به گزارش شبکه شرق، «مسعود پزشکیان» کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «خبری از ما در رسانهها در خصوص افزایش قیمت بنزین مطرح کردند؛ مردم بدانند ما بدون رضایت مردم هیچ کاری نخواهیم کرد.»
شامگاه دوشنبه «۱۱ تیر ماه ۱۴۰۳»، اولین مناظره مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری میان «مسعود پزشکیان» و «سعید جلیلی» دو کاندیدای راهیافته به این مرحله برگزار شد.
بر اساس قرعهکشی، کاندیدای شماره یک «سعید جلیلی» و کاندیدای شماره دو «مسعود پزشکیان» بود. شامگاه دوشنبه «۱۱ تیر ماه» بعد از ۱۵ سال، مناظرههای دونفره برگزار شد و این مناظره با مناظرههایی که در مرحله اول انتخابات برگزار شد، تفاوتهای جدی داشت.
«مهدی خسروی» اجرای این مناظره را بر عهده داشت و از هر کاندیدا، مطابق با سخنانی که این چند وقت مطرح کرده است، سوالاتی اختصاصی پرسید.
سوال اول «مهدی خسروی» مجری این مناظره خطاب به «مسعود پزشکیان» و «سعید جلیلی» دو کاندیدای راهیافته این بود: «در انتخابات این دوره شاهد مشارکت چهل درصدی بودیم. مشارکت مردم در انتخابات میتواند به توان رئیسجمهور آینده کمک کند؛ شما اگر رئیسجمهور شوید، برنامهتان برای افزایش مشارکت در انتخابات آینده چیست؟»
پزشکیان: خبر توهین پسرم به «مولوی عبدالحمید» دروغ بود
«مسعود پزشکیان» کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه دوشنبه، در اولین مناظره مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری در رابطه با برنامهاش برای افزایش مشارکت در مرحله بعدی انتخابات اظهار داشت: «قبل از اینکه وارد بحث شوم، خبری از ما در رسانهها در خصوص افزایش قیمت بنزین مطرح کردند؛ مردم بدانند ما بدون رضایت مردم هیچ کاری نخواهیم کرد.»
او عنوان کرد: «در مورد مشارکت، عدم مشارکت ۶۰ درصدی بیانگر مشکلاتی در جامعه است و اینکه ما زنان را بازی نمیدهیم، اقوام را بازی نمیدهیم پس میگویند وقتی قرار نیست ما را حساب کنند چرا پای صندوق رأی بیاییم؟ قابل قبول نیست که ۶۰ درصد مردم در انتخابات مشارکت نکنند. وقتی صدا و خواستههای مردم را میشنویم طبیعی است که به ما رأی دهند و خلاف خواستههای آنها اقدام کنیم پس حضور پیدا نمیکنند. ستون یک جامعه مردم هستند. وقتی مردم نمی آیند یعنی خلل داریم. مردم مقابل دشمن میایستند و بمب و موشک یک بحث است اما مردم یک بحث.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: «باید همه اقوام و مذاهب را ببینیم. شایستگی مردم را در نظر بگیرید. خبر فیک در «رجانیوز» از ما کار کردند و ۱۰ میلیارد هزینه کردند که بگویند پسر ما در زاهدان حرفهای بدی زده و به «مولوی عبدالحمید» توهین و بیاحترامی کرده است. این دروغها که میگویند و در رسانهها پخش میکنند و عدهای آن را گسترش میدهند، که زشت است. آیه داریم که شیطان بر کسانی که دروغ را پخش میکنند، نازل میشود.»
پزشکیان تاکید کرد: «ما روزبهروز داریم پشتوانه اجتماعی خود را به خاطر گرانی، برخورد با دختران، فیلترینگ و اینترنت از دست میدهیم. گذشته به این شدت نبود. تا این مسائل را حل نکنیم مشکلات برطرف نخواهد شد.»
پزشکیان خطاب به جلیلی هنگام توضیح دلایل به کار بردن الفاظ و عبارات نامناسب در خصوص خود گفت: «اعتراض کردند و در جواب به آنها شوکر زدند.»
