شناسهٔ خبر: 67468304 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

جلیلی: پیشرفت امروز ما حاصل مشارکت مردم است

سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در رسانه ملی گفت: اگر ما امروز قدرت، پیشرفت و موفقیت‌هایی را داریم، این حاصل مشارکت مردم است

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: اولین مناظره در دور دوم سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در رسانه ملی دقایقی قبل آغاز شد. وی در ابتدا گفت: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران و حرکت بزرگ حضرت امام این بود که امروز امروز ما شاهد هستیم و همه دنیا اعتراف دارند که مردم هستند تعیین؛ همین روز جمعه که مردم آمدند و رای دادند همه منتظر بودند نتیجه انتخابات چه چیزی است؛ چون یک چیز از قبل تعیین شده نبود مردم بودند که با آرای خودشان تعیین کننده بودند.

همچنان که جمعه آینده نیز دوباره چنین چیزی رقم خواهد خورد و این از افتخارات نظام ما است. جلیلی ادامه داد: اگر ما امروز قدرت، پیشرفت و موفقیت‌هایی را داریم وقتی نگاه می‌کنیم، این حاصل مشارکت مردم است؛ وقتی همه مردم در این عرصه حضور پیدا می‌کنند در اینکه مشارکت داده بشوند در اداره که کشور و اینکه در برابر برخی از مشکلات چگونه باید ایستاد_ مهمترین آن دفاع مقدس بود، وقتی به ما حمله شد همین مردم آمدند و کشور را عبور دادند از مشکلات_ همچنان که در عرصه‌های دیگر هم مردم هستند که موفقیت‌ها را شکل می‌دهند.

وی مطرح کرد: لذا آن چیزی که بنده روی آن تاکید دارم این است که باید این نقش را پاس بداریم؛ اینکه ما در شعارمان گفتیم هر ایرانی نقش پرشکوه و اگر ما می‌گوییم یک جهان فرصت باید نتیجه‌اش یک ایران جهش باشد این راهی ندارد جز با مشارکت مردم و وظیفه دولت این است که این بستر را فراهم کند؛ وظیفه دولت این است. جلیلی اظهار داشت: برای هر ایرانی، زن، مرد، جوان و نوجوان‌های ما احساس کنند متناسب با استعدادی که دارند می‌توانند نقش آفرین باشند.

این نامزد انتخاباتی تصریح کرد: دولت باید این نقش آفرینی را ایجاد کند؛ لذا یکی از برنامه‌های مهم دولت بنده حتماً این خواهد بود که مشارکت مردم حتماً و حتماً روز به روز بتواند در عرصه‌های مختلف جدی‌تر و موثرتر در اداره کشور باشد؛ چه در اقتصادشان فرهنگش و سیاستش. جلیلی در ادامه گفت: اینکه بنده بار‌ها به مردم و عزیزانمان عرض کردم گفتمان دولت سایه این یعنی مشارکت مردم؛ یعنی هر کسی به اندازه وسع خودش باید تلاش کند روند کشور به سمت بهتر شدن پیش برود.

وی با بیان اینکه اگر دولت و مجلس سر کار است منتخب مردم هستند، تصریح کرد: اگر این دستگاه‌ها کاری انجام می‌دهند، ولی اگر کسی احساس کند این کارشان اشکال دارد باید تصحیح بشود و مردم باید کمک کنند؛ اگر احساس کنند که این کار ناقص است کمک کنند که این کار تکمیل شود و اگر خوب است کمک کنند آن تقویت شود.

من این را یکی از موفقیت‌های نظام می‌دانم که این بستر را فراهم کرده، ولی حتماً باید به سمت مطلوب روز به روز پیش برویم. وی ادامه داد: ما در همین بحث‌های دولت سایه‌مان یکی از موضوعاتی که انجام می‌دهیم این است که هر موضوع یک وضع موجود دارد و یک وضع مطلوب؛ به وضع موجود نباید اکتفا کرد و باید به سمت مطلوب پیش رفت؛ خود مشارکت مردم یکی از این موضوعات است.

جلیلی تاکید کرد: اتفاقا ما معتقدیم برای رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب باید از خود مردم استفاده کرد؛ خود مردم بیایند مشارکت کنند و به او برسند. این نامزد انتخاباتی گفت: باید دید چرا مشارکتمان در انتخابات کم شده است؛ به هر حال باید شما یک برنامه‌ای را داشته باشید که مردم با انگیزه‌ای بیشتر و شوق بیشتر به این عرصه فعال باشند و حرکت کنند.

در ۴۸ ساعت گذشته کلی مطلب علیه من تولید شده که هیچ‌کدام ارتباطی به موضوعات مردم ندارد
وی اظهار داشت: اینکه شما برای هر یک از استعدادهایتان متناسب با آن توانمندی که دارید بستر فراهم کنید یکی از نمونه‌های این موضوع است. شما نمی‌توانید استعداد‌ها را در یک جا بستر را برایش باز نکنید در آن جایی که لازم است، و بعد شما در انتخابات بگویید شما شرکت کن؛ نمی‌شود موقع انتخابات شما ولو شده در فلان روستا صندوق رای را با هلیکوپتر ببرید که رای بدهند، اما در وقت‌های دیگر آن‌ها را رها کنید.

