شناسهٔ خبر: 67243683 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

عقب ماندگی آمریکا در انرژی هسته‌ای از چین

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل: نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که آمریکا در زمینه توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای با فناوری پیشرفته ۱۵ سال از چین عقب‌تر است.
بر اساس پژوهش «بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری» که در واشنگتن مستقر است، رویکرد فناوری مورد حمایت دولت چین و همچنین تامین مالی گسترده این کشور باعث برتری این کشور در این بخش شده است.این نهاد تحقیقاتی مستقل غیرحزبی در گزارشی اعلام کرد چین ۲۷ راکتور هسته‌ای در دست ساخت دارد که میانگین زمان ساخت آن‌ها حدود ۷ سال است که بسیار سریع‌تر از کار سایر قدرت‌های هسته‌ای است.
بر اساس این گزارش، استقرار سریع نیروگاه‌های هسته‌ای مدرن‌تر چین در طول زمان باعث صرفه‌جویی در مقیاس و تأثیرات عملی می‌شود و این موضوع نشان می‌دهد که شرکت‌های چینی در آینده در نوآوری‌های فزاینده در این بخش مزیت خواهند داشت.آمریکا دارای بیشترین تعداد نیروگاه‌های هسته‌ای در جهان است و دولت جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور، منبع تولید برق تقریباً بدون آلایندگی را برای مهار تغییرات آب و هوایی حیاتی می‌داند.
اما پس از آنکه دو نیروگاه بزرگ در جورجیا در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ با هزینه‌ای بیش از بودجه تعیین شده و پس از سال‌ها تأخیر به بهره‌برداری رسیدند، دیگر هیچ راکتور هسته‌ای جدیدی در آمریکا در دست ساخت نیست. همچنین سال گذشته، ساخت یک نیروگاه هسته‌ای پیشرفته در این کشور متوقف شد.
بانک‌های دولتی چین می‌توانند وام‌هایی با بهره تا ۱.۴ درصد ارائه دهند که بسیار کمتر از نرخ‌های موجود در اقتصادهای غربی است.
در دسامبر گذشته، چین از بهره‌برداری نخستین راکتور خنک‌کننده گازی در نیروگاه هسته‌ای خلیج شیدائو خبر داده بود. انجمن انرژی هسته‌ای چین ادعا می‌کند که ۹۳.۴ درصد از مواد و قطعات به کار رفته در این پروژه در داخل این کشور تولید شده‌اند.نویسنده گزارش «بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری» توصیه کرد اگر آمریکا در مورد انرژی هسته‌ای جدی است باید یک استراتژی ملی قدرتمند تدوین کند که شامل افزایش سرمایه‌گذاری بیشتر در تحقیق و توسعه، شناسایی و تسریع فناوری‌های امیدوارکننده، و حمایت از توسعه نیروی کار ماهر باشد.
 

برچسب‌ها:

نظر شما