پزشکیان: تعداد زیادی دانشجو و استاد دانشگاه را تعلیق و اخراج کردند
او در سومین بخش صحبتهای خود اضافه کرد: «اینکه من در مجلس دهم چه کردم؛ من که گفتم مقصر مجلس، دولت و قوه قضاییه هستند. وقتی همه آنها خلاف میکنند این اتفاقات میافتد. من چه کردم؟ در هر دوره سوال و اعتراض کردم. بارها گفتم آدمها منافع شخصی دارند و اگر بیرون گذاشته شوند منافع آنها به خطر میافتد. وقتی مدام قانون مینویسید اما قرار نیست اجرا کنید، به چه دردی میخورد؟»
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: «کلی دانشجو و استاد دانشگاه را تعلیق و اخراج کردند. هر جا خواستیم مردم حرف بزنند یا میگیریم یا اخراج میکنیم و بعد میگوییم تو برای اخلال در امور مملکت باید محاکمه شوی. ما مگر گذاشتیم کیان مردم مطالبه گری ایجاد شود. مردم و معلم و بازنشسته به خیابان می آیند و اعتراض میکنند با باتوم و محاکمه و بازداشت از آنها استقبال میکنیم. مردم اعتراض میکنند و حرف میزنند به آنها توجه نمیکنیم.»
پزشکیان تصریح کرد: «وقتی خلاف میکنم و به حرف مردم گوش نمیدهم و اخراج و تبعیدش میکنند ما مشکل پیدا میکنیم. ما باید به مردم اجازه دهیم صدای مردم شنیده شود. این ۶۰ درصد صدایشان شنیده شده؟ نه! ما اگر میخواهیم مملکت را اداره کنیم باید هوای همه مردم اعم از قومیت، هنرپیشه، ورزشکار، دانشگاهی، مناطق را داشته باشیم.»
پزشکیان: باید حق و عدالت را در کشور اجرا کنیم
او ادامه داد: «با کفر میشود مملکت نگه داشت ولی با ظلم نه. ظلم این است که حق و سهم یکی را به دیگری بدهی. یک عده را استخدام کنی و دیگری را استخدام نکنی. به یک عده یک جور حقوق دهی و به دیگری جور دیگر. تا دلت بخواهد از این کارها میکنیم. باید حق و عدالت را در کشور اجرا کنیم.»
پزشکیان: اکثر قدرت دست یک جناح خاص است
پزشکیان در پاسخ به اظهارات جلیلی که مطالب علیه خود را به استودیو آورده بود، گفت: «اگر من مطالب هواداران شما علیه خودم را میآوردم، سه چهار برابر این بود؛ من رفتم در زیارت حرم عبدالعظیم، بچه حزباللهیها به من میگفتند «تو منافقی»! من که تمام زندگی خودم را برای باورهایام گذاشتهام، منافقم؟»
او ادامه داد: «این تهمتها که میگویند یک دعوای درون گروهی است آنها که نیامدند رای بدهند نگران پول نبودند محرومین همیشه پای صندوق بودند پشتوانههای انقلاب حقوقشان تامین نیست.»
این کاندیدای انتخابات گفت: «سیاستهای کلی و قانون برنامه وجود دارد در مورد بهداشت و درمان ۴ دوره است که برنامه مینویسیم اما اجرا نمیکنند قرار نیست یک ایرانی بدون خدمت بماند ولی میماند قرار بود کسی بدون صف خدمت نگیرد اما میگیرد. وقتی مجری برای خود یک سفره پهن میکند و برای مردم خدمت فرق میکند اینگونه مردم به ما باور نمیکنند میگوییم از مردمیم و در سفره دیگر مینشینیم.»
او گفت: «قانون و برنامه که گوید این کارها را بکنید چرا حل نکردند؟ مشکل مجریان و مسئولان بالاست که عزم و اراده داشته باشند برای حل مشکل مردم آدمهای خودشان را فقط نگذارند و اینطور نباشد که افرادی که جزو هیچ دستهای نیستند را جایی نگذارند. یک بار گفتم ما در میان مسئولان رده بالا فرد سنی نداریم اسم سه نفر را آوردند اما کرد بودند ولی سنی نبودند ما اینها را در دانشگاه و مدرسه و استخدام در ردههای بالا قرار نمیدهیم مردم از این تنوع چیزی مشاهده نمیکنند. اکثر قدرت دست یک جناح خاص است.»
