شناسهٔ خبر: 67305799 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

تحولات اوکراین| امکان برگزاری دومین "اجلاس صلح" در سال جاری

اشاره وزیر دفاع روسیه به کنترل کامل ارتش بر اوضاع جبهه نبرد، عدم مشارکت مجارستان در ماموریت نظامی ناتو در اوکراین، شرط مسکو برای بازگشت به مذاکرات راهبردی با آمریکا و چهاردهمین بسته تحریم‌های ضدروسی اتحادیه اروپا، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  ایگور ژوکوا، معاون رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین شب گذشته اعلام کرد که کی‌یف قصد دارد تا قبل از پایان سال 2024 دومین نشست سران درباره حل مسالمت آمیز مناقشه اوکراین را برگزار کند.

او گفت: ما تمایل داریم در صورت فراهم بودن شرایط، دومین نشست صلح را پیش از پایان سال برگزار کنیم. این فرآیند نباید طول کشیده و دچار وقفه شود. اوکراین، بیشتر از هر کس دیگری، خواهان صلح در سریع‌ترین زمان ممکن است.

دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین نیز به نوبه خود در این خصوص گفت که دومین اجلاس سران درباره موضوع صلح ممکن است در یکی از کشورهای جنوب جهان برگزار شود. به گفته وی، مذاکرات در مورد این موضوع در حال حاضر آغاز شده است.

 کوله‌با همچنین ابراز امیدواری کرده بود که چین در دومین کنفرانس صلح شرکت کند. او همچنین اعتراف کرد که روسیه نیز می‌تواند در کنفرانسی برای حل بحران اوکراین شرکت کند.

کنفرانس درباره اوکراین روزهای شنبه و یکشنبه هفته پیش ( 15 تا 16 ژوئن) در بورگنستاک سوئیس برگزار شد. مسکو برای شرکت در آن دعوت نشده بود. چندین هیئت نمایندگی بلافاصله اعلام کردند که روسیه، بعنوان یک طرف این مناقشه باید در چنین رویدادهایی شرکت داشته باشد. در همین رابطه بیش از 10 کشور، از جمله اعضای گروه بریکس از امضای بیانیه پایانی اجلاس خودداری کردند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هشتصد و پنجاهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

مجارستان در ماموریت نظامی ناتو در اوکراین شرکت نخواهد کرد

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان شب گذشته در یک مصاحبه رادیویی اعلام کرد که شورهای عضو ناتو قصد دارند در اجلاس بعدی این ائتلاف در واشنگتن در ماه جولای موضوع ایجاد ماموریتی در اوکراین را بررسی کند، اما مجارستان در چنین اقدامی شرکت نخواهد کرد.

وی افزود: این کشور از ینس استولتنبرگ، رئیس ائتلاف و جانشین احتمالی او، نخست وزیر هلند، مارک روته، ضمانت‌هایی دریافت کرده مبنی بر اینکه حق دارد از مشارکت در اقدامات اتئلاف برای گسترش حمایت نظامی از اوکراین خودداری کند.

به گفته اوربان، ناتو در نهایت مأموریت خود در اوکراین ایجاد خواهد کرد، اما مجارستان در آن شرکت نخواهد کرد و سربازان، تسلیحات یا منابع مالی خود را در جهت انجام این کار در اختیار نخواهد گذاشت. مجارستان "حداقل وظیفه خود در قبال ناتو را انجام داده" و مایل است "جزیره صلح در اروپا باقی بماند." 

او هشدار داد: «قطار اروپا به سمت جنگ می‌رود. اگر دولت ما در انتخابات پارلمانی اروپا حمایت مردم  را بدست آوردند، من می‌توانم شیر توقف را کشیده و قطار متوقف می‌شود و مجارها می‌توانند از این قطار وحشت پیاده شوند.»

پیش از این هم نخست وزیر مجارستان بارها تمایل بوداپست برای عدم شرکت در هر نوع عملیاتی علیه روسیه در اوکراین را اعلام کرده و همچنان به عنوان عضوی از ائتلاف باقی می ماند.

