شناسهٔ خبر: 67336518 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور:

نگرانی برای تأمین آب شرب در کشور وجود ندارد

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: با برنامه‌ریزی‌ها و مدیریتی که صورت گرفته است در حال حاضر نگرانی جدی برای تأمین آب شرب در کشور وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت نیرو (پاون)، هاشم امینی در نشست خبری اظهار کرد: از مهرماه سال گذشته وزارت نیرو برنامه‌ریزی خود را برای گذر از مقطع اوج تابستان متناسب با بارش‌ها تعریف کرد تا بدون قطع آب تابستان را پشت سر بگذاریم.

وی با بیان این‌که در برخی شهرها و استان‌ها مانند مشهد، گلستان، سیستان و بلوچستان و تهران نگرانی‌های جدی وجود داشت که برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده مشکل تأمین آب شرب آن‌ها برطرف شده است، در مورد برخورد با مشترکان پرمصرف و بد مصرف، افزود: مشترکان بد مصرف اگر به اخطارها توجه نکنند آب شرب آنها از ساعت ۹ صبح تا ۳ عصر قطع خواهد شد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: اقدام‌های صورت گرفته برای مدیریت مصرف سبب شد رشد مصرف که پیش از این سه درصد بود به کمتر از ۱.۸ درصد برسد.

امینی تعداد مشترکان آب را حدود ۲۴ میلیون نفر اعلام کرد و گفت: این تعداد حدود ۳۴ میلیون انشعاب آب دارند و تعداد مشترکانی که میزان الگو آب مصرف می‌کنند را ۵۵ درصد هستند که این تعداد ۳۹ درصد مصرف آب را دارند.

وی اضافه کرد: در قانون برنامه ششم توسعه قیمت‌گذاری‌ها به گونه‌ای است که مشترکان بد مصرف مشمول تعرفه‌های پلکانی می‌شوند که منجر به تغییر رفتار مصرف‌کنندگان نیز شده است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به این‌که استفاده از پساب باید مورد توجه قرار گیرد، خاطر نشان کرد: از ظرفیت باید پساب‌ها برای صنعت و کشاورزی استفاده شود و حتی باید ظرفیت داخلی ساختمان‌ها نظیر فضای سبز باید از ظرفیت آب خاکستری تأمین شود.

امینی با اشاره به طرح ملی جهاد آبرسانی گفت: ماحصل تلاش‌ها در جهاد آبرسانی در طول دولت سیزدهم منجر به ارتقای شاخص دسترسی به آب روستایی از ۸۲ درصد در ابتدای دولت به ۸۷ درصد در انتهای دولت شد و هم اکنون کوشش‌های انجام شده موجب شده است که بیش از ۵۷۰۰ روستا دارای آب شرب پایدار باشند.

وی با اشاره به برنامه دولت سیزدهم در خصوص تصفیه فاضلاب خاطرنشان کرد: برنامه دولت سیزدهم در این بخش شامل اجرای ۴۶ طرح با حجم یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب در کشور بود که در حال حاضر از این مقدار ۶۴۷ هزار متر مکعب به بهره‌برداری رسیده است که حکایت از تحقق ۵۴ درصدی برنامه دارد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: از سوی دیگر با توجه به اهمیت پساب به عنوان یک منبع پایدار آب برای مصارف غیر شرب، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بخشی از نیاز آبی صنایع بزرگ را از پساب تأمین کرده است و ۶۴ قرارداد واگذاری پساب به روش بیع متقابل با ارزش روز ۱۰۸,۰۰۰ میلیارد تومان منعقد شد.

امینی در زمینه ارتباط با مراکز دانش‌بنیان و پژوهشی گفت: در طول دولت سیزدهم بیش از ۳۰ قرارداد با شرکت‌ها و مؤسسه‌های دانش‌بنیان در حوزه تحقیقات و خرید محصولات و خدمات و تولید و بومی سازی محصولات و فرآیندهای فناورانه در موضوعات مختلفی مانند ارتقای کیفیت آب، هدر رفت، بهینه‌سازی مصرف و شیرین‌سازی آب منعقد شد.

به گفته وی در حوزه هوشمندسازی تأسیسات و شبکه‌ها تعداد شهرهای دارای این سامانه‌ها از ۹ شهر در ابتدای دولت سیزدهم به ۱۲ شهر ارتقا یافته است.

نظر شما