پزشکیان: آیا دولتها به برنامهای که خودشان نوشتند عمل میکنند؟
پزشکیان افزود: «الان در دانشگاه تبریز، ما بارها پرسیدم چرا این بچهها را اخراج کردید؟ وقتی بچهها را مسموم میکردند بعضی گفتند چرا اینطور میکنید اینها گرفتند و برخی را اخراج کردند!»
پزشکیان تاکید کرد: ما وقتی میگوییم مردم، باید اجازه دهیم مرکدم قانون را مطالبه گری کنند و اجازه دهیم بپرسند و فریاد بزنند که چرا قانون را اجرا نمیکنید؟
او ادامه داد: «حرف از برنامه میزنند، آیا دولتها به برنامهای که خودشان نوشتند عمل میکنند؟ برنامه مینویسند اما کار دیگری میکنند، بیشترین مشکل در جامعه این است که حرف میزنیم اما عمل نمیکنیم؛ هیچ فریضهای از فرایض الهی به اندازه عمل به وعده مورد توجه نبوده است.»
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «با این روند از نظر علمی غیرممکن است که به اهداف برسیم؛ باید صادقانه با مردم حرف بزنیم، اگر با مردم صادق باشیم میتوانیم روبه جلو حرکت کنیم.»
پزشکیان گفت: «قرار بود بر اساس سیاستهای کلی رهبری، در سال ۱۴۰۴، در منطقه اول شویم؛ اما آیا شدهایم؟»
این کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش پنجم سخنان خود در رابطه با ساز و کار اجراییاش زمان اعتراضات مردمی گفت: «این موضوع یک راهحل علمی دارد که اگر در کشور با این راه حل پیش برویم به اینجا نمی رسیم و از نظر اعتقادی هم فرمایشی از حضرت علی داریم. امام هیچ وظیفهای جز آنچه خدا برایش مقرر کرده ندارد. در مدیریت سه اصل وجود دارد که چه کسی مسئول است؟ چگونه باید کار کند؟ چگونه باید جواب بدهد.»
پزشکیان اظهار داشت: «اگر در یک سیستم که برنامه وجود دارد به مسئول بگویی تو وظیفه ات فلان است و اگر نکرد مجازاتش کنی او نمیتواند حق کارگر و پرسنل را ندهد. مشکل در کشور این است که ۹۹ درصد مدیران و حتی خود وزیران نمیدانند قانون برنامه چیست؟ قدم اول این است که وقتی ابلاغ را از مجلس گرفتی دستورالعمل بدهی که فلانی این پول، این امکانات و این کار، جواب هم باید بدهی و اگر جواب نداد باید برخورد کنی. اکنون مدیر کارش را انجام نمیدهد و کتکش را پرسنل و مشتری میخورند.»
او اذعان داشت: «زمانی که نایب رییس بودم در خیابانها پول مردم را خورده بودند و هی میزدند؛ رفتیم ببینیم قضیه چیست. آدمها را صدا کردیم. با رییس قوه قضاییه و معاون رییس جمهور صحبت کردیم و برنامه گذاشتیم و یک یک و یواش یواش مشکلاتشان را حل کردیم. گناه آن زمان از حاکمیت بود نه مردم.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: «به خیابان آمده بودم صدایشان کردم و مشکلاتشان را حل کردم. قوه قضاییه باید پول آنها را بر میگرداند نمی دونم برخورد کرد با نکرد. من وزیر بودم کارمندان اعتراض کردند. کارمندان جلوی صدا را میگرفتند گفتم چه شده؟ گفتند حقوقشان را ندادند. رفتم و گفتم مقصر من هستم باید حقوق شما را میدادم. پولشان را دادم و رفتند.»
پزشکیان گفت: «میدانید مملکت چه زمانی درست میشود؟ زمانی که با هم دعوا نکنیم و به قانون عمل شود. حق مردم اعتراض است. یا باید قانون را عوض کنیم یا اگر قانون هست چرا اعتراض میکنند؟… اگر جوابش را بدهید مگر دیوانه هستند که شیشه بشکنند. دانشجویان فردای مملکت و نخبگان ما هستند. حرف دارند بشنوید نه اینکه اخراجش کنید یا به آن انگ بچسبانید.»
