«محمد امیدفر»، روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به صدور هشدار جوی سطح نارنجی از سوی این اداره کل و تداوم ناپایداری جوی در چهار روز آینده در استان، افزود: بر اساس نقشه های پیش یابی هواشناسی فعالیت این سامانه بارشی همچنین موجب غرش آذرخش و در نواحی مستعد بارش تگرگ می شود.
وی اظهار کرد: به دنبال فعالیت این سامانه بارشی، آبگرفتگی معابر، مه گرفتگی، برخورد آذرخش، جاری شدن روان آب، طغیان رودخانه ها، سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها و لغزندگی جاده های استان دور از انتظار نیست.
رییس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: در این مدت با توجه به وزش باد به نسبت شدید، احتمال خیزش یا نفوذ گرد و خاک و خسارت به سازه های سبک، سقوط و یا پرتاب اجسام سبک و شکستن سرشاخه های درختان وجود دارد؛ بنابراین محکم کردن سازه های سبک و احتیاط در عبور از کنار ساختمان های نیمه کاره و عدم پارک خودرو در کنار درختان فرسوده ضروری است.
امیدفر، از مسافران و علاقه مندان به طبیعت خواست، از اتراق در حریم رودخانه ها و مسیل ها و انجام فعالیت های کوهنوردی خودداری کرده و دستگاه های خدماتی نسبت به لایروبی مسیل ها و کانال های زهکشی و مهار آبگرفتگی معابر و سیلاب های احتمالی اقدام کنند.
وی همچنین از کشاورزان خواست به توصیه های کارشناسان جهاد کشاورزی استان توجه کرده و از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه ها و نواحی مرتفع خودداری کنند.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است. این استان همواره تحت تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان است.
نظر شما