شناسهٔ خبر: 67301300 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

رئیس قوه قضائیه:

آینده مطلوب با انتخابات و انتخاب مطلوب رقم می‌خورد

روزنامه جوان

در کلام و رفتار امام خمینی (ره) دو عنصر «اسلام عزیز» و «مردم» از برجستگی بالایی برخوردار بودند، امام عظیم‌الشأن ما مردم متدین را بالاترین قدرت می‌دانستند و بالاترین افتخار را خدمت به این مردم قلمداد می‌کردند

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: رئیس قوه قضائیه و مسئولان عالی دستگاه قضا روز پنج‌شنبه در آستانه هفته قوه قضائیه با حضور در حرم مطهر امام خمینی (ره) با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند. 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جماران، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای طی سخنانی در این مراسم، ضمن برشمردن ویژگی‌های والای فردی، معنوی و مبارزاتی حضرت امام خمینی (ره) اظهار کرد: امام عظیم‌الشأن ما نوری در ظلمت و چراغی در جاهلیت مدرن بودند و شعاع نور هدایت ایشان از مرز‌های ایران فراتر رفت و در جای‌جای جهان سایه‌افکن شد و امروز نیز خلف صالح ایشان مقام معظم رهبری در همان مسیر حرکت می‌کنند و مشاهده می‌کنیم که با یک نامه و یک پیام دل‌های پاک را جذب می‌کنند و در نقطه‌ای که قدرت‌های استکباری فکر آن را نمی‌کنند، تحول به وجود می‌آورند. 
 نقش و اهمیت مردم در منظومه فکری امام (ره)
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت و نقش مردم در منظومه فکری امام راحل بیان داشت: در کلام و رفتار امام خمینی (ره) دو عنصر «اسلام عزیز» و «مردم» از برجستگی بالایی برخوردار بودند، امام عظیم‌الشأن ما مردم متدین را بالاترین قدرت می‌دانستند و بالاترین افتخار را خدمت به این مردم قلمداد می‌کردند. امام با اتکا بر خداوند و ارزش‌های دینی و تکیه و اعتماد به مردم متدین، انقلابی را بنا کردند که این انقلاب تا به امروز رو به پیشرفت است و در مقابل جنگ تحمیلی و محاصره اقتصادی و شگرد‌های بنگاه‌های تبلیغاتی، خم به ابرو نیاورده است. 
رئیس عدلیه با اشاره به اهمیت و جایگاه مردم‌مداری در دیدگاه حضرت امام خمینی (ره) گفت: امام عظیم‌الشأن ما، خدمت صادقانه و مخلصانه به مردم را یک اصل می‌دانستند و بر خضوع در برابر مردم تأکید داشتند، فراموش نکرده‌ایم که امام راحل چه دستورات قاطعی را خطاب به تمامی نهاد‌ها و جایگاه‌ها و اشخاص صاحب منصب و مسئولیت برای توجه تمام و کمال به مردم صادر و وجود هرگونه تبعیض را نفی و نهی می‌فرمودند، امام عظیم‌الشأن ما هیچ گونه منیتی را در برابر مردم از هیچ کارگزاری تحمل نمی‌کردند و در این خصوص، کارگزار مربوط را مورد عتاب قرار می‌دادند. 
قاضی‌القضات با تبیین و تشریح جایگاه مردم در انقلاب اسلامی اظهار داشت: امام راحل تأکید داشتند که ما انقلاب کردیم که مردم عزت داشته باشند و از زیر بار ظلم و ستم نجات یابند و نکند خدای‌ناکرده رفتار ما سبب ظلم شود، امام هرگز نمی‌پذیرفتند که حتی یک نفر مورد ظلم واقع شوند، به ویژه در دستگاه‌هایی نظیر دستگاه قضا که وظیفه اصلی آن رفع ظلم است. 

