شناسهٔ خبر: 67331835 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

استاندار کرمانشاه:

نرخ «بیکاری» کرمانشاه را نصف کردیم

محبوبه علی آقایی

استاندار کرمانشاه با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی نرخ بیکاری استان نسبت به سال ۱۳۹۵ گفت: متاسفانه کارهای تلنبار شده بسیاری از دهه ۹۰ در استان به جا مانده که علی رغم کار جهادی طی سه سال گذشته هنوز هم ادامه دارد و عقب ماندگی‌ها هنوز جبران نشده است.

صاحب‌خبر -

محمدطیب صحرایی در نشست هم اندیشی مصلحین و حکمین قرآنی که امروز (سوم تیر) با حضور جمعی از صلح یاران، بزرگان ایلات و طوایف عشایر و ریش سفیدان و معتمدین فعال در محل هتل پارسیان کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه در زندگی دو نگاه الهی و غیرالهی وجود دارد، گفت: در نگاه غیرالهی، نهایت افق دید بشر به قوانین ختم شده و حد و مرز قانونی برای اعمال و رفتار بشر تعیین می شود، اما در نگاه الهی قانون یک ضرورت است، اما فضایل اخلاقی از آن بالاتر است.

وی افزود: قانون خوب راهگشا است، اما بالاتر از آن اخلاق و فضایل انسانی و رضای خداوند است که باعث می شود انسان هیچگاه در هیچ مرحله‌ای به بن بست نرسد.

صحرایی گفت: در اسلام قوانین مشخص شده‌اند. بطور مثال برای قتل، مجازات قصاص تعیین شده، اما در قرآن کریم به بالاتر از قانون، یعنی فضایل اخلاقی مانند گذشت و بخشش اشاره شده و می فرماید که اگر ببخشید برای شما بهتر است، یعنی حق و قانون مشخص شده، اما افراد به گذشت و بخشش توصیه شده‌اند. بنابراین ما باید در کنار معرفی قانون به جامعه، مردم را با فضایل اخلاقی آشنا کنیم. فضایلی که حد و مرزی برای آنها وجود ندارد، بطور مثال هیچ کس نمی‌تواند برای مهربانی یا گذشت، حد و مرزی مشخص کند.

صحرایی گفت: کار با ارزشی که یک مصلح، یک ریش سفید و یا معتمد انجام می دهد این است که سطح فضایل اخلاقی را در جامعه بالا می برد و اگر بتوانیم این مسیر را تقویت کرده و حرکت در آن را تسریع کنیم بسیاری مشکلات و چالش های جامعه حل می‌شود.

استاندار کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه یکی از راهکارهای کاهش آسیب های اجتماعی درجامعه بهبود وضعیت معیشتی و ساختن یک زندگی آبرومند برای افراد است، گفت: در این زمینه تلاش های بسیاری در دولت شهید رییسی صورت گرفت اما به دلیل انباشت مشکلاتی که سالها روی هم تلنبار شده بود، کارهای زیادی هنوز باقی مانده که امیدواریم یک دولت خدمتگذار روی کار آمده و این مسیر را ادامه دهد.

صحرایی به عملکرد دولت سیزدهم در حوزه ایجاد اشتغال در استان اشاره و تصریح کرد: بیکاری بزرگترین معضل استان است و دهه ۹۰ دهه دشواری برای استان بود، چرا که کرمانشاه در این دهه، شش سال رتبه اول بیکاری کشور را داشت و سال ۱۳۹۵ نرخ بیکاری استان به ۲۲.۵ درصد رسید.

وی افزود: خوشبختانه با آمدن دولت سیزدهم و تاکیدات بسیار شهید رییسی برای حل مشکل بیکاری استان، به یاری خداوند وضعیت تغییر کرد و سال ۱۴۰۱ توانستیم نرخ بیکاری استان را به ۱۴.۲ درصد و سال گذشته به ۱۲.۳ درصد برسانیم، یعنی عملا نرخ بیکاری استان نسبت به سال ۱۳۹۵ نصف شد.

وی افزود: این سیر کاهشی درحالیست که هنوز هم به دلیل کم کاری های گذشته و عقب ماندگی‌های یک دهه، بازهم با میانگین کشوری فاصله داریم و هنوز وضعیت بیکاری در استان مساعد نیست و باید بتوانیم این نرخ را تک رقمی کنیم که این کار همت دولت بعدی را می‌طلبد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر تقویت فرهنگ کار در استان گفت: کارهای اجرایی برای بهبود اشتغال در استان نیاز است، اما آنچه که در کنار این اقدامات نیاز داریم، تقویت فرهنگ کار است.

وی افزود: باید از همین حالا روی نسل جدید کار کرده و یک نسل توانمند، ماهر و باانگیزه تربیت کنیم که خوشبختانه دولت سیزدهم به این موضوع هم توجه ویژه‌ای داشته و تخصیص منابع اعتباری برای تربیت نسل جدید و فضای تعلیم و تربیت در این دولت ۱۰ برابر شد و طی این مدت توانستیم ۲۲۵ مدرسه و فضای آموزشی جدید در استان احداث کرده و ۱۰۷ مدرسه کانکسی را به مدرسه هایی با سازه محکم تبدیل کنیم.

وی با بیان اینکه تقویت فرهنگ کار در استان مشارکت همگان را می طلبد، گفت: در این زمینه مصلحین و ریش سفیدان می توانند اثرگذاری ویژه‌ای داشته باشند. انتظار این است که این افراد در جلسات خود جوانان را هم همراه کرده و فرهنگ کار و تلاش و رفاقت و راه و رسم بخشندگی و جوانمردی و ریش سفیدی را هم به آنها بیاموزند.

استاندار کرمانشاه تاکید کرد: کرمانشاه در کنار ایجاد شغل، نیاز جدی به ایجاد فرهنگ کار و اشتغال دارد و قطعا ریش سفیدان و معتمدین و بزرگان استان می توانند نقش موثری در این زمینه ایفا کنند.

وی افزود: در کنار تقویت فرهنگ کار، فرهنگ زندگی ساده هم باید در استان ترویج شود، چرا که همین فاصله گرفتن از ساده زیستی، جوانان را از ازدواج و تشکیل خانواده دور کرده است.

صحرایی گفت: در گذشته بیشتر جوانان برای شروع زندگی در خانه پدری ساکن شده و یا نهایتا زیرزمینی کرایه می کردند، اما امروزه جوانان از این فرهنگ ساده زیستی فاصله گرفته اند که همین موجب شده شرایط ازدواج را برای خود سخت کنند. ما باید این فرهنگ غلط را اصلاح کرده و ساده زیستی را ترویج کنیم.

وی افزود: قطعا تقویت فرهنگ کار و اشتغال و نیز فرهنگ ساده زیستی می‌تواند بسیاری جوانان ما را از بن بست خارج کند.

انتهای پیام

نظر شما