شناسهٔ خبر: 67301536 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

سومین مناظره انتخابات 1403

قاليباف : بدپوششي و بي حجابي افت خانواده و جامعه ما است / با فيلترينگ مخالفم

صاحب‌خبر -
قاليباف : بدپوششي و بي حجابي افت خانواده و جامعه ما است / با فيلترينگ مخالفم
خبرگزاری آریا - قالیباف توضیح داد: بدپوششی و بی‌حجابی افت خانواده و جامعه ما است و نباید اجازه دهیم که اتفاق بیفتد. آقای پورمحمدی گفت لایحه عفاف و حجاب را پس می‌گیرند اما این لایحه هنوز تبدیل به قانون نشده و در مسیر خودش است؛ همه بخش این لایحه به سمت کارهای ایجابی است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: نگاه برابر جنسیتی را قبول نداریم اما عدالت جنسیتی در اولویت کار ما است.
، محمدباقر قالیباف جمعه شب؛ اول تیر 1403 با حضور در سومین مناظره انتخابات 1403 با عنوان «انسجام اجتماعی با حکمرانی فرهنگی» گفت: بدون شک خانواده مهمترین جایی است که باید مورد توجه دولت ها باشد و ما به آن توجه داریم.
وی تاکید کرد: اگر ایران قوی می خواهیم به خانواده قوی احتیاج داریم؛ اگر خانواده عنصر و سلول اصلی جامعه ما است زن محور این حرکت در خانواده است.
قالیباف بیان کرد: نگاه برابر جنسیتی را قبول نداریم اما عدالت جنسیتی در اولویت کار ما است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت نقش زنان گفت: امروز در خانواده زن به عنوان مادر، همسر و تربیت کننده فرزندان و مادرخرج در خانه است؛ زنان جبران همه کاستی ها و بی‌تدبیری، اشکال و مشکلات اقتصادی از سطح ملی تا خانواده را انجام می‌دهد.
وی با بیان این‌که «مادر غم‌خوار خانواده است»، افزود: مادر داده شغل و زندگی و مشکلات فرزندانش را دارد حتی بعد از آن که فرزندش ازدواج کند.
قالیباف ادامه داد: انقلاب، امام(ره) و شهدا این فرصت را فراهم کرد که خانم‌ها در اجتماع حضور پیدا کنند.
وی بیان کرد: قول می دهم در دولت «خدمت و پیشرفت» زنان را در دوراهی «زن خانه دار» باشد یا اینکه در جامعه حضور پیدا کند؛ بدون شک باید زمینه حضور هر دو را برای زنان فراهم کرده تا خودشان انتخاب کنند.
قالیباف با بیان این‌که «عنصر فرهنگ، زنانه ترین عنصر است»، گفت: در نشست‌ها و جلسه ها برای تصمیم‌گیری پیرامون موضوعات مروبط به زنان، ما مردان دور میز نشسته و بعضا بدون حضور آن ها تصمیم‌گیری می کنیم.
وی با اشاره به نقش زنان در دوران کرونا گفت: در آن دوران، زنان در خانواده پرستار، مسئول اقتصاد و معلم بچه‌ها بودند؛ زن پیشران پیشرفت ایران عزیز ما است.
بدپوششی و بی‌حجابی افت خانواده و جامعه ما است
قالیباف کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم مرحله اول مناظره گفت: بدپوششی و بی‌حجابی افت خانواده و جامعه ما است و نباید اجازه دهیم که اتفاق بیفتد اما چگونه؟
وی توضیح داد: آقای پورمحمدی گفت لایحه عفاف و حجاب را پس می‌گیرند اما این لایحه هنوز تبدیل به قانون نشده و در مسیر خودش است؛ همه بخش این لایحه به سمت کارهای ایجابی است.
قالیباف بیان کرد: وقتی می گوییم چگونه، منظور این است که نمی شود بدون احترام و با تنش و خشونت کاری کرد؛ قطعا هر کدام از این کارها محکوم است.
