شناسهٔ خبر: 67478790 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

از ادبیات تا تجربه

رونمایی از مجموعه هفت جلدی کتاب امدادفرهنگی در دفتر تبلیغات اسلامی تهران

ناصر ملایی

مراسم رونمایی از کتاب‌های درآمدی بر مفهوم‌شناسی و مروری بر تجربیات،جایگاه و کاربرد اعتقادات و آموزه‌های دینی،تجریه‌های زیسته روحانیون امدادگر ( امداد فرهنگی بانوان)،تجریه‌های زیستی روحانیون امدادگر در کمپ‌های ترک اعنیاد و زندان‌ها،تجریه‌های زیسته روحانیون امدادگر در مناطق حاشیه‌نشین،تجریه‌های زیسته روحانیون امدادگر در گروه‌ها و سازمان‌های دین‌پایه و تجریه‌های زیسته روحانیون امدادگر در حوزه خانواده طلاب برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مخدوم در این مراسم که با عنوان از «ادبیات تا تجربه» در دفتر تبلیغات اسلامی تهران برگزار شد، با اشاره به سیر تألیف این کتاب‌ها گفت: از هشت سال پیش توجه به آسیب‌دیدگان فرهنگی مورد توجه ما قرار گرفت و اقداماتی را در این باره شروع کردیم که یکی از نتایج آن، چاپ همین کتاب‌ها است.
 وی همچنین اظهار کرد: در مبانی دینی و اخلاقی ما، پرداختن به فضائل پررنگ شده است که از جمله آن، عدالت است. البته اخلاق دینی ما گامی فراتر از این لازم دارد و آن  هم توجه به مهربانی است.
حجت‌الاسلام مخدوم یادآور شد: امداد فرهنگی فراتر از مهرورزی است و معنی دیگر آن دیگردوستی است و در حوزه فرهنگی، کمک به دیگران و دستگیری از آسیب دیگران، افق دیگری را به روی ما می‌گشاید. با این وصف، امداد فرهنگی ابعاد گسترده‌ای پیداکرده است؛ با این نگرش که امداد فرهنگی تکرار مددکاری اجتماعی نیست و در دامنه آموزه‌های دینی افق بالاتری پیدا می کند و افق مشترک با مددکاری دارد اما آن نیست و می‌شود صیانت از حال معنوی دیگران با تمرکز بر آسیب‌دیدگان.
حجت‌الاسلام دکتر جعفری معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز در بخش دیگر این مراسم گفت: برای  موفقیت در این اقدامات مربوط به امدادفرهنگی باید شاخص‌گذاری‌های مقام  معظم رهبری را در امر تبلیغ به خوبی مدنظر قرار دهیم و بر اساس آن شاخص‌ها حرکت کنیم. به عنوان مثال باید در این باره «دانشنامه امداد فرهنگی» داشته باشیم.
به گفته وی، در کمیته امداد بیش از ۳۰۰۰ مددکار استخدام شده‌اند اما نیاز ما بیش از ۲۰ هزار نفر است هر چند کمیته امداد در این باره به سمت برون سپاری خواهد رفت چون هزینه‌ها بالا می‌رود.  
جعفری اظهار کرد: باید دفتر تبلیغات سیستم‌هایی را راه‌اندازی کند تا موسسه‌هایی شکل بگیرند و امدادرسانی فرهنگی را انجام بدهند. در اقدامات فرهنگی داخلی و بین‌المللی نیز تجاربی از امداد فرهنگی وجود دارد.
در بخش دیگر این مراسم برخی نویسندگان دیدگاهای خودشان را بیان کردند.
معصومه حریزاوی نویسنده کتاب تجربه‌های زیستی (امداد فرهنگی بانوان) گفت: تاریخ زنان افت و خیزهای متعددی داشته است و انقلاب اسلامی رهاوردهای زیادی برای بانوان در پی داشت و باید بهره‌گیری از منویات  امامین انقلاب به سمت جایگاه واقعی خودشان حرکت کنند. در این باره مادرانه نگاه کردن به مسائل و مشکلات اهمیت زیادی دارد.

رونمایی از مجموعه هفت جلدی کتاب امدادفرهنگی در دفتر تبلیغات اسلامی تهران
رحمان یاسی، نویسنده کتاب «تجربه های زیستی روحانیون امدادگر در مناطق حاشیه نشین» نیز گفت: مسئله فرهنگی و اجتماعی ، ذاتش با زیست بوم است و نمی‌توان با دانش وارداتی کاری انجام داد و بین امداد فرهنگی و امداد اجتماعی در مناطق حاشیه‌ای درهم تندیدگی وجود دارد و خلاقیت، مردم پایه‌گی و ... در حوزه حاشیه نشینی از جمله موارد مهم به شمار می‌رود؛ البته این تجربه‌ها باید به صورت عملی هم پیاده شوند یعنی دانش نظری تقویت و به دانش کاربردی تبدیل شود.
دکتر مهدی مولایی نیز ضمن بیان سخنانی درباره مولفه‌های امداد فرهنگی گفت: در اعتلای فرهنگی هویت فرد هدف است. از سوی دیگر امدادگر قبل از امدادگری باید با مسائل حقوقی آشنا باشد.  
توجه به اقتصاد امداد فرهنگی و فناوری‌های نوین نیز باید مورد توجه باشد.
در این مراسم همچنین  از راه‌اندازی پلتفرم تخصصی برای مبلغان،ساخت کلیپ توسط امدادگران،پیگیری روش استفاده از اعتقادات در امدادگری و ... سخن گفته شد.

انتهای پیام

نظر شما