به گزارش سینماپرس، نمایشگاه پوستر، نقاشی و عکس «خادمان ملت» عصر یکشنبه ۱۰ تیر ماه در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری افتتاح شد.
در این نمایشگاه آثاری مرتبط با شهدای خدمت به نمایش درآمده است که این آثار در جریان برنامه همآفرینی هنرمندان برای روایت مقام شهدای خدمت و برای استقبال از پیکرهای شهدای خدمت برنامهریزی شده بود که گزارش مهر با عنوان «پایتخت میزبان «قهرمان ایران» میشود / امام هشتم مهمان تازه دارد» نیز در همین راستا منتشر شد.
از جمله هنرمندان گرافیست فعالی که در نهضت مردمی پوستر انقلاب حاضر بودند و طرحهای گرافیکی و حرفنگاریشان با موضوع شهدای خدمت منتشر شد، میتوان به محمدرضا دوست محمدی، صابر شیخرضایی، حسین فردوسیان، سیدمحمدرضا میری، امیرعلی واحدی، سجاد تیموری، سیدجواد رضوی، محمد افراز، سجاد دشتبان، حمید قربانپور، سعید کریمی، مرتضی علیشاهی، محسن گلآرایش، محمدرضا خسروانی و سارا نجفی اشاره کرد که نمایشگاه پیشرو منتخبی از این آثار را به نمایش گذاشته است.
نمایش لحظات روحانی و هنرمندانه در «خادمان ملت»
محمد زرویی سرپرست مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره نمایشگاه «خادمان ملت» توضیح داد: هنرمندان به مناسبت شب میلاد امام رضا علیه السلام در حرم رضوی مهمان بودند و به خلق اثر میپرداختند که خبر تلخ سقوط بالگرد رسید اما دوستان همان شب کار کردند به این امید که خبرهای خوب سلامتی ایشان بیاید که اگر توجه کنید برخی آثار، امیدوارانه هستند. در روز اول و دوم، حدود ۶۰۰ اثر خلق شد و در کل کشور نیز دوستان از هستههای مختلف هنری در قالب عنوان «نهضت مردمی پوستر انقلاب» به تولید اثر پرداختند. همچنین، چندین هنرمند عکاس نیز از مراسم تشییع شهدای خدمت عکاسی کردند.
وی با بیان اینکه این آثار برای عرض ارادت هنرمندان به شهدای خدمت خلق شدند، گفت: نمایشگاه «خادمان ملت» که تا ۱۶ تیر ماه در گالری عالی حوزه هنری برپاست، حاصل منتخبی از آن ۶۰۰ اثر؛ شامل ۵۵ پوستر، ۸ طراحی و نقاشی و ۳۳ عکس از مراسم تشییع شهیدان خدمت است. همچنین، بنا داریم در گالریهای مجازی حوزه هنری «نگارستان» آثار را به نمایش بگذاریم. هیات انتخاب این نمایشگاه نیز مسعود نجابتی، صابر شیخ رضایی و سیدمحمدرضا میری بودهاند.
اما در بخش دیگری از نمایشگاه آثار نقاشی و پرترههایی از شهدای خدمت در دیوار گالری عالی دیده میشود که کار هنرمندانی چون حسین عصمتی و عبدالحمید قدیریان است. همچنین، در جوار گالری عالی، پرترهای از شهید رئیسی به نمایش گذاشته شده است که کامیار صادقی آن را خلق کرده است.
ترسیم حال و هوای روحی شهید رئیسی در یک نقاشی
کامیار صادقی هنرمند نقاش که با یک اثر نقاشی در این نمایشگاه حضور دارد، درباره آن به خبرنگار مهر گفت: عنوان نقاشی من «خادم الرضا» و پرترهای از شهید رئیسی است اما برای اینکه پرتره محض نباشد، سعی کردم حال و هوای ذهنی و روحی ایشان را ترسیم کنم به همین دلیل در پس زمینه آن از بارگاه حضرت امام رضا (ع) بهره گرفتم و رنگ کار نیز به دلیل اتفاق تلخ، تیره است و رنگ آسمان نیز به تبع فضای معنوی متشکل از بارگاه و پرندههای حرم، روحانی است.
وی با بیان اینکه این اثر طی ۱۰ روز تکمیل شده است، تکنیک آن را رنگ روغن و اکرلیک در سبک رئال دانست که ردپایی از سوررئال در آن دیده میشود.
صادقی که بیشتر نقاشیهایش، مفهومی است، درباره این اثر عنوان کرد: سعی میکنم در کارهایم دنبال مفاهیم انسانی، اجتماعی و مذهبی باشم که فقط صرفاً نقاشی کردن نباشد و ضمن اینکه از نقاشی لذت میبرم، سعی میکنم از ویژگیهای یک نقاشی معمولی فاصله بگیرم.
تلاش میکنم در ترسیم پرترههای شهدا، به دنبال ویژگی های مذهبی و روحانی آنها باشم تا انسان زمینی را تصویر نکنم.
وی درباره ویژگی خاص نقاشی شهید رئیسی گفت: سوال سختی است چون من تا به حال از نزدیک شهید رئیسی را زیارت نکرده بودم و برای کار هم به ما چند عکس دادند تا از بین آنها برای کارمان انتخاب کنیم که معمولاً از روی عکس نیز نمیتوان قضاوت کرد. من معمولاً شباهت و وضوح تصویر برایم مهم است و سعی میکنم از تجربههای شخصی خودم بهره بگیرم. حسی که این عکس به من میداد، مظلومیت در چهره ایشان بود.
صادقی تصریح کرد: تلاش میکنم در ترسیم پرترههای شهدا، به دنبال ویژگی های مذهبی و روحانی آنها باشم تا انسان زمینی را تصویر نکنم.
هنرمند عاشق هیچوقت نقاشی را جایگزین هوش مصنوعی نمیکند
این هنرمند نقاش در پایان در پاسخ به پرسشی درباره جایگاه نقاشی پرتره در دورهای که هوش مصنوعی و عکاسی حضور دارد، گفت: من خیلی به هوش مصنوعی اشراف ندارم و به رایانه هم مسلط نیستم. به اعتقاد من، عکاسی جای خودش را دارد و در عصر امروز به هوش مصنوعی هم نیاز داریم اما من به عنوان نقاش، هیچ زمان آن را جایگزین نقاشی نمیکنم، چون روح و احساسی پشت آثاری که با هوش مصنوعی طراحی شده باشند، وجود ندارد. هنرمندی که عاشق باشد هیچوقت نقاشی با دست را جایگزین تکنولوژیها نمیکند.
نظر شما