شناسهٔ خبر: 67277154 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

کهگیلویه وبویراحمدی ها چه انتظاراتی از رئیس جمهور آینده دارند؟

یاسوج - ایرنا -شهروندان استان کهگیلویه وبویراحمد در حالی که تنها هشت روز تا برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات رییس جمهوری باقی مانده مطالبات و درخواست های مختلفی را از مسوولان بلند پایه و دولتمردان آینده کشور مطرح کرده و می خواهند این انتظارات بحق آنها در سایه تلاش و اهتمام رئیس جمهور آینده محقق شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا،قشر جوان ساکن استان کهگیلویه وبویراحمد از رییس دولت چهاردهم انتظار دارند تا به جوانان و علایق آنان توجه داشته و موقعیت های تحصیلی و شغلی را برای آنان فراهم کند تا آینده بهتری برای نسل جوان ایرانی ترسیم شود.

ایجاد زیرساخت های تبدیل ظرفیت های میراث طبیعی کهگیلویه و بویراحمد برای ثروت آفرینی و بهبود درآمد مهمترین خواسته جوانان استان کهگیلویه وبویراحمد از رییس دولت جدید است .

راه اندازی کارخانه فراوری گیاهان دارویی، احداث شهرک صنایع دستی،خرید تضمینی محصولات باغی،تکمیل برخی طرح های عمرانی از جمله انتظارات جوانان این استان از رییس جمهور آینده است.

اما شهروندان دوران دیده نیز نگاه متوازن دولت برای بازنشستگان را از مهمترین دغدغه های خود مطرح می کنند و از مسوولان می خواهند تا در این خصوص چاره اندیشی شود.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

یکی از شهروندان دوران دیده ساکن شهر دوگنبدان با اشاره به اینکه تدوین آیین نامه اجرایی نحوه همسان سازی حقوق بازنشستگان از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه در مراحل پایانی قرار دارد تاکید کرد: اجرایی شدن این آیین نامه مهمترین خواسته بازنشستگان از رییس جمهور آینده است.

کهگیلویه وبویراحمدی ها چه انتظاراتی از رئیس جمهور آینده دارند؟

مرتضی کشاورز با اشاره به هزینه های زیاد زندگی برای بازنشستگان تاکید کرد: همسان سازی حقوق بازنشستگان نیازی برای تکریم کسانی است که ۳۰ سال از بهترین روزهای عمر خود را در سنگرهای مختلف صرف خدمت کرده اند.

بر اساس بند الحاقی یک ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه، به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العاده‌های مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد.

تکمیل طرح های راکد

یکی از جوانان ساکن شهر دهدشت تقویت زیرساخت های جاده تازه احداث شده پاتاوه به دهدشت را از مهمترین نیازهای توسعه استان دانست و تاکید کرد: این اقدام به کاهش سوانح جاده ای کمک می کند.

حسن علیزاده افزود: اتصال کهگیلویه وبویراحمد به شبکه ریلی و آزادراهی کشور خواسته دیگر مردم استان از رییس جمهور آینده است.

یک شهروند گچسارانی با یادآوری وقوع حوادث رانندگی پرشماری که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از مسافران جاده دیل به شهر دوگنبدان در همین سال جاری شده گفت: تکمیل طرح احداث تونل دیل مطالبه شهروندان این شهرستان برای داشتن سفرهای ایمن از رییس جمهور آینده است.

کهگیلویه وبویراحمدی ها چه انتظاراتی از رئیس جمهور آینده دارند؟

رضا علیبازی ابراز کرد: سفر در پیچ های گردنه دیل به ویژه در فصل بارندگی و مسافرانی که برای نخستین بار از این جاده عبور می کنند بسیار خطرناک است.

وی عنوان کرد:در صورت ساخت تونل دیل و ایجاد زیرساخت های اقامتی نه تنها شهروندان ساکن شهر دوگنبدان بلکه همه نقاط کهگیلویه و بویراحمد بدون طی مسافت طولانی و صرف هزینه های هنگفت در هتل های شهرهای بزرگ سفری به یادماندنی در طبیعت بکر این منطقه را تجربه کنند.

علیبازی با اشاره به اینکه تفرجگاه دشتک دیل یکی از مقاصد اصلی طبیعت گردی استان کهگیلویه و بویراحمد در فصل بهاراست گفت: به دلیل ناهمواری جاده و وجود پیچ های خطرناک کار آفرینان نمی‌توانند ریسک سرمایه گذاری در این منطقه را بپذیرند به همین دلیل امکانات گردشگری چندانی در این منطقه وجود ندارد و گردشگران امکان اسکان شبانه در منطقه را ندارند.

وی با اشاره به اینکه مرغوب ترین میوه های این شهرستان از جمله سیب ترش، انار و لیموترش در روستاهای این منطقه تولید می شود گفت: ساخت تونل دیل می‌تواند زمینه دسترسی این محصولات به بازارهای هدف در شهرستان های گچساران و چرام را ایجاد کند.

وی افزود:هم اکنون میوه های باغداران این منطقه به دلیل گرمای هوا و جاده ناهموار دیر به بازارهای هدف می‌رسد و کمتر از قیمت واقعی به فروش می رسد.