بلوسوف: ارتش روسیه در تمام خط مقدم جبهه ابتکار عمل را در دست دارد

آندری بلوسف، وزیر دفاع روسیه در  نشست روز گذشته با فارغ التحصیلان دانشگاه ‌های نظامی این کشور اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه در  تمامی خطوط مقدم جبهه نبرد در اوکراین ابتکار عمل را در دست دارد.

او گفت: اکنون کشور ما در خط مقدم مبارزه برای برقراری نظم جهانی عادلانه و برابر قرار دارد. غرب جمعی به دنبال ممانعت از توسعه ما، شکستن خط مشی مستقل سیاسی خود و به خطر انداختن امنیت کشور ماست.

وزیر دفاع افزود: ارتش و ناوگان دریایی بارها در جریان مانورهای نظامی ثابت کرده‌اند که قادر به پاسخگویی مناسب به جدی ترین تهدیدات هستند و اکنون هم وضعیت جبهه نبرد در اوکراین گویای این واقعیت است.

بلوسوف تاکید کرد که به لطف شجاعت، فداکاری و کار حرفه‌ای، نیروهای مسلح روسیه ابتکار عمل در جبهه را بدست دارند.در این شرایط سخت، مسئولیت شخصی فرماندهان و افسران مافوق در تمامی سطوح چندین برابر افزایش می یابد. وی از افسران فارغ التحصیل خواست تا تجربه عملیات ویژه و روش‌های پیشرفته مبارزه مسلحانه را عملاً وارد اقدامات نظامی حرفه‌ای خود کنند.

لاوروف پیشنهادات پوتین را واقع بینانه‌ترین اصول برای صلح در اوکراین نامید

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست شورای وزیران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرد که واقع بینانه ترین اصول برای حل و فصل بحران اوکراین همان چیزی است که توسط رئیس جمهور ولادیمیر پوتین بیان شده است.

 لاوروف گفت: «واقع بینانه ترین چارچوب برای رسیدن به صلح توسط رئیس جمهور روسیه پیشنهاد شد. مناطقی که بر اساس قانون اساسی ما به وضوح، بدون هیچ ابهامی و به طور قطعی به عنوان سرزمین‌های فدراسیون روسیه تعیین شده‌اند، باید به طور کامل از وجود نیروهای خارجی آزاد شوند.»

وی تاکید کرد که در مناطق متعلق به روسیه نباید هیچ مربی نظامی، مزدور و سلاح خارجی وجود داشته باشد.

اوکراین محدودیت ‌هایی را برای ورود شهروندان اسرائیلی اعمال خواهد کرد

یوگنی کورنیچوک، سفیر اوکراین در اسرائیل  روز جمعه اعلام کرد که این کشور  در اقدامی مقابله به مثل محدودیت‌هایی را برای ورود شهروندان اسرائیلی به ویژه برای زائران مذهبی اعمال خواهد کرد.

سفیر گفت: اقدامات اخیر اسرائیل، مانند افزایش محدودیت‌ها برای پناهجویان اوکراینی و ممانعت از ورود بسیاری از شهروندان اوکراینی‌ روابط دوجانبه را تیره کرده است. و آخرین شرط عملاً رژیم بدون روادیدی را لغو می ‌کند.

این دیپلماتیک یادآور شد که اوکراین و اسرائیل در سال 2010 بر سر ورود بدون روادیدی برای شهروندان خود توافق کردند. با این حال، به ابتکار طرف اسرائیلی، از اول ماه جولای، شهروندان کشورهایی که رژیم بدون روادید با اسرائیل دارند، باید برای اقامت تا 90 روز در آنجا درخواست دهند.

شرط روسیه برای بازگشت به گفتگو با آمریکا در مورد ثبات استراتژیک 

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته تاکید کرد که از سرگیری گفتگوها بین این کشور و ایالات متحده در خصوص مسائل مربوط به ثبات استراتژیک تنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که واشنگتن شروع به بازنگری در سیاست خصمانه خود در برخورد با روسیه کند.