وی افزود: مسئولان مربوطه مثل مردم و جامعه و خانواده ها دغدغه ندارد. 32 دستگاه مسئول با نقش فرهنگی و پیشگیری وجود دارد اما وظایفشان را انجام نمی‌دهند لذا همه چیز خلاصه در یک دستگاه و پلیس می شود. بعد اتفاقاتی می‌افتد که هیچ کدام از ما نمی‌پسندیم و نباید هم رخ داد و حتما هم باید جلوی این رفتارها را بگیریم.
قالیباف با اشاره به قانون جوانی جمعیت و خانواده گفت: ما با تصویب این قانون، روی بحث زن و خانواده ایستادیم. کلیات لایحه مبارزه با خشونت نیز در مجلس یازدهم تصویب شد و حتما در اولین فرصت در دستور مجلس قرار می‌گیرد.
وی به اقداماتش در شهرداری تهران در حوزه زنان اشاره و اظهار کرد: آن زمان مرکز مداخله برای زنان راه‌اندازی شد تا اگر مرد ناجوان‌مردی زنی را از خانه بیرون انداخت، او جایی برای ماندن در شب داشته باشد.
قالیباف یادآور شد: شهدخت برای دختران و شهربانو برای اوقات فراغت زنان و مهدکودک ها در تمام محلات راه اندازی شد تا حداقل دو ساعت زنان استراحتی کنند.
وی با بیان این‌که «شهر را با نگاه زنانه و نه نگاه مردانه و مردسالار مدیریت کردیم»، گفت: در حوزه اقتصاد زنان سرپرست خانوار را توانمند کردیم و بیش از 120 مرکز کوثر برای آن ها راه‌اندازی شد.
قالیباف با اشاره به عملکردش در پلیس گفت: عملکرد به گونه ای بود که زنان در پلیس در سلسله مراتب فرماندهی درجه نظامی گرفت.
وی با بیان این‌که «جامعه هدف ما در برنامه هفتم خانواده است»، گفت: تاکید ما بر کوچک نشدن سفره خانواده برای حمایت از زن خانواده است.
با فیلترینگ مخالفم
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش اول مرحله دوم مناظره با بیان اینکه بحث فضای مجازی بسیار مهم است، گفت: فضای مجازی فضای زندگی مردم در تمام ابعاد آن است؛ مردم عین فضای حقیقی را در فضای مجازی زندگی می کنند.
قالیباف اظهار کرد: با موضوع فیلترینگ مخالفم چون خطرات و فساد زیادی به دنبال دارد. فضای مجازی یک فرصت برای ما است البته ما در شرایطی تصمیمی گرفته و بعد آن را تبدیل به تهدید می کنیم.
وی افزود: زمانی مثل 1401 موضوعات امنیتی است که بحث آن جداست کما اینکه در تمام دنیا امنیت اولویت است ولی در سایر شرایط نباید اینگونه باشد.
قالیباف حکمرانی در فضای مجازی را ضروری خواند گفت: حتما حکمرانی در فضای مجازی مثل زندگی معمولی ضروری است.بخش عمده موضوعات اقتصادی در فضای مجازی است که باید از آن استفاده کرد.
وی اظهار کرد: مردم فرهنگ را تولید و مصرف می‌کنند و دولت‌ها باید آن را ناوبری و تولی‌گری و هدایت کنند.
قالیباف یک بخش حوزه فرهنگ را مربوط به کالاها و تولیدات فرهنگی دانست و گفت: ما می‌توانیم از ظرفیت جوانان در حوزه بازی‌های رایانه‌ای استفاده کنیم اما چگونه این کار را با سرعت اینترنت فعلی و فیلترینگ انجام دهند؟
وی افزود: وضعیت به گونه ای شده که استفاده از فیلترشکن ها از 22 درصد به 67 درصد رسیده است یعنی به جای مسدودسازی خطر را بیشتر کردیم لذا هم خسارات اقتصادی و مالی و هم خسارت اخلاقی و رفتاری دیدیم؛ نوجوانان می تواند از طریق همین بازی ها و فضای مجازی فرهنگ فارسی و انقلاب را گسترش دهیم اما بررسی کنید که چگونه برخی کشورها از طریق فضای مجازی روی جوان ها تاثیر گذاشته اند.