پزشکیان: نباید قفسی دور خود درست کنیم و بگوییم خودمان تولید میکنیم
این کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دور هفتم سخنان خود گفت: «ما قرار نیست از چرخه تولید بیرون برویم. چرا ما در ماشین مشکل داریم؟ گفتیم خودمان تولید میکنیم. چه بلایی داریم با تولید خودرو در مملکت سر مردم میآوریم. نباید قفسی دور خود درست کنیم و بگوییم خودمان تولید میکنیم. ما باید رقابت ایجاد کنیم اما با اقدام ما داریم از چرخه تکنولوژی در دنیا خارج میشویم.»
پزشکیان: نمیشود بگوییم همه کار را خودمان میکنیم
پزشکیان اظهار داشت: «دنیا خیلی پیچیده است خود آمریکا نمیتواند از چرخه خارج شود. نمیشود بگوییم همه کار را خودمان میکنیم. آدم میماند با مردم چطور برخورد کند. ماشینی که در دنیا ۲۰ دلار است به قیمت ۱۰۰ هزار دلار میفروشیم. لندکروز با قیمت دو میلیاردی خودش را بیاوریم به مردم ۲۰ میلیارد میفروشیم. این ماشینها از کارخانه به خانه نرسیده برخی شان مشکل پیدا میکنند.»
او در خصوص حوزه حکمرانی و سیاست خارجی دو نفر همراه شما بودند که دو تفکر مختلف داشتند چگونه تفکرات متضاد را کنار هم خواهید گذاشت؟ اذعان داشت: «نه؛ وقتی میگویم کارشناس اقتصاد ۱۲۵ تخصص در اقتصاد وجود دارد. اینکه چه کسی در کجا کارشناس است یه مسأله است. ما گفتیم دیدمان حق و عدالت است. ما در سلامت و آموزش معتقد به بازار آزاد نیستیم. قرار نیست در حوزه درمان به مادری که پول ندارد بگوییم مریضش را از دست بدهد. یا خانوادهای که پول ندارد را با دانش آموزی که مشکلی ندارد در رقابت مشترک قرار دهیم.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: «وقتی من چشمم بیمار است، سراغ جراح چشم میروم. وقتی قرار است در گندم اقتصاد داشته باشیم سراغ کارشناس خاص خود میرویم. اینکه در کجا از چه متخصصی برای چه موضوعی استفاده کنیم به نگاه ما و جایی که قرار است از آن استفاده کنیم برمیگردد.»
پزشکیان افزود: «ایران پر از مربی است اما گاهی ممکن است مربی از خارج بیاوریم و این مربی، تیم تو را در جایگاه بهتری قرار دهد. اینکه کارشناسی که میآید چه شرایطی داشته باشد را ما تعیین میکنیم. سیاست اقتصادی ما این است که کارشناسان ما در دنیا بازار پیدا کنند. اینکه در روابط خارجی کشاورزی و صنعت را مطرح کنیم نگاههای متفاوت میطلبد.»
پزشکیان: قرار نیست با حرف من مملکت در چالهای بیفتد
او تاکید کرد: «اینکه دوبی و عمارات به این شرایط رسیدند، به خاطر استفاده از فرصتها است. سیاستهای رهبری «نه شرقی و نه غربی» است. هر جا مصلحت، حکمت و عزت ما حفظ شود ما یا آنها صحبت میکنیم. از نظر علمی برای همه اینها باید بر اساس شواهد تصمیم گرفته شود. شواهد و مستندات علمی و تجربی و مجموع کارشناسان میگویند این راه بهتر است و در آن موضوع مشخص با تجربه بینالمللی قابل تحقق است نه اینکه اگر من می گویم دل و روده من را بیرون بریزند.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: «قرار نیست با حرف من مملکت در چالهای بیافتد. باید بگوییم قانون چه میگوید و کارشناس چه میگوید و دنیا چه نگاهی دارد.»
