شناسهٔ خبر: 67256674 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

رونمایی از دو نسخه قرآن دست‌نویس در کتابخانه حرم رضوی

سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در دویست و نهمین برنامه سه شنبه‌های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، در محفلی قرآنی از دو قرآن دست‌نویس و کتاب غدیر برترین پیام آسمانی رونمایی به عمل آورد.

صاحب‌خبر - به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، در آغاز مراسم رونمایی از دو نسخه قرآن دست‌نویس مغربی و عراقی که در ورودی تالار قدس، با جمع‌خوانی آیات ولایت توسط حاضران در جلسه همراه بود، حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد، استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به مناسبات مذهبی ماه ذی الحجه و ضمن برشمردن آیات و احادیث پیرامون شاد بودن و شاد زیستن، بر احیای این فرهنگ دینی تأکید کرد و با اشاره به در پیش بودن روز غدیر، برترین روز خلقت گفت: موضوع امامت مهمترین اساس دین است و بنا به فرموده امام هادی(ع) در زیارت جامعه کبیره، اگر کسی در کلاس درس اهل بیت(ع) بنشیند، خداوند معلم او خواهد بود.
 
فرحزاد ادامه داد: امروزه اسلام بزرگترین ضربه‌ها را از وهابی‌ها و داعشی‌های اسلام‌نما می‌خورد که به واسطه فاصله گرفتن از اهل بیت(ع) رو در روی اسلام قرار گرفته‌اند.   
 
این سخنران به خطبه‌ای از امام صادق(ع) پیرامون غدیر نیز پرداخت و گفت: در این خطبه امام معصوم سه مرتبه قسم یاد کرده است که بالاتر از غدیر خم، خداوند روزی را خلق نکرده است. مغفول ماندن واقعه غدیر نیز ناشی از کوتاهی و کم‌کاری شیعیان بوده و در تأکید بر رسالت غدیر آمده است که این واقعه را حاضران به غایبان برسانند و این ابلاغ پیام تا روز قیامت، ادامه دارد. 
 
کتاب «غدیر برترین پیام آسمانی» به قلم حجت‌الاسلام حبیب‌الله فرحزاد که در این مراسم رونمایی و معرفی شد، کتابی با قلمی روان برای آشنایی عموم مردم با موضوع غدیر است. این کتاب سیری در معارف و شعائر غدیر و تحقیقی پیرامون این رویداد مهم است که به بررسی آن و عظمت و فضائل غدير و اعمال و آداب و مسائل پیرامونی آن، پرداخته است.
 
محتوای کتاب در ۱۳ فصل به مباحث احیای غدیر، استدلال‌های کوتاه در مسئلۀ جانشینی، ماه ولایت و امامت، فضائل غدیر، اعمال و آداب عید غدیر، زیارت امیرالمؤمنین(ع) در روز غدیر، واقعه غدیر، پس از غدیر، متن و ترجمۀ خطبه غدیر، خطبه‌هایی درباره غدیر، غدیر در کلام اهل بیت(ع) ، علامه امینی و الغدیر وگزارش تصویری فعالیت های غدیری، اختصاص یافته است. 
 
نسخه دیگری که در این مراسم  رونمایی شد، قرآن دستنویس به خط نسخ مغربی است که به واسطه مرسوم بودن این شیوه کتابت در غرب جهان اسلام به خط مغربی معروف شده است.
 
 این قرآن  فاقد هر گونه ترجمه است که در ۴۴۰ برگ فرنگی آهار و مهره شده در ۱۴ سطر کتابت شده و دومین نسخه دارای خط نسخ مغربی در مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی رضوی و نسخه دیگر آن، متعلق به قرن ۱۰ هجری و در سال ۱۳۹۳ به کتابخانه مرکزی رضوی اهدا شده است.
 
 اثر دیگری که در این مراسم رونمایی شد، نسخه دست‌نویس قرآن، اهدایی حمید حسن هادی الجواد است، این قرآن کامل به خط نسخ مشکول به شیوه عثمان طه بر روی کاغذ گلاسه شکری آهاری در اندازه اوراق  ۲۸×۳۸ در ۶۰۴ برگ ۱۵ سطری، کتابت شده است.

انتهای پیام/

نظر شما