به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، در پی دعوت پیامبر گرامی اسلام (ص) به مسیحیان نجران برای گرویدن به دین مبین اسلام، این افراد دعوت حضرت نبی اکرم (ص) را نپذیرفتند و خواستار مباهله شدند. مباهله بهمعنای لعنت کردن یکدیگر و نفرین کردن و کیفیت آن به این گونه است که افرادی که درباره مسئله مذهبی مهمی گفتگو دارند در یک جا جمع میشدند و به درگاه خدا تضرّع میکردند و از او خواستار رسوایی و مجازات فرد دروغگو میشدند.
نمایندگان مسیحیان نجران در تاریخ ۲۴ ذی الحجه سال دهم هجری برای مباهله آمدند و حضرت رسول اکرم (ص) به همراه حضرت فاطمه زهرا (س)، حضرت امیرمومنان امام علی (ع)، حضرت امام حسن (ع) و حضرت امام حسین (ع) نیز حاضر شدند. مسیحیان نجران با مشاهده چهره نورانی پنج تن آل عبا (ع) از مباهله دست کشیدند و به حقانیت پیامبر مکرم اسلام (ص) و اهل بیت (ع) اعتراف کردند و خواستار قرار گرفتن زیر لوای حکومت اسلامی شدند.
پس از این رویداد بزرگ خداوند آیه ۶۱ سوره آل عمران را نازل فرمود:
فَمَنْ حَاجَّک فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَک مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ الله عَلَی الْکاذِبِینَ
هرگاه بعد از علم و دانشی که (درباره مسیح) به تو رسیده، (باز) کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود؛ آنگاه مباهله کنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.
آیه مباهله از مهمترین اسناد اثبات کننده حقانیت و نشان دهنده عظمت پیامبر گرامی اسلام (ص) و اهل بیت (ع) است .در قرآن کریم همچنین آیاتی دیگر در مورد عظمت و حقانیت اهل بیت (ع) از جمله آیه تطهیر (آیه 33 سوره احزاب ) اشاره شده است .
نظر شما