احداث تونل ۲ هزار و ۵۰۰ متری دیل به عنوان یکی از پروژه های بزرگ توسعه زیرساخت های جاده ای شهرستان گچساران چند سالی است که متوقف شده است،کلنگ پروژه تونل دیل در قالب طرح جاده چرام به باباکلان، بندر گناوه سال ۱۳۹۷ به زمین زده شد اما یک سال بعد به دلیل پیدا شدن گاز در این تونل، پروژه تعطیل شد و پس از آن این طرح از پروژه های ملی به استانی منتقل شد تا ساختش کاملا متوقف شود.

این طرح با عنوان قطعه دوم جاده گچساران به چرام قرار است به طول ۱۰ کیلومتر در قالب هفت هزار و ۵۰۰ متر جاده و ۲هزارو ۵۸۰ متر تونل و با ۱۲۵ میلیارد تومان اعتبار احداث شود.

با احداث این تونل محور دهدشت به پاتاوه به بنادر جنوبی کشورمان متصل می شود که اجرای این طرح افزون بر ایمن شدن راه ارتباطی با حذف پیچ های خطرناک، خروج تعداد پرشماری از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد از بن بست ارتباطی و رونق گردشگری روستایی را امکان پذیر کند.

چند سال پیش حدود ۶۳۰متر از ورودی و ۶۰۰متر هم از قسمت خروجی تونل ایجاد شده بود، یعنی حفاری حدود یک هزارو ۲۳۰متر از دو سمت تونل اجرا شد،اما در آن زمان به دلیل بروز نشت گازهای ناشناخته به منظور رعایت نکات ایمنی طرح متوقف شد.

تقویت زیرساخت های صنایع دستی

یکی از جوانان ساکن شهر یاسوج که در حوزه تولید محصولات صنایع دستی فعالیت می کند می گوید: ساخت شهرک صنایع دستی در شهرستان های مختلف استان ضرورتی برای رونق فروش محصولات تولیدی هنرمندان استان و ایجاد امکان خرید بدون واسطه است.

مریم حسین زاده با یادآوری اینکه محصولات صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد به صورت چمدانی به کشورهای مختلف صادر می شود عنوان کرد که فراهم کردن زمینه صادرات به نام استان دیگر ضرورت دیگر رونق تولید و فروش این محصولات است که به قطع دست واسطه ها و افزایش درآمد تولیدکنندگان واقعی کمک می کند.

کهگیلویه وبویراحمدی ها چه انتظاراتی از رئیس جمهور آینده دارند؟

کهگیلویه وبویراحمدی ها چه انتظاراتی از رئیس جمهور آینده دارند؟

کهگیلویه وبویراحمدی ها چه انتظاراتی از رئیس جمهور آینده دارند؟

هم اکنون ۳۵ هزار هنرمند صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمدی در رشته های جاجیم، سفره، نمد، نی چیت، رودوزی‌های سنتی و سیاه چادر، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، لباس های محلی، چرم دوزی و عروسک محلی لیلی مهارت دارند که شمار قابل توجهی از آنان به علت نبودن بازار فروش دست از کار کشیده اند.

توجه به رونق تولید میوه

یکی از باغداران ساکن کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه هر ساله بخش قابل توجهی از محصولات تولیدی بهره برداران استان بر اثر نرسیدن به موقع به بازار فروش فاسد می شود از رئیس جمهور آینده خواست تا زمینه خرید تضمینی محصولات با کیفیت استان را فراهم کند.

اصغر عربلو سیب و مرکبات را از مهمترین میوه های تولیدی با کیفیت در کهگیلویه و بویراحمد دانست که نیازمند حمایت برای خرید تضمینی است.

کهگیلویه وبویراحمدی ها چه انتظاراتی از رئیس جمهور آینده دارند؟

وی بیان کرد: دولت با اطلاعاتی که درباره کارخانه های صنایع تبدیلی و بازارهای مصرف در استان های سراسر کشور دارد به راحتی می تواند میوه های بهره برداران کهگیلیویه وبویراحمد را خریداری و زمینه تامین نیاز هموطنان در دیگر مناطق کشور را فراهم کند.

سالیانه ۳۰۰ هزار تن انواع میوه شامل، سیب، مرکبات، میوه‌های تابستانه و سایر میوه‌ها در باغستان‌های کهگیلویه و بویراحمد تولید شود.

گیاهان دارویی

یک شهروند ساکن شهر سی سخت تاکید کرد: :ایجاد زیرساخت های فراوری گیاهان دارویی از مطالبات برزمین مانده مردم این استان برای درآمدزایی است که انتظار می رود رییس دولت آینده به آن توجهی بیشتری داشته باشد.

مراد علی پور افزود: وجود ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاه دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد یکی از ارزشمندترین گنجینه های خدادادی این استان محسوب می شود اما از این ظرفیت به شکل محدود استفاده می شود.

وی خاطرنشان کرد: فراهم شدن زیرساخت های صادرات گیاهان دارویی نیاز دیگری است که افزون بر درآمدزایی منجر درآمدزایی با محصولات غیرنفتی دارد.

نظر شما