پزشکیان: پول فیلترشکنها به جیب چه کسی میرود؟
پزشکیان تاکید کرد: «در تمام دنیا در موقعیتهای خاص محدودیتهایی وجود دارد اما اگر استمرار پیدا کند در مواقع غیر ضرور هم اشکال دارد. ما در بحثهای اداری بیمارستانی، بانکی، دانشگاهی به اینترنت احتیاج داریم، ارتباط با دنیا براساس این سیستم است نمیتوانیم بگوییم در یک قفس به دور از دنیا میخواهیم زندگی کنیم؛ باید با صاحبان شرکتها و این برنامهها صحبت کنیم و در خصوص جزئیات به توافق برسیم. دولت میتواند بنشیند قرارداد ببند.»
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: «پول فیلترشکنها به جیب چه کسی میرود؟ چه بلایی سر کسانی که از فضای مجازی کسب و کار داشتند آمد؟ از زندگی ساقط شدند.»
پزشکیان: الان که خبری نیست برای چه فیلتر است همه چی؟
او ادامه داد: «ما میتوانیم در مواقعی که نیاز است از فیلتر شکن استفاده کنیم همه دنیا اینطور است اما ایران در مواقع عادی از فیلتر شکن استفاده میکند و مردم برای آن پول میدهند و بیشتر از اینترنت حتی برای ان هزینه میکنند.»
پزشکیان تاکید کرد: «الان که خبری نیست برای چه فیلتر است همه چی؟ دانشگاهها، بیمارستان، ها بانکها به مشکل خوردند؛ باید مردم در این فضا راحت زندگی و درآمد کسب کنند دنیایی از فرصتها و امکانات در این فضا وجود دارد.»
پزشکیان: نباید از چرخه تولید در دنیا بیرون بیایم
او افزود: «کجای دنیا در این مسئله مثل ما عمل میکند؟ ما کاری میکنیم که مردم از زندگی ساقط شوند. ماشینی که ۲۰ هزار دلار است در داخل ایران ۱۰۰ هزار دلار میفروشند؛ مرزها را باز کنید»
پزشکیان تاکید کرد: «نباید از چرخه تولید در دنیا بیرون بیایم از چرخه تکنولوژی در حال خروج هستیم؛ نمیتوانیم بگوییم که همه چیز را خودمان تولید میکنیم؛ اینکه کشوری خودش همه چیز را تولید کند، دورهاش گذشته است.»
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: «اقتصاد ۱۲۵ فوق تخصص دارد، که میتوان از آنها نظر گرفت. دید ما حق و عدالت است، در سلامت و آموزش به بازار آزاد معتقد نیستیم. قرار نیست به مادری که بچهاش در حال مرگ است درمان را دریغ کنیم و یا کودکی که در مدرسهای دورافتاده درس خوانده مجبور به رقابت با پولدارها شود.»
پزشکیان اظهار داشت: «در سیاستهای کلی باید دید از کدام تخصص برای کدام هدف باید استفاده کنیم؛ ما اقتصاد دارو، بیمارستان و انواع دیگر داریم و باید از تخصص هریک از متخصصان باید در جای خود استفاده شود. این به دید ما برمیگردد. ایران پر از مربی است اما میتوان از خارج برای بالا بردن مربی استفاده کرد اینکه آن مربی چقدر بتواند کمک کند مهم است.»
پزشکیان: سیاست خارجی باید بستر بازار را برای معاملهگران ما پیدا کند
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: «سیاست خارجی باید بستر بازار را برای معاملهگران ما پیدا کند. اقتصاد صنعت با اقتصاد کشاورزی فرق دارد. در سیاست خارجی برای هدف خاصی باید کارشناس خاصی داشت. سیاستهای رهبری و امام نه شرقی و غربی است و هر جا مصلحت و عزت و حکمت ایجاب کند اقدام خواهیم کرد. برای تصمیمگیری ابزار علمی و تجربی و کارشناسی وجود دارد.»
پزشکیان گفت: «با حرف من نمیتوان دل و روده کسی را بیرون ریخت و باید به دیدگاه علمی و کارشناسی و تجربه بینالمللی و شواهد تصمیم گرفت؛ قرار نیست با حرف من مملکت در چالهای بیافتد که نتواند بیرون بیاید. استراتژیک پلنینگ فقط در درون سازمان میتواند باشد، اینطور که نمیتوان برنامه نوشت. یک نفر بیاید درباره همه چیز بگوید برنامه دارم صرفاً کپی پیست کردن است؛ امکان ندارد کسی برنامه بنویسد اما داخل آن سازمان نباشد؛ مشکل ما در کشور نبود راه حل نیست، مشکل ما آدمهایی است که علم، مهارت و انگیزه را ندارد.»
