنید. همین می شود که مردم نمی‌توانند تصمیم بگیرند. مسئول ستاد شما از بنزین ۲۵ هزار تومانی می گوید و شما حرف دیگری می‌زنید. باید مطالعات را از قبل انجام داده باشیم و دوره ریاست جمهوری دوره بررسی و آزمون و خطا نیست. هر روز که می گذرد به این مردم فشار می آید و فرصت‌ها از دست می رود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت:‌ ما درباره طرح وان مفصل کار کرده ایم و از آن دفاع می کنیم تا نقطه اجرایی شدن آن پیش رفته ایم. بحث اصلی این است که دولت آقای روحانی که سایرین می گویند آقای پزشکیان می خواهد دولت سوم روحانی باشد، نگاهش این بود که چه کسی گفته است باید به همه یکسان یارانه بدهیم .این یعنی بی عدالتی. کسی که سه ماشین دارد می تواند یارانه بیشتری از آن کسی بگیرد که ماشین ندارد.

برچسب‌ها:

نظر شما