رییس مجلس بیان کرد: مجلس یازدهم و دولت سیزدهم مصمم به تکمیل شبکه ملی اطلاعات بود که بیش از 75 درصد پیش رفت و در آینده نزدیک سرعت اینترنت حل می شود تا اعصاب‌خوردی از مردم برداشته شود.
قالیباف اضافه کرد: البته در این راه رعایت حکمرانی در فضای مجازی ضروری است یعنی دولت باید تضمین کننده حقوق مادی و معنوی باشد؛ یکی از نگرانی ها مردم برای استفاده از سکوهای خارجی، احساس ناامنی است حضرت آقا حکم و فتوا دادند که دخالت در زندگی مردم حرام شرعی است که این شامل فضای مجازی هم می شود؛ باید این را تضمین کنیم.
وی افزود: هم باید سرعت اینترنت را حل کرد و هم با حکمرانی درست از فرصت های فضای مجازی استفاده کرد که در غیراین صورت خسارت فرهنگی و مالی به دنبال دارد.
رمزارزها فرصت بزرگ دورزدن تحریم است
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم مرحله دوم مناظره گفت: وقتی از تاثیر وجود مدیر قوی و با تجربه و آگاه می‌زنیم، برای آن می توان نمونه های متعددی بیان کرد از جمله آن در حوزه خودروسازی است که علی رغم وجود چندین کارخانه ها خودروساز، هرگز خودروساز نشدیم و اگر با این سیاست جلو رویم، هیچگاه خودروساز نمی شویم.
وی ادامه داد: در فضای مجازی هم دچار اشکال این‌چنینی شدیم؛ امروز تمام سیاست‌های کلان برای جهش در عرصه فناوری مصوب شده و شورای عالی فضای مجازی روشن است اما در حوزه عملکرد و اجرا مشکل داریم.
قالیباف توضیح داد: بررسی کنید که چه کاری در دولت یازدهم و دوازدهم در بحث شبکه ملی اطلاعات شد؟ در آن زمان حدود 30 درصد پیشرفت حاصل شد حال اینکه شبکه ملی اطلاعات اساس کار در فضای مجازی است. مجلس یازدهم و دولت سیزدهم این کار را انجام داد و محدودیتی برای شبکه ملی اینترنت نگذاشت به طوری که اکنون پیشرفت به بالای 75 درصد رسیده و یکسال دیگر به آن دست ‌پیدا می‌کنیم.
وی افزود: می‌گوییم سرورها به داخل کشور بیاید اما چرا این اتفاق رخ نداد به این دلیل که نتوانستیم امنیت مادی و معنوی و حوزه شخصی افراد را تضمین کنیم آن‌ها حس‌شان این است که اگر سرورها در خارج باشد، بهتر است. باید این باور را در در کلام و عمل نشان دهیم.
قالیباف با اشاره به فتوای رهبر انقلاب مبنی بر این‌که «دسترسی به حوزه های شخصی در فضای مجازی حرام قطعی است»، گفت: در حوزه تحریم، چالش اقتصادی داریم و فضای اقتصاد دیجیتال و رمزارزها فرصت بزرگ دورزدن تحریم است اما ما خودتحریمی کردیم. البته ما این را در مجلس تبدیل به قانون کرده و پیگیری می‌کنیم.
به گفته وی، عدالت، مبارزه با فساد، اصلاح سیستم های بروکراسی، کوچک‌سازی دولت و کاهش هزینه در بستر فضای مجازی امکان‌پذیر است.
قالیباف با بیان این‌که مبنای کار ما در دولت «پیشرفت و خدمت» هوشمندسازی، شفاف‌سازی و مردمی‌سازی در تمام عرصه‌ها به خصوص مسائل اقتصادی است، گفت: متاسفانه در سه حوزه هوشمندسازی، شفاف‌سازی و مردمی‌سازی موفق نبودیم و پراکنده کاری داشتیم.

نظر شما