شناسهٔ خبر: 67340602 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

این تب استخوان سوز را با آنفولانزا اشتباه نگیرید/ علائم و راه تشخیص بیماری

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان علائم بیماری تب دانگ از طریق نیش پشه آئدس را تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش تسنیم، همایون امیری بیان کرد: تب دانگ یک بیماری ویروسی است که توسط پشه‌ای به‌نام آئدس منتقل می‌شود و بیشتر در مناطق گرمسیر و نیمه‌گرمسیر جهان بروز پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: سالانه میلیون مورد از عفونت دانگ در سراسر جهان رخ می‌دهد که بیشتر در جنوب شرقی آسیا، جزایر غربی اقیانوس آرام، آمریکای لاتین و آفریقا شایع شده، اما این بیماری در مناطق جدیدی از جمله اروپا و جنوب ایالات متحده آمریکا نیز گسترش پیدا کرده است.

امیری افزود: کشورهای عمان، قطر، یمن، عربستان، پاکستان، افغانستان و کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان خاطرنشان کرد: از میان طغیان‌های اخیر تب دانگ در جهان، گسترش آن در پاکستان متعاقب سیل در سال‌های اخیر و همچنین در کشور امارات در ماه‌های اخیر را می‌توان اشاره کرد.

وی گفت: انتقال بیماری تب دانگ از طریق نیش پشه آئدس بوده که به‌خلاف دیگر پشه‌ها بیشتر در طول روز از انسان خونخواری می‌کند و حداکثر خونخواری آن نیز در ساعات اولیه صبح و هنگام غروب آفتاب است.

امیری اضافه کرد: پس از 6 روز از گزش پشه، بیماری شروع می‌شود و تا ده روز ادامه خواهد داشت.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: علائم تب دانگ تب بالا و سردرد شدید، درد پشت چشم، درد عضلات و مفاصل، حالت تهوع و بثورات پوستی و در موارد شدیدتر خونریزی از لثه و سایر قسمت‌های بدن است.

وی اظهار کرد: هیچ درمان و یا واکسن خاصی برای پیشگیری از تب دانگ وجود ندارد و بهترین راه پیشگیری از بیماری، جلوگیری از گزش توسط پشه آلوده است.

امیری عنوان کرد: به افرادی‌ که قصد مسافرت به مناطق بومی این بیماری را دارند، توصیه می‌شود لباس‌های آستین‌بلند و گشاد با رنگ روشن و شلوار بلند بپوشند و هنگام قرار گرفتن در فضای باز از مواد دافع حشرات استفاده نمایند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان توضیح داد: هنگام خواب و استراحت توجه داشته باشند که از اتاق‌های با درب و پنجره دارای تور استفاده نمایند.

وی ادامه داد: مسافران در صورت داشتن علائم بیماری بعد از 14 روز بازگشت از سفر و داشتن علائمی مانند تب و درد، حتماً به نزدیکترین مراکز بهداشتی مراجعه و سابقه سفر خود را گزارش کنند.

تب دانگ با علائم آنفلوآنزا بروز می‌کند

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به بیماری تب دانگ از طریق نیش پشه آئدس گفت: این بیماری ویروسی در بیشتر موارد بدون علامت و یا به صورت خفیف است اما شایع‌ترین علائم آن به این گونه است که مانند بیماری آنفلوآنزا بروز می‌کند.

دکتر سید محمد علوی به ایرنا گفت: پشه عامل انتقال این بیماری تاکنون در خوزستان مشاهده نشده اما است که وجود دارد.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی اهواز برای مقابله با این بیماری آمادگی لازم را دارد و برنامه ریزی های لازم انجام شده است.

علوی ادامه داد: شایع ترین علائم این بیماری شامل تب، ضعف، بی حالی، گلو درد و آبریزش بینی و در موارد شدید دردهای استخوانی است اما در مدل های شدید بیماری تب خونریزی دهنده با دردهای شکمی و ضایعات پوستی همراه می شود که می تواند به مرگ و میر منجر شود.

این متخصص بیماری های عفونی اظهار کرد: در بیشتر موارد این بیماری به صورت خود محدود شونده است و با درمان علامتی و مایعات مراحل خود را طی می کند.

وی بیان کرد: مردم باید حتما به بهداشت محیط خود توجه کنند و مکان های مستعد برای زندگی این حشرات از جمله مکان هایی که باعث ماندگاری آب راکد می شود مانند لاستیک های مستعمل، زیر گلدان ها و یا کولرهای آبی را کنترل کنند و به توصیه های مرکز بهداشت خوزستالن از طریق رسانه ها توجه کنند.

علوی توصیه کرد: هم استانی ها با بروز اولین علادم تب و درد استخوانی شبیه آنفلوآنزا به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند.

به گزارش ایرنا معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابتلای ۹۳ نفر از هموطنان به بیماری تب دنگی در یک ماه گذشته خبر داده است که از این میان سه نفر جان باخته اند.

به گفته حسین فرشیدی استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، فارس، گیلان، مازندران و گلستان در معرض خطر گزش پشه آئدس هستند و هر نوع گزشی که در این استان‌ها توسط پشه اتفاق بیفتد می تواند گزش آئدس باشد.

تهوع، استفراغ، استخوان درد شدید، بدن درد از علائم تب دنگی ناشی از گزش پشه آئدس هستند. این بیماری انتقال انسان به انسان ندارد و فقط از گزش پشه آئدس به انسان منتقل می شود. این پشه برای اولین بار در سال ۹۸ در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان شناسایی شد و اقدامات برای جلوگیری از گسترش زیست بوم این پشه در کشور از همان زمان آغاز شد.

بخش عمده این میزان ابتلا احتمالا مرتبط با سفرهای هموطنان مان به کشورهای حاشیه خلیج فارس است که به دلیل شرایط جوی و سیل های اخیر، بیماری تب دنگی در آنها طغیان کرده است.

نظر شما