جلیلی در بخش دوم سخنانش بیان کرد: باید اگر ما انتظار داریم مردم مشارکت کنند مردم را ما نیز ببینیم؛ آن‌ها بیایند در این عرصه‌ها و آن‌ها متقابلاً احساس کنند که با مشارکت خودشان یک حرکت جمعی را با دولت می‌توانند شکل دهند. وی افزود:، اما چرا این مسئله پیش نمی‌آید، چون واقعاً خیلی از این‌ها دیده نمی‌شوند؛ شما در همین نظرسنجی‌هایتان اشاره کردید که مردم چه مشکلاتی داشتند و چه نکاتی را بیان می‌کردند؛ اشاره‌ای که برادر من جناب آقای پزشکیان داشتند اتفاقاً اشاراتی است که به جاهاییست که اتفاقاً مردم این‌ها را زیاد بیان نکرده بودند؛ یکی از نکات بنده این است؛ شما می‌فرمایید مردم باید دیده بشوند این حرف درستی است؛ بسیاری از کارگران و محرومان ما و کارگران فصلی و ساختمانی می‌گویند به عنوان مثال ما در این عرصه‌ها نمی‌بینیم شما صحبتی بکنید. وی ادامه داد: صحبت از زنان فرمودید؛ ما اکنون چند میلیون زن بد سرپرست یا بی‌سرپرست داریم که این‌ها دارند سرپرستی خانواده را انجام می‌دهند؛ این‌ها باید در برنامه شما دیده بشود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مطرح کرد: در برنامه‌های کشور باید دیده بشود که او احساس کند که با این‌ها می‌تواند بهتر پیش برود؛ یا اگر همان که خود مردم در نظرسنجی‌ها بیان کردند که اگر صحبت از گرانی و تورم است او باید ببیند که شما برای این‌ها برنامه دارید. اگر شما آمدید و گفتید و بنده برنامه‌ای ندارم و موضوعی نیست به او می‌گوید وارد چه عرصه‌ای بشود. وی یادآور شد: مردم در هفته جاری در یک فضای مردم سالاری دینی پای صندوق‌های رأی رفتند، اما هنوز نتایج اعلام نشده بیایند به حدود ۱۰ میلیون جمعیت کشور بگویند شما طالبان هستید؛ آیا این موضوع کمک کننده است باید بگوییم در فلان موضوع فلان راه حل را داریم.

اینطور به مردم القا شد که فلانی طالبان است به جای اینکه بگوییم راه حل‌های ارائه شده از سوی وی کافی بوده یا خیر؟ جلیلی ادامه داد: باید فراتر از این‌ها به حل مسئله بپردازیم و نه تنها مشکل را حل کنیم، بلکه فرصتی برای مردم ایجاد کنیم تا احساس رضایت کنند. وی تصریح کرد: اگر ما صحبت می‌کنیم از اینکه مردم باید بیایند پای کار، مردم باید احساس کنند؛ همان ۶۰ درصدی که ایشان فرمودند باید احساس کنند که آیا مسئله آن‌ها مطرح شد یا نشد.

جلیلی ادامه داد: تازه بگوییم باید برویم مسئله را بررسی کنیم، بعد راه حل‌هایش را پیدا کنیم و بعد ببینیم چه چیزی است؛ خوب این طبیعی است القای ناامیدی می‌کند؛ اما اگر شما آمدید مسئله را درست شناختید به مردم در همین حرف‌هایی که ما دارند می‌شنوند احساس کنند که این مسئله‌اش است و راه حل دارد و می‌تواند کمک کند به این بازنشسته به این کارگر.

این نامزد انتخاباتی تاکید کرد: ما یک بحث شغل داریم یک بحث امنیت شغلی؛ بنده هر شهری که می‌روم یکی از سوالات این است که تکلیف امنیت شغلی ما چیست و ما باید چه کنیم؟ اگر احساس کند که این راه حل برایش پیش نمی‌آید حتماً نمی‌تواند انگیزه لازم را داشته باشد ضمن اینکه بنده معتقدم ما در این زمینه باید فراتر از این کار کنیم، نه تنها بگوییم مسئله شما حل می‌شود بلکه بگوییم فرصتی ایجاد می‌کنیم که تو از همه به کارگیری استعدادت احساس رضایت کنی.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که «چه توصیه‌ای به رقبا و رفقای خود دارید؟» به موضوع اخلاق انتخاباتی اشاره کرد و در این باره گفت: من توصیه که از ابتدای شروع انتخابات داشتم به همه دوستان گفتم که هیچ وقت به خاطر دنیای افرادی مثل من آخرت خود را خراب نکنید و تقوا را رعایت کنید و به آن‌ها توصیه کردم حدود فعالیت سیاسی و خط قرمز تقوای الهی را رعایت کنند، زیرا همه این‌ها را باید جواب دهند. وی با اشاره به اظهارات مسعود پزشکیان ادامه داد: راجع به همین مسئله که جناب پزشکیان مطرح کردند (شعار مرگ بر منافق به پزشکیان) من وقتی شنیدم بلافاصله به دوستان در ستاد گفتم که ببینید چه کسانی این کار را انجام داده است و حتما اکر آقای پزشکان هم اعتراض نکرد شما اعتراض کنید.