 «انتخابات» عرصه نقش‌آفرینی  ممتاز مردم
محسنی‌اژه‌ای در ادامه با اشاره به اهمیت انتخابات پیش‌رو گفت: امروز نماد حضور و مشارکت مردم و نمود نقش‌آفرینی ممتاز آنها، عرصه و صحنه انتخابات است، حضور پرشور و پرمعنا و گسترده مردم در انتخابات و انتخاب مطلوب از سوی آنها، آینده بهتری را برای کشور رقم می‌زند، اما چنانچه خدای‌ناکرده در این زمینه غفلت کنیم، به کشور و امنیت و توسعه همه‌جانبه آن لطمه می‌خورد و دشمن جری می‌شود. مشارکت گسترده و معنادار ما در انتخابات، قطعاً صحنه را تغییر خواهد داد و برای کشور آورده‌های بسیار مثبتی خواهد داشت. 
رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به وظایف و مسئولیت‌های برگزارکنندگان انتخابات و بخش‌های مسئول در این زمینه نیز گفت: باید زمینه‌ها، بستر‌ها و لوازم حضور پرشور مردم در انتخابات را فراهم کنیم، ان‌شاءالله همه در انتخابات شرکت کنیم و آن فردی را که اهداف انقلاب اسلامی را بهتر محقق می‌سازد، برگزینیم. قطعاً برخی مشکلات در کشور در تراز نظام جمهوری اسلامی نیست و همانطور که همه نامزد‌های انتخاباتی متفق‌القول تصریح دارند، با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بالای کشور و با وحدت کلمه، همکاری و همدلی می‌توان بر این مشکلات فائق آمد. 
 رئیس دستگاه قضا در خاتمه ضمن تبیین و تشریح برخی مسئولیت‌های خطیر قوه قضائیه خاطرنشان کرد: امروز بار سنگینی بر دوش همکاران ما در قوه قضائیه قرار دارد، قاطبه مسئولان و کارکنان قضایی، با اخلاص، تلاش و روحیه جهادی در جهت رفع خصومات و تظلمات و اجرای عدالت حرکت می‌کنند، البته مشکلات و گرفتاری‌های زیادی وجود دارد و شاید نتوانیم آنچه خواهان آن هستیم، به طور کامل تحقق بخشیم، اما قطعاً در جهت آن هستیم که اگر ظلمی رخ می‌دهد، با آن مقابله مجدانه کنیم و عدالت را گسترش دهیم. 

 «انتخابات» مظهر حرکت ملی  و مردمی
حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) هم طی سخنانی در این مراسم با اشاره به انتخابات رئیس‌جمهوری گفت: هفته آینده انتخابات خیلی مهمی داریم، از حیث تأثیری که در زندگی مردم دارد، اما حضور قاطبه مردم بسیار مهم است. کشور مشکلات شدید اقتصادی دارد، حتی در حوزه فرهنگ هم گسل‌ها و شکاف‌هایی وجود دارد و در حوزه‌های دیگر هم کم‌وبیش هست، اما به شهادت همه کارشناسان، «قدرت ملی» راهگشای این موضوع است. 
وی ادامه داد: دولت برآمده از یک پشتوانه رأی ضعیف یا توان حل مشکلات را ندارد یا بسیار پرهزینه‌تر این مسیر را طی خواهد کرد، بنابراین برای خودمان، فرزاندان‌مان، آینده این کشور و حل مشکلاتی که بخشی از آن به تک‌تک مردم برمی‌گردد، همه مسئله انتخابات را جدی بگیریم. مرحله دوم اهمیت این است که چه کسی انتخاب می‌شود، اما به اندازه اصل انتخابات اهمیت ندارد. سیدحسن خمینی یادآور شد: از روز اولی که امام بزرگوار ما آمدند، همه هویت کشور را بر دو رکن «اسلام» و «مردم» قرار دادند، حتی به تعبیری می‌توان گفت که مردم را هم درون اسلام معنا کردند. هر جا سیل حمایت مردم بود، از حوادث عبور کردند. دهه ۶۰ حتماً تجربه مدیران جامعه از فضای فعلی کمتر بود، آن پشتوانه‌های عظیم بود که مشکلات را برمی‌داشت.

نظر شما