پزشکیان ادامه داد: «مشکل ما الان اختلافات است، با fatf در زمان یک دولت موافقت میشود، اما در زمان دولت دیگر مخالفت میشود. بدون سیاست خارجی میشود زندگی کرد اما زندگیبخور نمیر میتوانیم داشته باشم، اگر میخواهیم رشد کنیم باید ارتباطات خود را افزایش دهیم؛ اگر میخواهیم در دنیا رشد کنیم هرچه ارتباطمان را بیشتر کنیم بهتر میتوانیم زندگی کنیم. اول از همسایهها شروع کنیم و بعد هرچه توانستیم جلوتر میرویم.»
پزشکیان در بخش نهم صحبتهای خود اذعان داشت: «منظور شما این است که افایتیاف و برجام را قبول نخواهیم کرد. این را شفاف به مردم بگویید. بالاخره شما نظرتان در مورد اینها چیست؟ شما چه برنامهای دارید؟ اگر به تعهدات عمل نکردند شما چه میکنید؟ ما نفت را چند میفروشیم؟ بشکهای چند؟ قیمتی که مجلس در بودجه میگذارد به همان قیمت میفروشند؟ شما شفاف بگویید نفت را بشکهای چند میفروشید؟ ما مشابه دنیا میفروشیم؟ اصلاً امکان ندارد.»
او افزود: «اگر خوب می خرند چرا از وضع مردم این است؟ چرا این قدر بدبخت هستند؟ مسأله خیلی روشن است. آقای دکتر در این رشته کارشناسی هم هست. همین الان به دلیل نداشتن تکنولوژی تفتی که ما از زمین میکشیدم ۱۸ درصد است در حالی که در دنیا ۴۶ درصد است. ما داریم سرمایه نسلها را دفن میکنیم. ما راستش را نمیگوییم. آدمی پیدا میشود سه میلیارد نفت را برده و پولش را خورده و در زندان است. مگر میشود کسی ۱۰ کشتی نفت را ببرد و بفروشد و پولش مشخص نشود؟»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: «قطر گاز ما را گرفته بعد ما به عنوان دومین مملکت دارای این سرمایه زمستان گاز نداریم. دولت قبل نکرد، آقای شهید رییسی چرا درستش نکرد؟ آن زمان که بدتر شد. تحریمهای فلج کننده اجازه نداد. ما برجام را نپذیریم شما چه میخواهید در مملکت انجام دهید؟ یک نقشه داشته باشیم. ما روزانه به خاطر سوءمدیریت و نبود برنامه داریم به مملکت ضرر می زنیم و سرمایههای مملکت را گم و گور میکنیم.»
پزشکیان تصریح کرد: «اینکه بلد باشیم چگونه صحبت کنیم هنر است. گفتوگو، گفتوگو است و برادر با برادر و پدر با پدر و بچه با پدر گفتوگو میکنند و اگر جور در نیاید با هم قهر میکنند و میروند. اینکه چگونه میتوان گفتوگو را به نتیجه رساند و اینکه من بگویم به هیچ عنوان نخواهد شد با هم تفاوت دارد.»