جلیلی افزود: ممکن است در همین عرصه‌ها کسانی برای اینکه فضا را مشوش کنند چنین اقداماتی انجام دهند. بلافاصله گفتیم این مسئله پیگیری و حتما محکوم شود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برخی اوقات افرادی ممکن است رفتاری غلط انجام دهند، اما مشکل ما این است که اگر خودمان یا ستادهایمان و افرادی که مسئولیت رسمی دارند در عرصه‌ها بد اخلاقی انجام دهند حتما مضموم است و باید جلوی آن گرفته شود. وی اضافه کرد: مهم‌ترین موضوع این است که الان یک فرصتی است که میلیون‌ها نفر دارند ما را تماشا می‌کنند و می‌ببینند مشکل چیست.

همانطور که دکتر پزشکیان اشاره کردند مشکل آمریکا نیست و بعضی وقت‌ها مشکل خود ما هستیم، زیرا خیلی وقت‌ها خیلی از موضوعات را ما انجام ندادیم و مردم آن را پای آمریکا نمی‌گذارند.

جلیلی اظهار داشت: اشاره کردند به برنامه ششم؛ چرا اجرا نشد و برنامه ششم زمان مجلس دهم و دولت دوازدهم بود و اتفاقا هم مجلس و دولت دست کسانی بود که حداقل در نگاه با ما متفاوت بود و به دولت تدبیر و امید و به مجلس نیز مجلس امید می‌گفتند. سوال اینجاست چرا این برنامه اجرا نشد.

وی توضیح داد: در اینجا باید این‌ها را بحث کنیم که اگر به قول آقای دکتر پزشکیان این برنامه خوبی بوده و می‌توانسته کمک کند چرا اجرا نشده است. اگر شما در جایگاهی مثل مجلس که نقش نظارتی دارد و اینکه باید اجرای برنامه‌ها را دنبال کند، برنامه مثل کارنامه دانش آموز است و نمی‌توان آخر سال آمد که قبول نشده ای. پدر دلسوز کسی است که هر شب دنبال کند که فرزندش درس می‌خواند تا آخر سال مردود نشود.

جلیلی اظهار داشت: کار مجلس و نهاد‌ها اتفاقا نظارت است و آقای دکتر پزشکیان نایب رئیس مجلس بودند که به همین مسائل رسیدگی کنند که چرا قانون اجرا نشده است.

مخصوصا در عرصه‌ای که تخصص خودشان بودند و ایشان وزیر بهداشت بودند و باید پیگیری می‌کردند که چرا فقط ۳۰ درصد نظام سلامت اجرا شده و باقی قوانین اجرا نشده است و اتفاقا همین جا جایی است که من به نقش مردم تاکید دارم؛ یعنی اگر شما به مردم نقش دهید آن موقع اگر مجلس و دولت در وظیفه خود کوتاهی کند اینطور نیست که کار تعطیل شود و بعد پنج سال بگویید ۳۰ درصد کار انجام نشد.

وی مطرح کرد: بعد نیز مردم هم باید بتوانند این هشدار و پیگیری و مطالبه را داشته باشند که این طرح سلامت و غذایی، کشاورزی چرا پیش نمی‌رود. آنچه ما از هر دانشگاهی خواستیم که بشود دولت سایه همین بود که قدم به قدم مباحث را دنبال کند و موثر باشد و بر آن کار کند. مثلا موضوع حقوق اهل سنت یکی از بحث‌های بسیار خوب است. اهل سنت و اقوام ما حقی دارند. چه رای به من بدهند چه ندهند.

وی با بیان اینکه وظیفه دولت و نظام این است که حق را انجام دهند اگر شایسته سالاری و حقوق سیاسی و مشارکت در بحث‌های مختلف است، افزود: این خیلی رفتار بدی است که موضوع حقوق اقوام به معامله تبدیل شود؛ اگر این حل است که باید همواره باشد و نباید حقوق مردم وارد معاملات شود.

باید تعامل شود که اقوام ما مثل همه مردم ایران ایفای نقش کنند. نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: شعار ما که بر اساس باور، رویکرد و توصیف و برآورد ما از صحنه است، هر ایرانی یک نقش پرشکوه شامل همه ایرانیان است و زن و مرد و اقوام و مذاهب مختلف باید در آن نقش ایفا کنند.

وی ادامه داد: اگر می‌خواهی از فضای مجازی خوب استفاده کنی باید سرعت شایسته هم داشته باشد که بتوانی بهره ببری. جلیلی اظهار داشت: در عرصه‌های مختلف اگر مسوولیت پذیری را که نباید سلیقه‌ای باشد، باید قانون باشد و نباید هر روز عوض شود باید یک چیز مشخصی باشد؛ این موقع، فضای مجازی ما می‌شود فضای مجازی موثر.

نظر شما