شناسهٔ خبر: 67410692 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

روایت یک زن از دو بار جانبازی در سردشت

محمدرضا بختیاری

مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنایت شیمیایی سردشت و چهلم شهادت آیت‌الله رئیسی با تقدیر از ۳۴ خانواده شهید و ایثارگر در مکه مکرمه برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، مراسم سالگرد بمباران شیمیایی سردشت با حضور زائرانی از این شهرستان در هتل «نسمات الخیر» مکه مکرمه برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حجت الاسلام والمسلمین هادی اکبری مدیر امور اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری در سخنانی با اشاره به اینکه هرکس که در راه خدا استقامت کند پیروز خواهد شد، اظهار داشت: دشمنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی توطئه و دسیسه‌های فراوانی را برای براندازی جمهوری اسلامی ایران تدارک دیدند و در همین راستا ابتدا خواهان جدایی طلبی شدند سپس به ترور شخصیت‌های برجسته نظام مانند شهید بهشتی و یارانشان روی آوردند و پس از آن جنگ تحمیلی علیه ما را آغاز کردند. یکی از جنایات دلخراش هشت سال دفاع مقدس بمباران شیمیایی سردشت توسط رژیم بعث بود.

روایت از یک زن از دو بار جانبازی در سردشت

مدیر امور اهل سنت بعثه افزود: رژیم بعث عراق که از پیروزی در جبهه‌های جنگ علیه ایران ناامید شده بود، تصور می‌کرد با حملات شیمیایی می‌تواند خواسته‌های خود را بر ملت ایران تحمیل کند. از این رو در روزهای هفتم و هشتم تیرماه ۱۳۶۶، هواپیماهای عراق با بمب‌های شیمیایی به چهار نقطه پرازدحام و متراکم جمعیتی شهر سردشت حمله کردند و زن و کودک و خُرد و کلان و مردم بی‌گناه آن شهر و اطراف آن را آماج گازهای کشنده و دهشتناک شیمیایی قرار دادند.

وی گفت: بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین و وحشتناک‌ترین تهاجم شیمیایی‌ به شهرهای ایران در جنگ تحمیلی بود که آثار و پیامدهای منفی زیادی به بار آورد. جمهوری اسلامی ایران این تهاجم را غیرانسانی اعلام کرد و شهر سردشت را نخستین شهر قربانی جنگ‌افزارهای شیمیایی در جهان بعد از بمباران هسته‌ای هیروشیما نامید. حمله شیمیایی هواپیماهای متجاوز رژیم بعث عراق به شهر سردشت، به شهادت ۱۱۰ نفر و مجروح شدن ۵۰۰۰ تن انجامید و هنوز هم تعدادی از مردم مقاوم و شریف شهرستان سردشت با آثار و پیامدهای این بمباران دست به گریبان هستند.

حجت الاسلام والمسلمین اکبری در پایان با بیان اینکه زائران ایرانی با عزت به سرزمین وحی می‌آیند، خطاب به زائران بیت الله الحرام خاطرنشان کرد: شما به اینجا آمده‌اید تا یاد همشریان شهید خود را گرامی بدارید و بر اساس روایتی از پیامبر اکرم حاجی دو بار متولد می شود بنابراین کوشش کنید تا این حالتان مستمر باقی بماند.

وی افزود: مقاومت وجه مشترک تمام حوادثی می‌باشد که در انقلاب اسلامی ما رخ داده است. همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند پس از شهادت شهدای خدمت خللی در کار نظام وارد نشد و مردم همواره در صحنه حضور دارند.

در ادامه این مراسم، حاج عبدالرحمن باروزی مدیر کاروان زائران سردشتی در سخنانی با اشاره به اینکه کاروان زائران سردشتی متشکل از ۹۸ زائر است، از سردشت بعنوان شهر صلح، آشتی و برادری یاد کرد و گفت: اگر آن روز که سردشت قربانی سلاح های شیمیایی شد مجامع جهانی واکنش نشان می‌دادند، حلبچه نیز درامان می‌ماند، اما نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر چشمان خود را بر روی جنایت سردشت بستند.

صبریه حسن‌زاده از جانبازان بمبارانشیمایی  سردشت در سخنانی گفت: در آن زمان تعداد بسیاری از اعضای خانواده من به شهادت رسیدند. همچنین تعداد دیگری هم تا امروز درگیر عوارض این فاجعه انسانی هستند. پس از شیمیایی شدن هم به دلیل مینهای باقی مانده از دوران جنگ تحمیلی بار دیگر مجروح شدم.

انتهای پیام

نظر شما