پزشکیان: چرا میزان چاپ پول دو، سه برابر شده است؟
او در پاسخ به این سوال که «در شرایطی آمریکا سردار سلیمانی را شهید میکند و میخواهد فروش نفت را به صفر برساند چه میکنید؟»، ادامه داد: «بحث شهید سلیمانی جدا است. آمریکا بخاطر بحثهای مثل شکست در غزه و سوریه این کار را میکند. چون مانع اجرای برنامههای آنها شده بود و آنها را در حوزههای مختلف شکست داده پس او را ترور کردند. این چه ربطی به دعوای بعد از آن قضیه دارد؟ چرا بازرگانان ما نمیتوانند راحت به اروپا بروند؟ ما چه کردیم که دنیا با ما این چنین است؟ در همین همسایهها چرا ترکیه پول ما را نمیدهد؟ چرا چین دلار ما را پس نمیدهد و هر جنسی دلش میخواهد به ما غالب میکند؟ چرا همین قرارداد ۲۵ ساله را اجرا نمیکند؟ نخواهند کرد برای اینکه یک حلقه جامع است. افایتیاف مانند فیفا است. اگر زیر بار حرف آنها نرویم ما را بازی نمیدهند. اگر به آن عمل نکنیم ما را در بازیهای جهانی راه نخواهند داد. بگویید اگر اینها را نکردید چه بلایی میخواهید سر مردم بیاورید؟ چرا میزان چاپ پول دو سه برابر شده است؟»
پزشکیان: اول در داخل باید به همگرایی برسیم
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در رابطه با عمل نکردن دولت بایدن به تعهدات خود بیان کرد: «اقتصاد مقاومت؛ بارها گفتم اول در داخل باید به همگرایی برسیم و گرههایی که در نفت و گاز و تورمهایی که ایجاد میکنیم علمی حرف بزنیم و بعد به دنیا ثابت کنیم میتوانیم بایستیم. در عین حال رای اینکه از قافله عقب نمانیم بر اساس عزت، حکمت و مصلحت گفتو گو کنیم. در معامله باید یک چیزی بدهی و یک چیزی بگیرید. گفتگو روش و علم دارد. اینکه چگونه؟ باید دید چطور میتوان با مدیریت و هدر ندادن سرمایه و بزرگ نکردن دولت به آن عمل کرد. باید بتوانیم معامله را جوش دهیم. باید اقتصاد مقاومتی، مدیریت داخلی را کنار بگذاریم و درست عمل کنیم، سوخت خود را هدر ندهیم.»
پزشکیان در بخش پایانی سخنان خود گفت: «میگویید ما تشخیص ندادیم، شما که تشخیص دادید بگویید چه میکنید؟ برنامه شما چیست؟ آقای دکتر راه حل را بگو. برنامه اینها نیست و اینها که شما گفتید همه جهت گیری است. شما بگویید ما جانمایی کردیم اینها برنامه است. این را اعلام کنید. به سایت شما مراجعه کردیم چیزی جز عکس نبود. برنامه از نظر علمی روش، مسیر و صاحبان فرایند دارد. روش نوشتن برنامه این است که»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: «مگر شما به دولت رئیسی معتقد نیستید؟ کارهایش خوب بوده یا نه؟ قانون برنامه را او به مجلس داده است. کار کارشناسی انجام شده است دیگر؟ برنامه وقتی میگویید یعنی هر قدر آدم قویای باشید نمیتوانید برنامه برای همه جا بنویسید. شما نمیتوانید برای یا آدمهای شما کپیپیست کردند یا نمیتوان برای هر جا یک نفر برنامه بنویسد. آن برنامهای که نوشتید علمی نیست و چارچوب علمی ندارد.»
پزشکیان اظهار داشت: «از علم حرف میزنید، بگوید چارچوب علمی در فناوری یعنی چه؟ اینکه حرف بزنیم که برنامه نیست و یک چشمانداز میخواهید بنویسید باید با کوچکترین آدم آن سازمان صحبت کنید. قرآن ما مگر راهنمای ما نیست؟ چرا به آن عمل نمیکنیم؟ هنر آن است که طبق آنچه داری یک چیزی بنویسید اجرا شود. با این روند امکان رشد ۸ درصد از نظر علمی وجود ندارد.»
