به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، آییننامه آرامستانهای کشور توسط سازمان شهرداریها و دهیاری های کشور پس از تشکیل جلسات متعدد کارشناسی با حضور نمایندگان اتحادیه آرامستان ها، نمایندگان آرامستانهای شهرداریهای کشور، صاحبنظران و دستگاههای اجرایی مرتبط تهیه و با امضای وزیر کشور برای سیر مراحل قانونی تصویب، به دولت ارسال شد تا جایگزین آیین نامه مردهشویخانه و گورستان مصوب سال ۱۳۱۹ شود.
تصویب آییننامه آرامستانهای کشور بعد از گذشت ۸۴ سال از تصویب آیین نامه مردهشویخانه و گورستان که مضامین آن به دلیل مقتضیات کنونی، ویژگیها و شرایط شهرها و روستا؛ ناملموس، ناهماهنگ و ناکارامد بود، اقدام موثری در حوزه مدیریت آرامستانها محسوب میشود و تأثیر زیادی در مدیریت بهینه این مجموعهها و خدمات رسانی مطلوبتر در آنها به شهروندان خواهد داشت.
آییننامه آرامستانهای کشور، همه آرامستانهای شهری و روستایی و همچنین آرامستانهای هیات امنایی و اوقافی را دربر میگیرد در صورتی که آیین نامه قبلی صرفاً برای شهرها بود و در آییننامه جدید تدوین دستورالعمل ضوابط بهداشتی آرمستانها پیشبینی شده که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری وزارت کشور و سازمان حفاظت محیط زیست تدوین میشود که در شرایط اپیدمی، همانند شیوع ویروس کرونا، ضوابط مربوطه ملاک عمل و راهگشا برای مدیریت اجرایی آرامستانها خواهد بود.
در آییننامه جدید، تدوین دستورالعمل اجرایی برای فرایند اجرایی آرامستانها پیش بینی شده که پس از نهایی شدن توسط وزیر کشور ابلاغ که باعث وحدت رویه در اجرای امور توسط مدیریتهای اجرایی خواهد شد.
در آییننامه آرامستانهای کشور، موضوع تامین زمین مناسب برای ایجاد آرامستان توسط دستگاههای مربوطه پیش بینی و موضوع اجازه حمل اموات و تشخیص متوفی برای حمل توسط مراجع ذی ربط به صورت شفاف و تخصصی تبیین شده که مشکلات موجود در این زمینه را رفع خواهد کرد.
در این آییننامه، همچنین شرایط حمل متوفی از شهری به شهری دیگر یا از خارج کشور به داخل و بالعکس و الزام همکاری ثبت احوال در کلان شهرها و مراکز استانها به استقرار نیرو در آرامستانها برای تسریع در امور شهروندان، تعاریف و اصطلاحات کاربردی، منابع درآمدی آرامستان ها و دیگر موارد ضروری در چارچوب قوانین موجود پیش بینی شده است.