به گزارش جام جم آنلاین،رسول روستایی افزود: میانگین مصرف برق کهگیلویه وبویراحمد در رور شنبه سوم تیرماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۸مگاوات افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: درحالی که پیک مصرف برق استان در ساعت ۱۲ ظهر روز سوم تیرماه ۵۲۷مگاوات بوده پیک شبانه مصرف برق استان در ساعت ۲۱ بیش از ۵۰۴ مگاوات گزارش شده که نشان دهنده مصرف بالای برق در شبانگاه است.
روستایی اظهار داشت: ۹۳ درصد از مشترکان استان در بخش خانگی و تجاری هستند که این تعداد مشترک در ساعتهای اوج مصرف تابستان بیش از ۶۰ درصد برق استان را مصرف میکنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این در حالی است که در سطح ملی حدود ۳۳ درصد از کل مصرف برق کشور توسط بخش خانگی مصرف میشود که در ساعات اوج نیمی از مصرف برق کشور مربوط به این بخش است.
وی با اشاره به وجود حدود ۱۰ هزار مگاوات ناترازی در تولید و مصرف برق کشور ادامه داد: کاهش و یا تغییر ساعت کار و انتقال مصارف بخشهای انعطاف پذیر از جمله صنایع، ادارات و کشاورزی به ساعتهای غیر اوج از جمله برنامههای محوری صنعت برق استان به منظور مدیریت پیک بار و گذر موفق از تابستان گرم پیش روست.
روستایی تاکید کرد: برق بخشهای مختلف استان با وجود ناترازی، تأمین شده و توانسته ایم با وجود رشد بیش از ۱۲ درصدی مصرف، انرژی پایداری در سطح استان داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نقش موثر همکاری مشترکان بخش خانگی و تجاری در پایداری تامین برق استان افزود: امسال با اجرای همزمان طرحهای پاداش صرفه جویی و پویش با انرژی که در آن جوایز بسیار جذابی برای مشترکان خانگی در این طرح در نظر گرفته شده است، امید داریم هدف گذاری ۱۵ درصدی کاهش مصرف برق محقق خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق کهگیلویه وبویراحمد یادآور شد قطع برق خانگی در برنامه شرکت توانیر در تابستان امسال در برنامه این شرکت پیش بینی شده، اما در صورتی که مشترکان چهار برابر الگو مصرف داشته باشند پس از یادآوری و اخطار برق آنان قطع میشود.
وی تاکید کرد: براساس طرح الگوی مصرف میزان مصرف برق برای مشترکان مناطق عادی استان مانند شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون ۳۰۰کیلو وات ساعت، برای مناطق گرمسیری شماره ۴،۴۵۰ کیلو وات ساعت، مناطق گرمسیری شماره سه ۶۰۰کیلو وات ساعت، مناطق گرمسیری شماره ۲ یکهزار و ۵۰۰کیلو وات ساعت و مناطق گرمسیری شماره چهار ۲ هزار و ۵۰۰ کیلووات ساعت است.
خاموش کردن کولرهای گازی مازاد در مناطق گرم و یا استفاده از دور کند کولر آبی در مناطق عادی، همچنین ایجاد سایهبان برای کولر، استفاده نکردن از دستگاههای برقی غیرضروری، کاهش مصرف در ساعتهای پیک بار (۱۴ تا ۲۱)، مدیریت مصرف روشنایی ساختمانها و نیز رعایت دمای آسایش یعنی دمای ۲۴ درجه از دیگر راهکارهای مدیریت مصرف برق است که از سوی کارشناسان مطرح میشود.
این کارشناسان بهینهسازی موتور کولرهای آبی ونصب موتورهای پربازده، استفاده از سایبان برای کولرها، استفاده از کولرهای گازی اینورتردار، سرویس کولرهای گازی قبل از تابستان، توجه به بسته نگاهداشتن در و حفظ دمای خنک ساختمان از دیگر راهکارهای مدیریت مصرف این حامل انرژی میدانند.
∎