ریابکوف گفت: اکنون گفت‌وگو درباره ثبات استراتژیک با واشنگتن به دلیل تقصیر طرف آمریکایی کاملاً محدود شده است. تا زمانی که ایالات متحده در خط مشی شدیداً خصمانه و تهاجمی خود در قبال روسیه تجدید نظر نکرده باشد، هیچ راهی برای بازگشت به موضوع گفتگوها در مورد ثبات استراتژیک وجود ندارد.

پیش از این سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده (NSC) اعلام کرد واشنگتن آماده است تا در خصوص دستیابی به توافقی با مسکو که بتواند جایگزین پیمان کاهش تسلیحات استراتژیک (استارت) شود، صحبت کند. این مقام کاخ سفید به آمادگی مقامات آمریکایی برای مذاکره در مورد خطرات هسته‌ای و کنترل تسلیحات بدون اشاره به درگیری اوکراین اشاره کرد.

کرملین: روسیه آماده مذاکرات همه جانبه با آمریکا در مورد امنیت راهبردی است

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز روز جمعه، در  واکنش به اظهارات سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا  مبنی بر آمادگی واشنگتن برای گفتگو با مسکو در مورد این موضوع بدون توجه به دستور کار اوکراین، گفت: روسیه آماده است تنها در یک گفتگوی همه جانبه درباره مسائل امنیتی با ایالات متحده در مورد تهدیدات هسته‌ای و کنترل تسلیحات به مذاکره بپردازد. ظاهراً کسانی که این اظهارات را مطرح می‌کنند به خود زحمت نداده‌اند که سخنان قبلی رئیس جمهور ولادیمیر پوتین را با دقت دنبال کنند.

پسکوف افزود: «رئیس جمهور بوضوح گفت که ما برای مذاکره با ایالات متحده آماده هستیم، البته فقط در یک گفتگوی همه جانبه. حذف هر بخش از مجموعه کلی مشکلات انباشته شده در این عرصه غیرممکن است و ما این کار را نخواهیم کرد.»

 دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه یادآور شد که مسکو آماده گفت‌وگوی گسترده درباره مسائل امنیتی است که همه ابعاد از جمله درگیری نظامی در اوکراین و دخالت مستقیم ایالات متحده در این مناقشه را در بر می‌گیرد. پسکوف افزود: «به طور کلی، این گفتگو تقاضای زیادی دارد. این مسئله بسیار مورد نیاز است زیرا مشکلات در حال انباشته شدن هستند و مشکلات زیادی در ارتباط با معماری امنیت جهانی وجود دارد.

وعده کمیسیون اروپا درباره تصویب قریب الوقوع چهاردهمین بسته تحریم‌های ضد روسی

یک مقام بلندپایه در بروکسل روز جمعه فاش کرد که اتحادیه اروپا بسته جدید تحریم‌های ضد روسیه را روز دوشنبه 24 ژوئن (4 تیر ماه) تصویب خواهد کرد.

وی در آستانه نشست وزرای امور خارجه 27 کشور عضو این جامعه گفت: ما انتظار داریم که چهاردهمین بسته تحریم ها علیه روسیه در روز دوشنبه تصویب شود.

طبق اطلاعات پورتال EUobserver که به این سند اشاره کرده، محدودیت‌هایی برای 27 کشتی باری اعمال خواهد شد که 11 کشتی در روسیه ثبت شده‌اند.

یک روز قبل نیز اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، گفت که تحریم‌های جدید «سختگیرانه» خواهند بود و بر عرصه انرژی، فناوری و خدمات بانکی تأثیر خواهند گذاشت. به‌علاوه، محدودیت‌هایی علیه ناوگان نفتکش‌ها و اقدامات بانکی که روسیه برای دور زدن بسته‌های تحریمی اتحادیه اروپا و آمریکا اتخاذ کرده، اعمال خواهد شد.

انتهای پیام/

نظر شما