او بیان کرد: «چرا آنهایی که برنامهها را اجرایی نکردند محاکمه نمیکند؟ شهید رییسی ای که دوست داشتید چرا نتوانست کاری کند؟ گوشت و مرغ چند شد؟ مردم ناراضی هستند چون زندگی شان نمی چرخد. شما مردم را ناراضی کردید. تمام آدمهایی که استخدام کردید آدمهای دور و بر شما هستند. من بیشترین اعتراض را به روحانی در دولتش داشتم. شما در سایه دولت رییسی بودید چرا نیامدید به افتاب؟ کجا را موفق عمل کردید؟ زمان عمل با تئوری تفاوت دارد.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: «میان اداره یک دکان و یک مملکت تفاوت وجود دارد. رییس شورای عالی امنیت ملی رئیسجمهور است و تصمیم را در نهایت مقام معظم رهبری میگیرد. نگو چون من رئیس بودم. رهبری هر جا صلاح نمیدید و خوشش نمیآمد اجازه اجرا نمیداد. آدمی که یک اداره را اداره نکرده باشد چطور میتواند رییس یک سازمان باشد؟ شما کدام اداره را اداره کردید؟»
پزشکیان بیان کرد: «دوست من کیست؟ من عضو هیچ حزب و گروهی نیستم. من مسعود پزشکیان معتقد هستم اگر حکومت میخواهد درست شود باید به دستور خدا و فرمان اما م عمل کنند. جلوتر از شما اعلام کردم و جلوی چشم مردم اعلام میکنم همین امروز از انتخابات کنار میروم اما شرطش این است اگر میتوانید رشد ۸ درصدی را اعمال کنید، اگر نتوانستید اجرا کنید اعدامتان کنند. ۴۵ سال دارید حکومت میکنید چرا مشکلات حل نشده است؟ دولت قوی باید پشتوانه قوی داشته باشد. از نظر علمی کشی که امتحان نداده و بررسی نکرده و قدرت خود را در بنگاهی رصد نکرده نمیتواند موفق باشد.»
پزشکیان: قفل سیاست خارجی این است که پول و منابع ما را دارند میخورند
او افزود: «قفل سیاست خارجی این است که پول و منابع ما را دارند میخورند و نابود میکنند و شما میگویید ما یک دنیا فرصت داریم. دوستان شما همان آدمهای هستند که سفارت عربستان صعودی را آتش زدند. همان آدمها الان در ستاد شما هستند و با شما کار میکنند و در همین صدا و سیما کار میکنند. کسی را گرفتند؟ شما که حکومت در سایه بودید میگفتید بگیرند. من آن زمان چه کاره بودم؟ دولت وقت چه کاره بود اصلاً؟»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: «ما باید هستهای را داشته باشیم و باید دفاع کنیم یک بحث است اما اینکه برجام و افایتیاف را قفل کنیم و بعد بگوییم برنامه داریم.»
این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری گفت: «سیاست خارجی یعنی تشخیص تهدیدهای و بحرانهای پیش رو با صداقت و واقعنگری. در همین راستا سیاست خارجی از نظر من یعنی آرامش روحی و روانی مردم. سیاست خارجی من وسیلهای است برای متوقف کردن روند مهاجرت جوانان و ایجاد زمینه بازگشت ایرانیان خارج از کشور. برای من سیاست خارجی یعنی کاری کنیم که ایرانیان بتوانند برای بلندمدت خود برنامه بریزند. سیاست خارجی من برای رفاه مردم و ایجاد انگیزه ماندن و ساختن و رشد اقتصادی و توسعه نه به هزینه مردم و در یک کلام برای مردم است.»
پزشکیان در پاسخ به جلیلی در بخش جنجالی پایانی مناظره گفت: «شما میگویید پایبند به اجرای قانون برنامه هفتم هستید ولی در عین حال معتقدیم که رشد ۸ درصدی که در برنامه هفتم مورد تاکید قرار گرفته قابل تحقق نیست، بنده همین جا در جلوی چشم این مردم اعلام میکنم همین امروز از انتخابات کنار میروم به شرطی که آقای جلیلی این رشد ۸ درصدی را محقق کند ولی اگر نتوانست رشد دهد، اعدامش کنند!»
«مسعود پزشکیان» کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بامداد امروز «سهشنبه، ۱۲ تیرماه»، پس از پایان اولین مناظره از دور دوم تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری گفت: «امیدواریم کاری کنیم ۶۰ درصدی که پای صندوق رای نیامدند از ما راضی شوند. اگر بخواهیم در کشور به جایی برسیم باید اختلافات و مشکلات داخلی را حل کنیم. باید اقتصاد مقاومتی در داخل شکل بگیرد.»
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در پایان تاکید کرد: «باید بنشینیم چانه بزنیم و مشکلات خودمان با دنیا را حل کنیم.»
مسعود پزشکیان در مناظره اول مرحله دوم انتخابات چه ریاست جمهوری گفت؟
«مسعود پزشکیان» در اولین مناظره مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری گفت: «خبری از ما در رسانهها در خصوص افزایش قیمت بنزین مطرح کردند؛ مردم بدانند ما بدون رضایت مردم هیچ کاری نخواهیم کرد.»
نظر شما